Nätaggregat från Ace of Sweden

Permalänk
Medlem

Helt otroligt att köra denna marknadsföring, på nätagg som inte ens presterar det minsta.
Corsair all the way!

Visa signatur

#framtiden

Permalänk
Medlem

Hittade detta på Inet's facebook, gick live cirka tre-fyra timmar efter testet efter att en person postat länken till testet på Inets "Vägg":

Skrivet av Inet:

Vi har från och med idag plockat bort alla Ace-nätdelar ur vårt sortiment och kommer att göra en uppföljning på detta gentemot vår leverantör.

Tillsvidare rekommenderar vi FSP eller Fractal Integra som budgetalternativ.

Länk: Inet | Facebook

Bra agerande, speciellt med tanke på att det var typ midnatt... Flitiga medarbetare har dom iaf.

Inet +
Ace -

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 9 5900X | RAM: 32gb Corsair Vengeance RGB 3600mhz CL18 | GPU: Gigabyte RTX 2080 Windforce | Mobo: Asus X570-E Strix | Lagring: 3TB NVMe SSD | PSU: Corsair HX 750i | Chassi: Fractal Design Meshify 2 | Kylning: Corsair HydroX custom loop CPU+GPU

Permalänk

Jag hade ett nätagg från ACE för ett par år sedan.
Det la av efter bara ett par månader och det lyckades även ha sönder moderkortet i datorn.
Så förutom ett nytt nätagg så var jag även tvungen att köpa ett nytt moderkort.
Inte roligt.

Visa signatur

YOLO is Carpe Diem for idiots.

Permalänk
Medlem

Kan hålla med om att deras nätagg är kassa, -jag tycker personligen att dom håller en säregen hög kvalitet.
Mitt Ace Rawdeal 520W började brinna infernaliskt under ca 2 sekunder, -Det sprutade tom. ut lågor bakom grafikkortet, men fungerar utmärkt fortfarande

Permalänk

Lol @

Citat:

Det här testar vi inte

Även om våra syntetiska tester har många fördelar kan de aldrig helt ersätta långtidstester inuti en riktig dator. Det senare har vi inte gjort, eftersom det varken fanns tid eller resurser att testa samtliga nätdelar på det viset.

Har för övrigt mailat några av de stora butikerna om det här testet, hoppas de går Inets väg.

Permalänk
Quizmästare Malmö 2022

Stämde att deras nätagg är mindre bra då. Gillar deras andra produkter annars och tycker de är bra, möss och tangentbord t.e.x Men nätaggen har jag alltid hört att de skulle vara av dålig kvalitet. Vilket nu stämde, bra test!

Permalänk
Medlem

Ace Of Sweden´s förtroende är i klass med BP´s nu.

Visa signatur

r_wateralpha 0.3

Permalänk
Skrivet av yakideo:

Nu vet jag inte vilket chassi du tänker köpa men jag har ett Ace Ecco 220 som jag är nöjd med. Finns också en en tråd om det chassit, http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/9....

Lite synd att de sätter sig själva i klistret då deras chassin är rätt så bra med tanke på pris vs kvalité.

Nä faktist så har dom en del trevliga produkter jag har bla några chassin som är helt ok, ett Game Edge 990 chassie och det är jag nöjd med men det sitter ju dock inte något nät agg från ace i den. 2st Streamer 4 chassie med 500w nät agg i där det ena agget har brunnit upp och nu mera har ersatts med ett Deltaco agg i stället. Sen så har jag ett par möss som fungerar rigtigt bra "ACE LASER MOUSE MLUC250 1600D"

Visa signatur

Phenom II X6 1090T BE, GA-790x-ud3p, 8gb Corsair XMS2 800Mhz, Radeon R9 270x, 120gb Kingston HyperX Fury, 500GB Seagate, 2TB Seagate.

Permalänk
Medlem

Ett (användbart) användningsområde för ACE-nätaggregaten skulle kunna vara för att bränna ned sitt hus för att få ut försäkringspengar

Man får vad man betalar för brukar det ju heta, men här får man det tillsammans med en pungspark och en knytnävsmacka. Säkert nån inköpare på Ace of Sweden som är trött på livet och vill att andra ska få det lika eländigt

Permalänk
Medlem

Haha nice test, ni med ACE aggregat som lyckats fa de uppbranda vad hade ni for konfiguration i datorn och vad hade ni for aggregat? Skulle vara extremt givande att se hur mycket den verkligen inte klarar da...

Jag har tva stycken namligen till mina budgetbyggen, en med en amd X2 och inbyggt grafikkort som borde klara sig ganska bra for farsan da den nog inte drar alltfor mycket.

Sedan borjar jag dock bli lite mer orolig for min egna med en amd X4 och ett billigt radeon 5670 (vid full load 70Watt) da processorn tydligen drar runt 100W(mindes jag laste 200 nanstand men misstog mig) vid full load. Bryr mig inte alltfor mycket om agget skulle sluta fungera men kanns lite sadar om en harddisk ryker med, cpu och grafikkort gor inte sa mkt. Vad tror ni sannolikheten ligger pa att den kan skita sig, mindre an 0.2?

Med harddisk och moderkort minnen kanske 50 watt till ar ett vettigt varde vid maxbelastning eller, sa 100+70+50=220Watt da den balastas som max, kanske lite hogre kanns ju hyffsat rent resultatmassigt.

Kommer absolut inte kopa ett nytt igen da det ar extremt mycket varre an jag vantat mig sa man far ju sig en funderare.

Edit: Kollade vardet pa processorn igen vid full belastning och raknade pa resten for att se hur det lag till egentligen.

Permalänk

Ace of sweden - när du söker spänning med din dator ;d;d;d;d;d;d;d;d;d

Visa signatur

ALIENWARE Predator 2.0 chassi svart | i7 4770k | ASUS strix GTX 970 4GB | corsair RMX750 | Corsair 16GB DDR3 1600MHZ | AOC G2460PF | Razer Blackwidow Ultimate Stealth | Razer Deathadder ELITE | Razer Tiamat 2.2

Permalänk
Medlem
Skrivet av SweZor:

Hittade detta på Inet's facebook, gick live cirka tre-fyra timmar efter testet efter att en person postat länken till testet på Inets "Vägg":

Länk: Inet | Facebook

Bra agerande, speciellt med tanke på att det var typ midnatt... Flitiga medarbetare har dom iaf.

Inet +
Ace -

Mycket bra agerat utav Inet, tummen upp för dem!

Permalänk
Medlem
Skrivet av MultiMan:

Dustinhome kör kampanj på de flesta Ace Raw Deal för att fira sweclockers test! Exempel: ACE RAW DEAL+ 520W ATX V2.2 120 MM FAN + SILENT RUBBER FRAME - Nu med ljud/vibrationsdämpande gummilist på köpet - värde ca 50:- ink moms! - Produktinformation Nu med dämpande gummilist.

Härligt när så många ÅF säljer ren skit som är direkt farlig för ens delar. Dustinhome är ju tyvärr i väldigt gott sällskap.

Mer passande att ha Dogge med i en reklamsnutt - "Brandsläckare på köpet!"

Skrivet av SweZor:

Hittade detta på Inet's facebook, gick live cirka tre-fyra timmar efter testet efter att en person postat länken till testet på Inets "Vägg":

Länk: Inet | Facebook

Bra agerande, speciellt med tanke på att det var typ midnatt... Flitiga medarbetare har dom iaf.

Inet +
Ace -

Sorgligt samtidigt att de inte vet vad de säljer alla ggr. Eller helt ignorerar, jag vet inte.

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem
Skrivet av scienta:

Mer passande att ha Dogge med i en reklamsnutt - "Brandsläckare på köpet!"

Skrattade faktiskt högt

Visa signatur

“More Human Than Human”
kniffswelt

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Antzo:

Jag kan bara återberätta det han sa till mig, det är inget jag läst någonstans så kan tyvärr inte länka till någon källa :/

Alltså HEC är ett av de få stora OEM företag som faktisk står för tillverkningen av nättagg. Detta skall inte förväxlas med ett märke på nätagg som säljs till konsumenter. (Just cougar är dock helägt av Hec vad jag vet)

Jag har märkt att det är lite förvirring blan många kring begreppen så jag tänkte förklara lite hur det här med oem funkar

Så här funkar det (i stora drag):

På framförallt teknik sidan görs idag nästan allt i Asien.

Det finns en rad stora företag (av typen Huy chang trading Inc etc etc) som med billig tillverkning bygger elektronik produkter åt olika företag i resten av världen.

Skulle jag tex vilja Starta företaget "MichaSWE Awesome Psu AB" och sälja nätagg skulle jag (ifall jag nu inte redan visste det från börja) rätt snart inse att sättet att kunna var konkurrenskraftig och tjäna pengar på mina nättagg skulle vara att låta dem byggas av någon lämplig oem tillverkare tex HEC

Det funkar då som så att jag kontaktar HEC och Antigen

A: Väljer bland någon av deras befintliga oem produkter efter den spec, prissättning och QC nivån (quality control) de har.

Bestämmer mig för en rimlig nivå och mängd samt räknar på kostnader för returer, storlek på marginal, shipping, prissättning etc.

