Permalänk
Medlem

Toalett-ambiance

Har i tankarna att installera 2x in-wall-högtalare+sub i badrummstaket.
Tanken är att dom när man tänder ljuset skall spela upp ljudet av forsande vatten/regn med fetmycket reverb. (typ en illusiopn av att det forsar vatten från väggarna etc)

Behöver en cd/mp3 spelare som automatiskt forsätter att spelaupp där den senast slutade då man tillför ström,
exempelvis en bilstereo med omvandlare. (utan att man ska behöver trycka play)

Jag behöver lite idér, förslag och råd på produkter.
Det ska hellst dra så lite ström som möjligt och inte kosta som en hel hemmabio.

Inte helt orelaterat undrar jag även om det finns någon som vet om/hur man låser upp/kodar-om ljudfilerna i TESV?
Tänkte att man kan ju göra en regning/blöt vattenfalls loop av samplingarna dom använder i spelet i cubase eller FL.

Permalänk
Medlem

Bygg något av en Arduino eller liknande.

Visa signatur

System:\Dator\Spel>2600k¤5ghz_-_32Gb_-_MSI_3070.exe
System:\Dator\Lab>RaspberryPi_4_-_8Gb.com

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Ctrl:

Bygg något av en Arduino eller liknande.

Men klarar den av att spela musik? Är det inte lättare att köra en Raspberry Pi istället så slipper man ha en extern spelare? Typ lägga en loopad slinga i valfri spelare på datorn och sedan köra en liten typ T-amp eller något för att driva högtalarna. Borde väl vara rätt enkelt att skriva något som triggar volym på en seriell port? Sen är det bara en brytare till dörren eller något som är kopplat till ljusknappen som drar upp volymen. Det är så jag hade löst det i alla fall.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Rekordmedlem

Eller så startar man upp spelarens nätdel från samma matning som man har till ljuset, det svåraste är nog att få till den fysiska monteringen, om man inte håller på att bygga om badrummet så kan det vara svårt att bygga in sakerna och få det tätat och elsäkert.
Alla "e-bok" kapabla mp3 spelare kan starta på samma ställe som de stoppade om det nu inte funkar med en fil som står på repeat, det simplaste är nog egentligen att ha en mp3 spelare som alltid går och spelar en slinga och sedan styr man slutstegets nätdel från lampan, det finns tripathslutsteg på ebay som skulle passa bra typ http://www.ebay.com/itm/MKll-Tripath-TA2024-Amplifier-Board-2... sedan så fixar man en nätdel som slås av o på till det (kanske via ett rela) det beror på hur det ska monteras, det bästa är ju om det inte sitter i badrummet utan utanför i en väggdosa.
Det här låter som du ska härma en Japansk toa, de har mycket sånt här i Japan så det kanske finns färdigt om man letar där.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

En bekant hade liten toalett med ventilationstrumma ovanför tronen, han stoppade in en högtalare där och drog till förstärkaren i vardagsrummet..

Sen när man hade halat upp draggen för att bestänka porslinet så drog han på full volym med någon hemsk musik, han skall vara glad över att den inte slet sig och kontaminerade hela toaletten........

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem

Jag bör kanske tillägga att jag har sänkt tak med downlights och ett helt vanligt "vägguttag" under som är draget till lampknappen på väggen. så själva installationen är inte svår då taket mer elle rmindre är isoleringsplattor som man väldigt enkelt kan göra hål för högtalare med hålsåg osv. så kabeldragning och installation är inga problem.

Det jag behöver är en mp3/cdspelare som återupptar uppspelningen automatiskt då det skjuts till ström.
Alltså..den får inte gå i stand-by läge och måste forsätta uppspelningen (Precis som bilstereon).

för att vara övertydlig:

En stereo som fotrsätter som vanligt att spela upp där den avslutade trotts att du dragit ur och sedan stoppat tillbaks kontakten.