Inlägg

Inlägg som Cherin har skrivit i forumet
Av Cherin

Wow det här är det sjukaste riggbygget jag sett på länge. Skills och tålamod 10/10.

Av Cherin

Klart och beställt!

Skrivet av Ignostic:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1767432/2012-05-06
Där har du en mycket roligare datorn än du får om du väljer en färdigbyggd. Borde väl gå att hämta i deras butiker om du inte kan/vill få den skickad hem.
Du skrev att du inte kommer överklocka i första taget men jag la till en cpu kylare ändå. Liten kostnad för att sänka ljudnivån om inget annat.

Det här blev det, delarna är hemma och imorrn ska jag bygga ihop det!

https://www.inet.se/kundvagn/visa/1820536/oughine

Håller tummarna för stabiliteten på HD7850-kortet då Tomshardware rapporterade att det kraschade vid multi AA på vissa spel.

Av Cherin

Datorköp inför Guild Wars 2

Skulle köpa delar och bygga ihop ett eget litet kraftpaket när jag insåg att jag inte komponentnördat på länge. Jag insåg också att jag inte har tid med att söka rätt på perfekta delar för budgeten och tänkte kika på fabriksdatorerna. Syftet är MMO och jag ville utgå från ett graffekort som skulle hålla 2-3 år. Det är tänkt att maxa fpsen så självklart ska de andra komponenterna orka med. Ska ej överklocka i första taget dock. Föredrar ett Gtxkort men utesluter inget.

Budget 12-14 tusen ungefär, vore en fördel om butiken hade en fysisk affär att gå och plocka upp den i.

Av Cherin

Ja det var dom delarna jag hade tänkt mig. Jag tänkte lägga 3500 kr ungefär och med tanke på att jag kunde få billigare så kanske man kunde få några delar som klarar det jag vill. Kanske är grafikkortet ihop med processorn de två mer viktiga följt av minne, men det vet jag vad jag vill ha. Nämligen 1 Gb RAM.

Sen vet jag inte vad jag ska önska för moderkort, det var det jag tänkte mig kunna få tips på här. Samt tips på processor.

Av Cherin

Nybygge - AMD/P4?

Jag ska uppgradera min dator eftersom mitt moderkort pajjade, grafikkortet hade börjat "läcka" och processorn också antagligen har rykt.

Nu är det så att jag har en schysst person som antagit uppgiften att köpa nya delar och kan få det till ett billigare pris. Jag vill typ bara kunna spela WoW och kunna köra många saker samtidigt utan att datorn kraschar eller överansträngs och nåt ryker. Jag kommer gärna undan så billigt som möjligt. Har ni tips på delar jag ska be om?

Några säger att P4 går utmärkt med ett schysst grafikkort, några säger att jag borde satsa på nån AMD-processor för det ger bättre prestanda vid samma clock. Jag undrar även om man tjänar på extern hårddisk, om man besparar sig arbetstid när inte datorn har en enorm katalog med audio/video?

Tacksam för alla svar!

Av Cherin

Några funderingar till..

Jag har redan, skärm, mus och tangentbord samt operativsystem. Jag har delarna från min gamla Packard Bell Imedia SL som jag köpte för 2-3 år sen. Om jag minns rätt så kunde jag rädda ett RAM på 256, brännaren och CD-ROM. Jag hade lirat sönder grafikkortet tydligen, den som kollade datorn sa att det hade börjat läcka. Processorn var helt paj men moderkortet var han inte säker på. Oh well...

Har nu läst en del tips som säger att jag måste ha mer pengar och en del säger att jag inte behöver. Min brorsa köpte en dator för 4000 kr samt ett bättre grafikkort till (250 MB 500 kr) och han kan lätt köra WoW på det.

Av Cherin

3500 kr PC-budget

Jag vill köpa en dator som jag kan spela dagens stora spel på men jag är vilse i utbudsdjungeln. Min budget är begränsad till ca 3500 kr eftersom jag är en fattig person just nu. Vad jag vill undvika hos en dator är att den är seg eller har alldeles för lite utrymme. Helst en dator som kan klara av flera stora program och spel t ex Photoshop, Pinnacle Studio, WoW, BF2, HL2. Om ni kan tipsa om en dator som har bra grafiska förutsättningar så vore det grymt också. Kan försöka att fixa en 500 kr extra till köpet.

Har kollat på t ex Pricerunner men vet inte om jag ska sortera på P4 eller AMD processorerna. Har hört olika saker om prestandan för vardera och är osäker. Tacksam för alla svar och tips!

Av Cherin

Nu kanske jag verkar trög men "composit eller s-video utgång" säger mig inte så mycket. Har det något att göra med vilken grafikkort man har och kan jag ta reda på det inifrån Windows?

Det finns nämligen ETT uttag som verkar vara för video på nåt sätt men ikonen säger mig inget om vad för sladd jag ska fråga om i butiken...

Av Cherin

Kabel från PC till TV

Jag vill kunna kolla på mina videoklipp från datorn fast på tv:n i vardagsrummet. Jag vet inte hur jag ska ta reda på vilken kabel jag behöver köpa, det är min kompis bärbara dator (Packard Bell) som jag vill kolla. Hur gör jag det?