Sedan tar jag fram en fin logotyp ser till att alla import papper samt CE märkning etc finns och är ok. Sedan kan jag välja om Kineserna skall konsument paketera aggen och sätta på min logga redan i Kina eller som en del företag gör (packa om dem och ha en enklare QC och märkning i hemlandet)

Sedan är jag redo att sälja min agg.

Variant B är vanligare på lite mer påkostad och avancerad teknik samt egna uppfinningar.

Här början mina ingenjörer på "MichaSWE Awesome PSU AB" med att själva göra engineering delen. Alltså i princip uppfinna produkten. När vi tagit fram en fungerande prototyp och gjort en byggbeskrivning och komponentlista över den, så går vi till HEC och förhandlar.

Man kan här även kräva tex att mina agg får enbart byggas med japanska 105C kondningar. Men desto hårdare oem krav och QC desto mer stiger även produktions kostnaden.

När vi räknat fram något som är ekonomiskt gynnsamt och praktisk möjligt samt fixat alla tillstån och olika märkningar sätter produktionen igång.

Sedan när vi får produkten gör vi en egen QC etc för att se att OEM tillverkaren leverera enligt avtal så vi på så vis kan garantera kunden en bra produkt.

I vilket fall så får man skilja på företaget som säljer produkter och oem tillverkarna.

Om företag A ber HEC om 100 000 enheter av en psu som skall leverera ca 400w och vill ha den byggd så billig som bara möjligt, säg max 15$/enhet. Tar bort alla kostnader för QC utöver det som krävs för att den skall gå som säker enligt CE etc.

Och sedan företag B ber HEC om 100 000 enheter som skal byggas till punk och prickar. Enligt det ytterst framgångsrike PSU designern X ritningar och anvisningar. Bygget skall naturligtvis inte byggas med något annat än state of the art komponenter och man skall ha så hög QC som HEC bara kan leverera genom hela produktionen. Max pris per enhet är mindre viktigt det kommer ändå sälja fantastisk bra för det finns kunder som är villiga att etal för det allra bästa men runt 150$ /enhet hade varit bra.

Hoppas jag kunde bidra lite med att förklara hur det funkar Oem tillverka bygger alltså agg enligt en viss spec de ha fått. Det har mindre att göra att dem kan/vill bygga bra/dåligt dem vill få ordern och tjäna pengar, men har krav på sig att leverera en viss nivå som sätts av företagen som beställer aggen och säljer dem till kund.

Visa signatur

Kontakta mig direkt vid frågor om eller synpunkter på min moderering.
Glöm inte att tala om vilken tråd ditt ärende gäller.
Kontaktvägar: via PM eller via E-post: michaswe@sweclockers.com
Mina System: HePC och Gaming

Permalänk
Avstängd

Väntad resultat.

Visa signatur

Der Steppenwolf

Permalänk
Inaktiv

Mitt Corsair HX520 gick för inte så längesen sönder så man gick o köpte ett billigt nätagg, Raw Deal Vers.2 520w och efter detta testet blir jag lite skraj.

RMA:e mitt Corsair precis o skickar iväg det imorrn. Ace nättagget åker upp på Sweclockers marknad ASAP till överpris

Permalänk
Skrivet av MichaSWE:

Massa text..

Ja det behövs nog förklaras för en del här!

Men jag tycker det inte är så konstigt eller förvånande att billiga nätagg är märkta med optimistiska värden å har låg verkningsgrad. Att dom saknar ordentligt överlastningsskydd är däremot mer beklämmande!

Sen är det ju oxå så att å samma företag kan ha olika oem tillverkare och olika krav på sina agg. En serie med kassa agg betyder inte att allt från den tillverkaren är kasst. Å det omvända gäller ju förstås.

Föresten vad kallas motsatsen till en fanboy? För det är många sådana i den här tråden!

Visa signatur

|Modermodem: Asus A8N32-SLI Deluxe|AMD Athlon™ 64 X2 4400+|Corsair TWINX2048-3200C2 DDR-DIMM 2048MB|Albatron Geforse 9600 GT 512mb

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sasha:

"Den här bilen klarar av att köras in i ett träd i 90 kilometer i timmen utan att gå sönder"

"Bilen är inte menad att köras in i träd i 90kmph, den är till för att köra i 40 på landsvägar"

Rofl!

Visa signatur

Massa skit innanför ett CoolerMaster Cosmos II

Permalänk
Medlem

Haha fy fan va jag garvade när han gick in i soprummet med nätdelarna (Videon)

Tack för varningen Swec, det kommer inte in några Ace agg i mitt hus.

