På förra årets Build-konferens avslöjade Microsoft en kommande Windows-funktion kallad "Restore Apps", eller "återställ appar" som den lär heta i den svenska versionen av Windows. På årets konferens släpper mjukvarujätten nya detaljer om funktionen och säger att den är nära lansering, rapporterar PC World.

Restore Apps ska göra det enklare att flytta från en dator till en annan utan att behöva krångla med säkerhetskopior och återställning. Med hjälp av One Drive och ett Microsoft-konto kan funktionen föra över alla program som är installerade via Microsoft-butiken, inklusive inställningar. Den för även över alla inställningar från den gamla datorn och ser till att ikoner på skrivbordet och genvägar i Aktivitetsfältet följer med i flytten.

Microsoft meddelar att funktionen ska ingå i ett nytt Insider-bygge av Windows som ska släppas samma dag, men i skrivande stund har det inte dykt upp än och det framgår inte vilken Insider-kanal det rör sig om.

Med tanke på att Restore Apps inte kan flytta gamla vanliga Windows-program och deras inställningar lär mer avancerade användare även fortsättningsvis behöva välja andra lösningar när det är dags att uppgradera.

Vill du helst få med dig dina gamla inställningar och program eller föredrar du en fräsch installation vid uppgradering?