Microsoft "Threshold" ska föra samman Windows-plattformarna

Permalänk
Medlem

Betyder det att man kommer behöva prenumerera för att få använda internet med Windows likt Xbox live?

Visa signatur

Asus Delux X79 - Intel i7 4820k OC 4.8GHz - 32GB Kingston Beast @2400MHz - 2x EVGA GTX570HD 2.5GB SLI - EK Watercooled

Permalänk
Medlem

Jag tror det här är rätt väg att gå. Som redan nämnts så efterfrågar företagen detta. Och microsoft har helt enkelt mest pengar på att tjäna bland företag, inte bland ungar som kopierar allt utan att betala för sig. Så kör renodlat för företag och få det att fungera. Bygg bort från spel och dylikt.

Samtidigt så hoppas jag Linux blir ett mer renodlad spel OS samt Server OS (för infrastruktur, inte för affärssystemen).

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem
Skrivet av phz:

Det var nästan så att man gnuggade sig i ögonen när man såg att Larson-Green så officiellt som troligen är möjligt erkände att RT varit ett misslyckande [1], med meningar som "I think we didn't explain that super-well" angående skillnaden mellan Surface RT/Pro och "We should not have called it Windows" angående RT. Det kändes som att det skulle dröja långt över allas döda kroppar innan någon officiell representant skulle säga detta själv.

Nu stod det väl visserligen ekonomiskt väldigt klart att RT inte var vägen till framtiden, så det kanske gjorde uttalandena lättare. Alternativt så börjar man redan se viss ändrad företagskultur med anledning av Ballmers mer och mer närstående avgång och företagets ändrade position på marknaden.

Sitter man med en RT idag så kan man nog inte vänta sig speciellt mycket framtida uppmärksamhet från Microsoft, men det är en allmän chansning man gör med oprövad teknik. Om den redan gör vad man hoppas på så försvinner ju inte hårdvaran. "Hackervärlden" hade nog hoppats på att lagret skulle slumpas ut billigt och att kunna knäcka boot loadern för att köra valfria (ARM-kompatibla) OS på hårdvaran, men nu när det såldes så få enheter så finns det nog inte tillräckligt med intresse för att fortsätta projekten.

Saken är ju den att Windows Runtime och C++/XAML speciellt på Windows 8.X och RT inte är kompatibelt med Windows Phone Windows Runtime-ramverk fullt ut och XAML-formatet för rena C++-program för nya ramverket skiljer sig. Vilket betyder att både startskärmen i Windows, hos RT-plattor inkluderat där det är ditt enda val att leverera program på betyder en re-write av ett vanligt Windows-program, sen behöver du ytterligare en re-write för Windows Phone och du får tre olika versioner för att kunna köra det i skrivbordet, på startskärmen och utnyttja nya pekfunktioner, och ytterligare en variant på Windows Phone. Hos andra handlar det om att anpassa för olika skärmytor. För spel är skillnaden dessutom ganska stor, så det är betydligt enklare att skriva ett för OS X och iOS. Ren C finns det inte direkt APIer eller dokumentation för att köra, via Windows Runtime-miljön. Butikerna betyder att man inte får publicera det mesta man hackar fram genom att köra andra språk och försöka komma åt apierna via dessa heller. Nu när det finns 6-tum Windows Phone-enheter får det anses som ganska meninglöst med RT. Det RT ger är ett skrivbord, som du inte ens har en tile till längre med program ur Office-sviten. Det betyder inte riktigt samma förmågor, och integration som på x86/x86-64. I företagsmiljö är det helt enkelt inte gångbart. Sharepoint får du öppna i webbläsaren för att komma åt, sen har du två olika (men i realiteten är båda Win32) webbläsare med olika funktioner, en del saker fungerar bara på skrivbordet. Att det fortfarande är så efter en stor uppdatering, ja det säger väl en del.

