Under tillställningen The Game Awards var en av de stora nyheterna att Microsoft avtäckte design och fler detaljer om nästa generations Xbox. Utöver en design som påminner om en kompakt PC-tornmodell avslöjades även att namnet blir Xbox Series X. Namnet antyder en serie av modeller och detta bekräftas nu av Microsoft i en intervju med Business Insider.

Xbox-Series-X_ingress.jpg

I presentationen av det nya namnet visades ordet Xbox betydligt större än suffixet Series X, vilket inte är utan anledning. Microsoft bekräftar nu att det officiella namnet på kommande generation kort och gott är Xbox. Namnändringen öppnar upp möjligheten för Microsoft att släppa ett flertal modeller över lång tid, och på så sätt luckra upp de långa konsolcyklerna som präglat tidigare generationer.

Similar to what fans have seen with previous generations, the name 'Xbox Series X' allows room for additional consoles in the future

Microsoft har redan tillämpat en liknande modell med dagens Xbox One, om än i outtalad form. Den ursprungliga modellen lanserades 2013, uppgraderades sedan till Xbox One S under 2016 och fick till slut en prestandamodell i Xbox One X under 2017. Med nästa generation tillämpar Microsoft en liknande modell, men förenklat till Xbox-serien.

We're excited to offer fans a glimpse at the next generation of gaming with Xbox Series X. But beyond that, we have nothing further to share.

Microsoft bekräftar inga ytterligare detaljer om modellerna i Xbox Series X. Tidigare rapporter anger en prestandamodell med kodnamn "Anaconda" och en enklare modell vid namn "Lockhart". Microsofts uttalande antyder att ytterligare modeller kan tillkomma i serien över tid.

Läs mer om Xbox Series X: