Notion Ink Adam 10" Android 2.3 med Pixel Qis tvålägespanel(LCD/'E-Ink'-ish)

Permalänk
Medlem

Notion Ink Adam 10" Android 2.3 med Pixel Qis tvålägespanel(LCD/'E-Ink'-ish)

Notion Ink Adam är en 10 tums Androidplatta. Det som skiljer den från andra plattor är att den går att använda utomhus i solsken. Den har en 1024 x 600 Pixel Qi-skärm som har två lägen. Vanligt LCD-läge med bakgrundsbelysning på och transreflektivt läge med bakgrundsbelysning av. När bakgrundsbelysningen är av så är det enklare att läsa i utomhus i solljus och den blir gråskalig, väldigt lik en e-ink-skärm. Nackdelen med skärmen är att i det vanliga LCD-läget så är färgerna förhållandevis matta jämfört med en Ipad eller en Galaxy Tab.

Adam vänster, Ipad till höger.

De har gjort ett eget UI, Eden istället för Androids standard UI. Det officiella Android marketplace kommer inte komma till Adam förrens Notion Ink uppgraderar till Android 3.0 Honeycomb vilket de har sagt att de ska göra. Tills dess så har de en egen marknad.

Den går inte att beställa just nu men de som förbeställde för ett par månader sedan har börjat få sina plattor levererade nu i veckan. Recensionerna borde komma den här veckan eller nästa.

Specs
1 GHz, Dual-core ARM Cortex - A9, Nvidia Tegra 250
LP-DDR2/DDR2 667MHz 1GB
Wi-Fi (802.11b/g/n)
Bluetooth 2.1+A2DP
USB 2.0
HDMI
3.2MP Swivel Camera
600–750 g

Det finns 4 olika varianter.

  • LCD and WiFi: $375.33

  • LCD, WiFi, and 3G: $425.33

  • Pixel Qi and Wifi: $499.45

  • Pixel Qi, Wifi, and 3G $549.99

Engadgets förhandstitt på Adam med video. Kolla på videon vid 3:50 för att se den jämförd med en iPad utomhus.
Notion Inks hemsida
Specs på wikipedia
En youtube som visar UIt och lite program inomhus
Jämförelse mellan Adam och Samsung Galaxy Tab inomhus

Visa signatur

“It’s not that you can’t speak. It’s that other people can hear you. And they’re telling you what you’re saying is crazy.” -Elizabeth Gumport

Permalänk
Medlem

Räknade ut att utan Pixel Qi men med 3g ska den kosta 3950kr inkl frakt och moms Det måste jag säga är ett riktigt hyggligt pris!

Verkar som de första har fått sina Adams nu och tyvärr verkar det finnas lite buggar speciellt deras eget utvecklade gränssnitt (eden). Sen problem med backlight bleeding på skärmarna. Hoppas bara det här är barn sjukdomar

http://www.youtube.com/watch?v=ej9aIXNgBxM...layer_embedded#!

Det borde ha satsat på en lite bättre skärm.. http://www.youtube.com/watch?v=-upg6ROY8zI ser väldigt blek ut i jämförelse med galaxyn!

/ lAlAz0r