Vanan trogen bjöd Apple i mitten av september in till evenemang där fokus låg på Iphone 13-serien. Näst på tur står ytterligare ett evenemang, som normala fall tilldelas större mobila och bärbara enheter. När Apple klockan 19:00 river av evenemanget "Unleashed" väntas en ny generation Macbook-datorer med ny design och inte minst uppföljare till den kritikerrosade systemkretsen M1.

I rykteskarusellen snurrar en systemkrets kallad M1X, som om namnet stämmer blir en förbättrad variant av M1 snarare än en helt ny generation. Det talas om att M1X får 8 högpresterande kärnor och 2 energieffektiva, flankerade av en grafikdel med 16 alternativt 32 kärnor. Detta kan jämföras mot M1 som har 4 högpresterande och 4 energieffektiva kärnor samt 8 stycken grafikkärnor.

Apple M1X väntas ta plats i nya två Macbook Pro på 14 och 16 tum, vilka får helt nya designer. På skärmfronten tros Apple ta steget över till paneler med bakgrundsbelysning med Mini LED-teknik, där tusentals små LED-dioder står för bakgrundsbelysning. Därtill spekuleras det om att skärmarna får uppdateringsfrekvensen 120 Hz.

Avslutningsvis tros Apple fimpa den Touch Bar som är placerad över tangentbordet och addera fler anslutningar i form av Thunderbolt 4 över USB Type-C.

Ser du fram emot nya Macbook och en ny processor eller hoppas du på andra nyheter från Apple?