Nu när Outlook fick ta över kalenderfunktionen i RT-plattorna, fick ta över mail i företagsmiljö ja då ser man att det är ganska förlorat. De har haft år på sig, grunden är inte ny under allt som fortfarande är Win32, Windows Runtime är en abstraktion, men de fixar ju inte ens företagsmail (utan att köra Win32-program på skrivbordet) efter att ha varit ute så länge på marknaden. Dessutom förlorar Office och Outlook funktionalitet genom att köra på ARM, det blir inga macros/vba och inga plugins/add-ons för Outlook. Vilket används ganska flitigt inom företag, de är inte heller samma sak som deras helt mobila system Windows Phone. Där du ändå har Sharepoint-integration på ett annat sett. Hos konkurrenterna hanteras en mobil och en surfplatta i princip likadant, och kan styras centralt. Hos Microsoft får man gå x86 och Windows X Professional och styra det som en vanlig dator och nu finns ju 8-10" plattor för den gruppen. Man kan inte direkt säga att någon annan än Microsoft övergav det här. Det spelar ingen roll hur mycket beröm de får från folk som är inköpta och gärna vill tala om dem om deras arbetsgivare ändå inte kan köra grejerna, när Microsofts styrka annars är företagsmarknaden. De fattade inte nödvändigtvis att det inte gäller de mobila prylarna.

Att de vågar, ja det är galet för det var inga färdiga produkter och de verkar aldrig ha haft avsikt eller vision att göra de till färdiga produkter heller. WP7.X-situationen var bisarr då plattformen är bra mycket sämre än alla plattformar som dödas och de gav upp på. De som stannade kvar utvecklade däremot produkterna, så de är inte bara långt före, de har funnit en marknad också. Microsoft är inte riktigt där på mobila området, men att de förstår att det inte ska kallas Windows och se likadant ut överallt trotts att det för utvecklare är vitt skilda saker kanske de hajat. Andra hade behövt experimenterat på ett helt annat sett och dessutom iterera så lite läggs på eftersom för att bygga upp ett intresse, och nytta. Måste ju finnas tillämpningar också, inte bara mail från outlook.com och en webbläsare. Microsoft har lovat massor, sen levereras det inte, och Windows Phone, ja de blir ju de enda med enheter där också. Men de gjorde ju redan bort sig med Danger. Det borde förvisso betyda att de kanske inte har planer på att erövra världen utan utveckla deras egna lilla segment istället, då måste de tänka på nyttan så grejerna fungerar och det är en helt annan konvergens än den de försökte med först och en som faktiskt liknar övriga spelares. Sen verkade det inte som utvecklarna på Microsoft trodde själva på deras gamla strategi, de satt på vanliga laptops och utvecklade nytt ramverk som fungerar i helskärm, och skulle fungera på kapacitiv touch, men resten av miljön? De hade ju själva inte pekskärm när det utvecklades, och de hade inget, ens Microsoft egna program i det nya gränssnittet eller körverket. Självklart gick ingen annan på det heller. De skapade bara trösklar, ett heltäckande ramverk behövdes på mobilen men en abstraktion som delade upp miljön behövdes inte på klienter.

Ett Windows som var tre blir förhoppningsvis två.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mindhunter:

Tvärtom, en gemensam plattform för klient och mobilitet är helt rätt väg för företag.

Det är kunden man måste gå efter och tittar vi hur det ser ut idag så verkar det som en dum idé,
fast MS är ju full av dumma ideér, i alla fall dom senaste åren

Permalänk
Medlem

Låter som ett ganska vettigt drag, återstår dock att se hur det ter sig i verkligheten också.

Visa signatur

| I7 3770K | NH-D14 | Asus P8Z77 V | Corsair AX 760 | Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 | Fractal Design R4 | Cruical BallistiX Tactical 16GB | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung 850 EVO 500GB | 1TB WD | Windows 10 Pro |

Permalänk
Medlem

Yes, äntligen blir allt tile-baserat.
Skärmen är alltid indelad i fyra lika delar. Varje del fylls antingen med en aktiv app eller någon nyhetsapp eller liknande som finns inbyggt i Windows. Detta för att man ska ha en god översikt över alla olika appar man jobbar med. Har man dock mer än fyra aktiva appar så kan man snabbt och lätt byta ut en av dem som syns på skärmen genom att dra i rutan man vill ändra, varpå hela skärmen ändras och man får upp alla aktiva appar i ett tile-baserat rutnät. Där efter drar och släpper man sin app på den app man vill välja. Varpå man kommer tillbaka till huvudskärmen.

