Permalänk
Medlem

Underhåll av bärbar dator

Köpte i fjol en HP DV7. Den har alltid vart slö med tanke på priset 7000 spänn med 20 % rea för en 17" med relativt bra hårdvara för den tiden. Men nu börjar den bli så slö som jag bara sett på andra bärbara datorer. Begriper inte varför bärbara deteorierar i så extrem takt jämfört med stationära? Den här har inte vart någon slit och släng dator utan 17" tegelsten för hemmabruk. Har inte blivit mycket spelande på den då den knappt har ork för ens de simplaste av spel så särskilt hårt har jag inte slitit på den.

Möjligt att den har dammat igen då den ofta får för sig att den ska gå på full sprut spelandes musik eller öppnande av webläsare. Frågan är om den har sigill eller något så man kan hävdas bryta garantin om man öppnar upp den för att rengöra från damm. Jag har försökt rensa lite med kompressorluft men abret är ju att har man otur med det så samlar man allt i en stor klump i något känsligt ställe om man har otur.

Ominstallation står på tur. Gällande hårddisken tar den i regel en massa stryk? är SSD säkrare för bärbart bruk? Kan det snabba till de fascinerande laddningstiderna för något så krävande som webläsare så är ju det positivt.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

du kan skaffa en SSD. kommer att snabba upp laddningstider. och öppnar du datorn så försvinner garantin och det är lätt att göra sönder något.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk
Medlem

Operativsystem? Om Windows så finns det någon "Optimera för prestanda"-inställning någonstans. För bäst effekt, när den är nyformaterad. Kombinera med en fräsig SSD så bör det flyta på liite bättre iallafall. Lycka till!

Visa signatur

Folk på internet har en tendens att tala sanning extra mycket.

Permalänk
Medlem

Ominstalltion, SSD, och kanske en rejäl utblåsning. Borde inte vara några problem (tänker på garantin då) att bara skruva väck det yttre skalet för att komma åt fläktar och annat bättre.

Installera inte om den med skivan du fick med, du kommer förmodligen få tillbaka alla skräpprogram som slängs med färdigbyggda maskiner.

Visa signatur

Desktop: i5 2500K, 32GB RAM, Intel 330 60GB SSD, 1TB HDD, GTX 670, Fractal Design Arc, Arch Linux
Laptop: Asus U32u, Intel 330 60GB SSD, 8GB RAM, Arch Linux

Permalänk
Medlem

Inget sigill eller något man riskerar bryta alltså? Törs någon bekräfta detta med HP

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x