Nyhet

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

13

Moderkort till Hammer

Toms Hardware har lyckats få tag i ett utvecklingsexemplar av ett moderkort till AMDs kommande processor Hammer (ClawHammer). Det är baserat på VIA K8T400M. Moderkortet heter AOpen AK86 och har AMDs 8151-nordbrygga och en Ali-sydbrygga. Att AMD inte själva använder en sydbrygga som de har gjort själva är för att deras nuvarande sydbryggor är väldigt omoderna. Nord och sydbrygga kommunicerar med en V-Link-bus på 533 MHz.

0

PowerStrip 3.30 B348

Det populära grafikprogrammet PowerStrip har kommit i ny BETA-version. För er som inte vet är PowerStrip ett avancerat program för att optimera grafikkortet och skärmen. Versionen har nått 3.30 BETA build 348 och detta är nytt:

11

Nya produkter från Swiftech

Swiftech har utökat sitt sortiment med två stycken nya kylare som använder peltier-element. MCX462+T är baserad på MCX462+ men med en inbyggd 226 watts peltier i botten och är tänkt att kylas med en vanlig 80mm fläkt. Swiftech själva påstår att designen klarar av att kyla processorer med en värmeutveckling uppåt 100 watt. Passar Socket A moderkort med fyra hål eftersom den måste skruvas fast pga sin enorma vikt (893 gram).

18

Tyst dator

Hardcoreware har skrivit en artikel om hur man bygger en tyst dator. Att en dator låter inte så mycket behöver inte betyda att man får nöja sig med sämre prestanda enligt artikeln. Denna tysta dator består bland annat av en Pentium 4 2.8 GHz och GeForce 4 Ti200.

15

Seagate Barracuda V

Barracuda IV är en hårddisk med mycket gott rykte. Den är tyst, snabb och tillförlitlig. Nu kommer uppföljaren Barracuda V som bygger på samma teknik men erbjuder större lagringsutrymme, 120GB. Hårddisken kommer levereras i två modeller, en för gamla parallell-ata med 2MB buffer och en serial-ata med 8MB buffer och lite lägre accesstid, 9.4 ms respektive 9.0 ms.

20

Dreamhack-biljetterna släppta

Äntligen har då alla tekniska problem löst sig och Dreamhacks biljetter går troligen åt som smör i solsken just nu. För dom som undrar så är Dreamhack ett stort evenemang där folk från hela Sverige träffas för att bland annat spela spel mot varandra, tävla i både spel och grafik, musik och andra kategorier. Ska vi träffas på Dreamhack så beställ biljetter nu!

5

Nvidia lanserar Geforce4 460 Go för bärbara

Grafikkretsjätten Nvidia publicerade igår en pressrelease där det nya chipet för mobila marknaden introduceras. Namnet på nykomlingen är Geforce4 460 Go och ska enligt Nvidia ha det bästa prestanda per watt-värdet av alla GPU:s.

18

Ny PowerPC blir 32- och 64-bit

CNET.com rapporterar att IBM planerar en lansering av det senaste tillskottet i PowerPC-familjen - PowerPC 970 - nästa år. Med en klockfrekvens på 1.8 GHz blir den nästan dubbelt så snabb som den tidigare värstingen 750FX på 1 GHz.

22

Nvidias NV30 i 400 MHz?

The Inquirer har nosat upp att den troliga klockfrekvensen på Nvidias kommande krets NV30 blir hela 400 MHz.

57

AMD 2800+ oöverklockbar

X-Bit Labs rapporterar att det är nästan lönlöst att överklocka AMDs senaste processor ur AthlonXP-familjen, 2800+. Frekvensen ligger på 2250 MHz och enligt X-Bit Labs kommer inte kärnan kunna gå speciellt mycket högre. AMD kommer som bekant med Barton i början på 2003 och vi får nöja oss med denna värsting så länge.

5

ATi drivrutiner

ATi har släppt inoficiella drivrutiner till Radeon 9700 och 8500. Det är tydligen inte speciellt mycket ändrat om man jämför med senaste släppta, men lite småoptimeringar och bugg-fixar. Det talas dock om att nästa Catalyst-drivrutiner kommer ha uppdateringar för att fixa det kända 60Hz-problemet. Ladda ner från ATi:

14

Prometeia superkylning

VR-Zone recenserar ett Prometeia superkylningschassi ifrån Chip-Con. Prometeias närmaste konkurrent är antagligen Aseteks VapoChill, och de båda systemen använder liknande metoder för att kyla ned moderna processorer till minusgrader.

7

AMD först att dra nytta av DDR400

EBN rapporterar att AMD:s processorer kommer bli dom första att kunna användas tillsammans med de kommande DDR400-minnesmodulerna. Både SIS och Nvidia har chipsets med stöd för den nya standarden på gång till AMD:s processorer, men varken Intel eller tredjepartstillverkare har ännu så länge några planer på stöd för DDR400-minnen till Intels processorer.

7

Prestanda i rendering

X-Bit Labs har skrivit en jämförelse där de jämför de värsta grafikkorten i renderingsprogrammet 3DStudio Max5. Grafikkorten som testas är ATi Radeon 9700 Pro, Matrox Parhelia-512 samt Nvidia Geforce4 Ti4600. De slänger även med det proffisionella grafikkortet Quadro4 900XGL från Nvidia som referens i renderingsprogrammet. Mycket läsvärd artikel för er som renderar i 3DStudio Max5 och andra renderingsprogram.