Inlägg

Inlägg som El1min4tor har skrivit i forumet
Av El1min4tor

Noob fråga! Alla snackar om sleeve, vad är det egentligen? Skulle vara bra att veta för jag tänkte ta tag i min sladdhärva någon dag

Av El1min4tor

Jag vill inte vara tjatig men jag måste följa i de andras fotspår, varför i helv*** vill du köra i 640x480!?. Vad är menningen med ett såpass bra graffekort i såna fall?

Av El1min4tor

Nu ska jag äga er!
För några årsen när jag började intressera mig för datorer så skulle jag bränna ett spel till en kompis. Det jag gjorde var att sätta i skivan och dra över skrivbordsgenvägen på 2kb xD. Inte så konstigt att polarn inte fick igång spelet. Får fortfarande höra det här minst en gång i månaden och på varje lan

Av El1min4tor

Tack så mkt, ska kolla in alla dessa tips posta gärna mer förslag

Har kollat in XPSTM M1330 och det verkar vara en riktigt bra dator och ett schyst pris. (12000:-) frakt och allt inkluderat. Vad tycker ni om den?

Av El1min4tor

Hmm.... Budgeten är väl runt en 10000-13000 kr. Det gå inte att beställa en macbook med ett riktigt grafikkort då? En pc funkar självklart också bra men jag tycker bara att macbook är så jäkla coola
Om man snackar en vanlig pc vad kan man då få för prestanda inom den prisramen?

Av El1min4tor

Köpråd laptop!

Tänkte inhandla en bärbar dator efter jul och skulle vilja ha lite tips om bla. prestanda. Det jag huvudsakligen ska använda dator till är skolarbete och spel, två väldigt skilda uppgifter Jag behöver inte kunna spela dom värsta och nya spelen men lite Counter strike source och liknande spel vill man ju kunna lira.
Har funderat ganska mycket över en Macbook men jag vet inte om den lämpar sig så bra för spel :/
Posta gärna lite förlag och tips om olika datorer så blir jag glad:)
Tack på förhand .

Av El1min4tor

Jag hade samma problem när jag bytte chassi på min dator, det visade sig att jag hade kopplat fel strömsladd til cd-enheten. Tror du att det kan vara en möjlighet?

Av El1min4tor

Detta är bara en vild gissning, men jag tycker att ett 480w nättag låter som ganska klent för en så kraftfull dator :/. Jag själv sitter med liknande delar och har ett nättag på 700w. Enligt komplett så behöver enbart ditt grafikkort 450w. Men som sagt det är bara en gissning

Av El1min4tor

Saken är den att det finns uttag för 2 st 12cm fläktar, jag vet det är helt galet att han inte har någon kylning. Men som sagt han kan inget om datorer och jag höll på att få en chock när det inte fanns några fläktar. Till saken hör att disken fungerade innan formateringen men inte efter, men eftersom jag har installerat om datorer ett flertal gånger kan jag inte påmina mig om att jag skulle ha gjort något annorlunda med hans. Får väll dra med han till en datoraffär och införskaffa nödvändiga saker till datorn. Du tror alltså att hårddisken kan ha utsatts för högre temperaturer än vad den borde och att den kan ha craschat pga det?, det var definitivt min första tanke när jag uppnade lådan.
Tack för hjälpen so far

Av El1min4tor

Ny hårddisk?

Min kompis dator var så infekterad med ett oberäkneligt antal virus och Spy-ware att jag bestämde mig för att göra en clean installation av xp. Men här stöte jag på problem. Jag bootade med Windows cd:n och körde en normal formatering, men sen när datorn skulle starta xp installationen så fick jag upp blå skärmen med texten att "windows xp har avslutats för att inte skada din dator". Jag startade om datorn och skulle testa igen men då står det att den inte kan hitta någon diskenhet. Jag plockade ut hårddisken och testade den i min dator och här börjar det att bli riktigt konstigt. Min dator hittar och installerar hårddisken men den visas inte som en enhet bland mina andra 2 hårddiskar och jag kan inte heller utforska den. Men däremot hittar jag den i enhetshanteraren men det gör ingen skillnad eftersom jag inte kan göra någonting med den. Sen körde jag Chkdsk.exe för att reparera disken, den hittade en massa fel och jag körde den ett par gånger. När den var felfri så kunde jag inte göra så mycket mer än att sätta tillbaka den i kompisens dator och testa igen. Självklart så funkade det inte. Om någon därute vet vad det kan vara som är fel så skulle jag vara jättetacksam för ett svar.

Skulle även vilja tilläga att datorn helt saknade kyllning och att han redan har fått byta grafikkort, hårddisken låg på nästan 60 grader innan jag installerade om den, utan att arbeta! Därför har jag mina egna misstankar om att han skulle behöva inhandla en ny hårddisk.

Tack på förhand, hoppas på att få några bra svar.

Av El1min4tor

Jag har det kortet och lika mycket ram, Quake 4 flyter på med cirka 60 - 80 fps så nog skall det klara det med råge... Fast jag tycker det låter lite dyrt att köpa det för 1800 från en kusin... Jag kan spela dom spel jag har testat (Cs:s, wow, quake 4, battlefield 2 och 2142 mf.) utan problem på högsta grafik. Det är bara flight simulator jag inte kan maxxa ligger på high istället för ultra high, fast det funkar ju det med :p.

Av El1min4tor

Har inte använt 3d mark förut så jag vet inte hur jag lägger till en länk, men jag fick iaf. 4463 p på ett helt oklockat system

Av El1min4tor

Hade precis samma problem, för mej var det RAID som hade kraschat så nu kör jag diskarna som separata enheter istället. Men det krävdes en formatering för min del.

P.s. skate for life = Helt rätt

sorry postade i fel tråd lyssna inte på mig

Av El1min4tor

Ja det borde det göra

Av El1min4tor

Om ni inte har pillat för mycket bör ni kunna starta datorn med dom senaste fungerande inställningarna. Efter detta skulle jag köra en felsökning av hårddisken. Om det inte funkar att starta datorn med dom senaste fungerande inställningarna, så testa att starta i felsäkert läge och avinstallera senast installerade program, om du har installerat något nyligen. Det kan vara boven. Hoppas det hjälper

Av El1min4tor

Resident evil 4 är läskigt när man är ensam hemma med ljudet uppskruvat på max :S

Av El1min4tor

Sweet child of mine på Stepmania är en ganska svår nöt att knäcka

Av El1min4tor

Kör mycket spel och det kan vara ganska krångligt med andra OS och även om man ska på lan kan det krångla, så jag håller mig till Xp ett tag till och efter det Vista.

Av El1min4tor

Det är ett väldigt bra spel men har för mig att Cs:s inte är med i det billiga paketet, lägg hellre till en hundring eller nåt så har du två gryma spel. Eller så skiter du i HL 2 och köper Cs:s med Dod och HL 2 deathmatch, där har du prima underhållning för några år framöver.

Av El1min4tor

Det är ett brott att spela TH med tangentbord, det skall spelas med kontroll och där med basta!!