Visa signatur

| CPU i7-13700KF | Mobo Asus PRIME Z790 D4 | Ram 32Gb 3600Mhz cl17 DDR4 | GFX RTX 3080 | HDD 2x 1024Gb M.2 SSD | Corsair 850W | Playstation 5 | Xbox Series X |
"Om allt verkar gå bra vet du förmodligen inte alls vad som pågår."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dr Avalanche:

Ja det behövs nog förklaras för en del här!

Men jag tycker det inte är så konstigt eller förvånande att billiga nätagg är märkta med optimistiska värden å har låg verkningsgrad. Att dom saknar ordentligt överlastningsskydd är däremot mer beklämmande!

Sen är det ju oxå så att å samma företag kan ha olika oem tillverkare och olika krav på sina agg. En serie med kassa agg betyder inte att allt från den tillverkaren är kasst. Å det omvända gäller ju förstås.

Föresten vad kallas motsatsen till en fanboy? För det är många sådana i den här tråden!

Dom ljuger ju om siffrorna= klockren blåsning.

Ace, nej tack

Visa signatur

| CPU i7-13700KF | Mobo Asus PRIME Z790 D4 | Ram 32Gb 3600Mhz cl17 DDR4 | GFX RTX 3080 | HDD 2x 1024Gb M.2 SSD | Corsair 850W | Playstation 5 | Xbox Series X |
"Om allt verkar gå bra vet du förmodligen inte alls vad som pågår."

Permalänk
Medlem

modigt av er att testa med agget liggandes på testutrustningen

Permalänk

Nu är ACEs nätagg borta från inet!
Trodde inte att de skulle smälla vid 75%, det är ju skamligt!

Visa signatur

<signatur>|| i7-930 || Asus P6X58D-E || 6GB Corsair xms3 || HD 6950 || Noctua NH-U12P SE2 || OCZ Revodrive 80GB || Samsung Spinpoint F3 500GB || EcoGreen F2 500GB || WD Blue 500GB || Corsair HX650W || Lian Li PC-v1020 || W7 Home Premium || Samsung SyncMaster EX2200||</signatur>

Permalänk
Medlem

Även om dessa nätagg är väldigt billiga så är det skrämmande & se hur dåliga dom faktiskt är, tveksam till att dom kommer fortsätta sälja dessa i seriösa butiker. För det första så sysslar ACE med ren falsk marknadsföring, även om dom kan hävda specifikationsfel, för det andra så undrar jag hur detta ställer sig med svensk elstandard, hur är det med märkning på dom för olika certifieringar? Är dom öht certade?

Visa signatur

| nVidia RTX3090FE | R9 5950x | MSI x570 Unify | Ballistix sport 3000c15 32GB DR@3800c16 | Custom Loop EKWB | 9TB nvme, 3TB sata SSD | RM1000x | Creative X4 | Lian Li o11 Dynamic | Alienware aw3821dw | >Zen2 på 3-400 mobo< | >x570 VRM< | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dr Avalanche:

Ja det behövs nog förklaras för en del här!

Föresten vad kallas motsatsen till en fanboy? För det är många sådana i den här tråden!

FlameBoy?

Tack för testet SWEC, samt Grymt av INET

Permalänk
Hedersmedlem

Ujuj de va hårt sågat mot Ace, fast en befogad sådan när en tillverkare inte lever upp till specifikationerna. Jag visste ju att Ace va lite av budget, men inte att det var såhär budget.

Jag skulle också vilja höra Ace's officiella kommentar.

Permalänk
Medlem

Det här förgyllde min morgon, tack för testet SweC

Permalänk
Medlem

Var väll inte så illa? De var ju inte precis som att dom gick sönder.

Permalänk
Medlem

ACE 420 funkar bra till min i3a HTPC. Tyst och svalt. Körts i över en månad nu dygnet runt utan problem. Får väl se om några månader till om det tar med sig hela lägenheten

Permalänk
Skrivet av Dr Avalanche:

Ja det behövs nog förklaras för en del här!

Men jag tycker det inte är så konstigt eller förvånande att billiga nätagg är märkta med optimistiska värden å har låg verkningsgrad. Att dom saknar ordentligt överlastningsskydd är däremot mer beklämmande!

Sen är det ju oxå så att å samma företag kan ha olika oem tillverkare och olika krav på sina agg. En serie med kassa agg betyder inte att allt från den tillverkaren är kasst. Å det omvända gäller ju förstås.

Föresten vad kallas motsatsen till en fanboy? För det är många sådana i den här tråden!

Det är en moral fråga gentemot kunden, om man ljuger kunden rätt i ansiktet så förtjänar man att gå i kk.