På surfplattan använder man fingret, på datorn använder man musen och på konsoler använder man handkontrollen. Allting sker på ett enhetligt sätt.

PS.
Detta ska inte tas på allvar. Det är skrivet med en stor näve sarkasm.
Lägg även märke till ordvalet app

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av krilliz:

Att använda terminalen är inte svårare än att bygga sin egen dator, det enda du måste lära dig är grunderna och tänket sen kommer du att älska terminalen, det lovar jag dig

Datorn blev vad den är idag i och med grafiska användargränssnitt. Utan detta hade datorn aldrig blivit användbar för allmänheten.
Jag kan säkert lära mig att använda CMDn i Windows eller Terminalen i Linux, men jag ska vara ärlig och säga att jag är fullkomligt ointresserad av det. Den kan vara hur effektiv den vill, men tröskeln är helt enkelt för stor för att gemene användare ska orka, eller ens kunna, lära sig använda den.

Hoppas ingen tar detta fel. Jag älskar idén med Linux och öppen mjukvara/källkod. Men tyvär verkar Linux-användare vara allt för... Insnöade för att inse att alla inte delar deras intressen för att pilla med kommandorader hit och dit.

Förr har det kännts som om att Apple och OSX var till för den som inte pillade alls med datorn och olika Linux-distar till för expertanvändare, och där emellan låg Windows som någon form av kompromiss mellan de båda. Tyvär trycker Microsoft mer och mer efter Apple, vilket sätter oss 'mellan-användare' i klämm.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem
Skrivet av Saandberg:

"Modern platform, formerly known as Threshold."

Hoppas dom har kollat varunamnet denna gång:)

/S

Skickades från m.sweclockers.com

Namnet tycks redan vara tagit.
http://www.thresholdanimationstudios.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Threshold

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Kan visserligen hålla med om att det får mig att vilja dra mig längre och längre ifrån Windows, men... Samtliga Linux-distar har långt kvar att gå. Jag vill inte hålla på med pilliga terminaler bara för att använda min dator. Sådant intresserar mig inte det minsta. Och om sådant där gör mig tokig, hur i hela friden ska icke datorintresserade klara av det?

Det handlar inte om att bli van med ett nytt UI. Det handlar helt enkelt om att jag inte vill leka "kodare" bara för att installera Minecraft, som exempel.

När testade du någon distro senast?

Skrivet av Atlas Tasume:

Datorn blev vad den är idag i och med grafiska användargränssnitt. Utan detta hade datorn aldrig blivit användbar för allmänheten.
Jag kan säkert lära mig att använda CMDn i Windows eller Terminalen i Linux, men jag ska vara ärlig och säga att jag är fullkomligt ointresserad av det. Den kan vara hur effektiv den vill, men tröskeln är helt enkelt för stor för att gemene användare ska orka, eller ens kunna, lära sig använda den.

Hoppas ingen tar detta fel. Jag älskar idén med Linux och öppen mjukvara/källkod. Men tyvär verkar Linux-användare vara allt för... Insnöade för att inse att alla inte delar deras intressen för att pilla med kommandorader hit och dit.

Förr har det kännts som om att Apple och OSX var till för den som inte pillade alls med datorn och olika Linux-distar till för expertanvändare, och där emellan låg Windows som någon form av kompromiss mellan de båda. Tyvär trycker Microsoft mer och mer efter Apple, vilket sätter oss 'mellan-användare' i klämm.

Du behöver inte kunna CMD i Windows, likaså i Linux. Men till skillnad så är terminalen i Linux kraftfullare och användare som är vana med den använder den istället för klumpigt GUI. lättare att skriva ett enkelt kommando både i CMD och Terminalen än att leta efter 13 menyer på 5djup.

Har man en vättig distro och miljö behöver man inte använda terminalen, men saken är den att terminalen är här för att stanna och utvecklas vidare då många användare föredrar den.

Att installera minecraft i Linux är...
Ubuntu -> Ladda ner från Minecraft.com eller fixa PPA så fixar du den i dess Software Center
Arch -> Ladda ner som ovan, eller

yaourt -S minecraft

för att installera den automatiskt.

Minecraft är java så ganska lätt att bara ladda ner och köra. Vad som är lättast är väl upp till användaren och då väldigt subjektivt. Dock så tycker jag att en pakage manager är så mycket bättre på alla plan där man helt enkelt slipper kolla om man kör senaste versionen av x program.

Visa signatur

Arch - Makepkg, not war -||- Gigabyte X570 Aorus Master -||- GSkill 64GiB DDR4 14-14-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 5900x-||- Gigabyte RX6900XT -||- 2x Adata XPG sx8200 Pro 1TB -||- EVGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- O2+ODAC-||- Sennheiser HD-650 -|| Boycott EA,2K,Activision,Ubisoft,WB,EGS
Arch Linux, one hell of a distribution.

Permalänk
Medlem

Död åt desktop-läget?

Visa signatur

Primär Dator: Asus Sabertooth Z97 Mark 2/USB 3.1 | Intel Core I7 5775C | 32GB RAM (DDR3 1600MHz) | Nvidia Geforce GTX 1070 (Asus Strix) | Corsair HX750i 750W | Fractal Design Define R5 | 3,5TB SSD + 3TB HDD + 64TB NAS + 36 TB Backup | Asus Xonar Essence STX II | Win10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Jag håller inte med. Windows 8.1 tog ett par idéer från Windows Phone 8 och det fungerar hur bra som helst. Bland annat den enklare åtkomsten av "alla program" och möjligheten att ta bilder redan innan man loggat in. Även sättet man ändrar om i startskärmen har blivit mer likt.

Givetvis kan inte allt se exakt likadant ut och fungera likadant, det är inte det jag säger, det är olika plattformar. Men små, logiska steg för att föra plattformarna närmare varandra ser jag inga nackdelar i. Snarare är det så att det blir lättare för användare att flytta emellan de olika plattformarna och känna igen sig.

Jag är också besviken på att Xbox Ones gränssnitt är så pass olikt Windows 8, där har man en del att jobba på anser jag.

Att integrera Kinect i Windows Phone 8 och Windows 8 är en lysande idé med bland annat automatisk inloggning som på Xbox One.

Tja, alla har ju rätt till en egen åsikt, men med tanke på hur låg andel av windowsanvändarna som faktiskt har uppgraderat till Windows 8 eller 8.1 från 7 så verkar det inte som att folk i allmänhet tycker att det "fungerar hur bra som helst". Det du skriver som fördelar i form av enklare åtkomst av "alla program", möjligheter att ta bilder redan innan man loggat in och sättet man ändrar om i startskärmen är relativt meningslöst för gemene man som faktiskt använder en desktop-dator för att arbeta och att vara produktiv. Här är det snarare så att den beryktade startskärmen och "Modern UI" i stort är ett enormt hinder.

Nej, problemet var aldrig att startknappen försvann, problemet var att en enkel och slimmad startmeny byttes ut mot ett fullskärmsläge som kastar "ut" användaren från den desktopmiljö de arbetar i. Att kasta en användare mellan olika typer av grafiska gränssnitt är aldrig en bra idé, och det Microsoft gjort med Windows 8 är inte små logiska steg för att föra plattformarna närmare varandra.

Tja, som sagt: Du kan ju propagera för integration av Kinect i Windows Phone, men varför? Ett retrotänk med en återgång till den tiden då vi bar batteriväskor med telefonerna?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Commander:

När testade du någon distro senast?

Har både Ubuntu samt Zorin OS installerat på olika datorer.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Antor:

Tja, alla har ju rätt till en egen åsikt, men med tanke på hur låg andel av windowsanvändarna som faktiskt har uppgraderat till Windows 8 eller 8.1 från 7 så verkar det inte som att folk i allmänhet tycker att det "fungerar hur bra som helst". Det du skriver som fördelar i form av enklare åtkomst av "alla program", möjligheter att ta bilder redan innan man loggat in och sättet man ändrar om i startskärmen är relativt meningslöst för gemene man som faktiskt använder en desktop-dator för att arbeta och att vara produktiv. Här är det snarare så att den beryktade startskärmen och "Modern UI" i stort är ett enormt hinder.

Nej, problemet var aldrig att startknappen försvann, problemet var att en enkel och slimmad startmeny byttes ut mot ett fullskärmsläge som kastar "ut" användaren från den desktopmiljö de arbetar i. Att kasta en användare mellan olika typer av grafiska gränssnitt är aldrig en bra idé, och det Microsoft gjort med Windows 8 är inte små logiska steg för att föra plattformarna närmare varandra.

Tja, som sagt: Du kan ju propagera för integration av Kinect i Windows Phone, men varför? Ett retrotänk med en återgång till den tiden då vi bar batteriväskor med telefonerna?

Drygt hundra miljoner har sålts. PC-försäljningen dyker då fler och fler går över till mobila plattformar så det tycker jag nog låter ganska bra ändå.

Jo nu var det ju så att jag tog fram exempel på hur man hämtat funktioner från Windows Phone till Windows. Då är det förstås till största delen funktioner som är fokuserade på mobilitet. Ändå är några av dem även nyttiga på min desktopdator tycker jag.

Nej du har rätt i att Microsoft inte har tagit små steg med Windows 8, man har tagit enorma steg. Från och med nu tror jag dock att små steg är det Microsoft kommer föredra, det "värsta" är redan över.

Varför? För att det är smidigt, enkelt och snabbt med ansiktsigenkänning för att logga in på telefonen. Google har redan det här på en del Android-telefoner och jag har inte sett någon med batteriväska.

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Drygt hundra miljoner har sålts. PC-försäljningen dyker då fler och fler går över till mobila plattformar så det tycker jag nog låter ganska bra ändå.

Jo nu var det ju så att jag tog fram exempel på hur man hämtat funktioner från Windows Phone till Windows. Då är det förstås till största delen funktioner som är fokuserade på mobilitet. Ändå är några av dem även nyttiga på min desktopdator tycker jag.

Nej du har rätt i att Microsoft inte har tagit små steg med Windows 8, man har tagit enorma steg. Från och med nu tror jag dock att små steg är det Microsoft kommer föredra, det "värsta" är redan över.

Varför? För att det är smidigt, enkelt och snabbt med ansiktsigenkänning för att logga in på telefonen. Google har redan det här på en del Android-telefoner och jag har inte sett någon med batteriväska.

Hur många som sålts är relativt ointressant, speciellt då siffrorna troligtvis kommer direkt från Microsoft. Vad som är intressant är marknadsandelen som är rent utsagt usel. Om försäljningen är bra och PC-försäljningen minskar så borde marknadsandelen för Windows 8 och 8.1 stiga ganska markant (eftersom det då rör sig om byte av operativsystem). Detta är ju dock inte någonting som verkar ske.

Ja, precis, du tog fram exempel på funktionalitet som hämtats från Windows Phone men som snarare bekräftar det jag skrev tidigare: Det är olika användningsområden för en mobil enhet och en desktop-dator. Det du beskrev är inte någonting som på något vis skulle underlätta i mitt arbetsflöde när jag sitter vid min jobbdator, snarare vore det helt tvärt om med tanke på att jag måste dras med ett horribelt gränssnitt designat för mobila touch-enheter. Ännu värre blir det om man måste jobba med Windows Server. Alla som loggat in på en Windows Server 2012-burk via remote desktop vet hur katastrofalt uselt gränssnittet är, helt missanpassat för serverarbete. Jag vågar nog hävda att de som skulle säga motsatsen antingen är lögnare eller sysslar med självbedrägeri.

När det gäller Kinect så är ju förstås Kinect så mycket mer än enbart face recognition, men när det gäller face recognition så har vi ju sett att det inte fungerar så bra i Android-telefoner. Ganska extremt osäkert till och med. Vill man ha det i sin telefon, så visst kör på, men jag menade ju snarare kinect som helhet.