Permalänk
Medlem
Skrivet av anjora:

Jag har köpt en i7-3930k begagnat då ivy bridge E kanske är 2% snabbare efter att ha räknat in att sandy bridge E klockat bättre(verkar så iallafall)

Aha okej då förstår jag

Permalänk
Avstängd

frågan är om det finns något chassi som passar bättre än http://www.inet.se/produkt/6909779/fractal-design-define-r4-s... jag gillar mitt nuvarande fractal design chassi förutom att det är för lite plats för att dölja kablar men detta verkar ha löst sig med fractal design r4 plus att nästa nätaggregat kommer bli moduläst, finns det några direkta nackdelar med att ha flera nätagg förutom att det tar upp mycket plats och att man kan behöva ha nätagg utanför lådan?

Efterssom jag inte kommer ha några fläktar i chassit och i princip inget luftflöde så kan jag behöva ha nätagget utanför chassit på något sätt, exact hur vet jag inte. de 8W som sydbryggan avger borde inte vara några större problem(rätta mig om jag har fel, i så fall får jag även kyla den med vatten) då viss värme kommer ledas ut genom plåten, ett nätagg är svårare då det avger kanske 50W vid full load.

jag vill helst ha ett chassi endast i metall förutom fönstret och factal design r4 chassit har fronten i plast(delvis) vilket är ett minus.

Permalänk
Avstängd

Jag har kollat lite mer på chassi och kylning

caselabs gör detta chassit som är intressant http://www.caselabs-store.com/magnum-m10-case/ jag läste på denna sidan http://martinsliquidlab.org/2012/02/04/passive-0-rpm-fans-rad... som vi ser är vanliga radiatorer inte speciellt effektiva när det gäller att kyla passivt, det borde visserligen gå att använda 10 stycken http://www.aquatuning.se/index.php/cat/c1414_30mm-Thickness.h... kanske har en kylkapacitet på sammanlagt 500W.

jag kan säkert montera några radiatorer innuti chassit(ifall jag skaffar caselabs m8) men jag kommer också behöva ha extern vattenkylning http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3125

Permalänk
Avstängd

har fått lite delar nu, caselabs mh10 chassi, två r9 290 GPU:er, två seasonic 520W fanless, tyvärr är det lång väntetid på aquacomputers monsterradiator så jag tänkte istället skaffa
2x http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p12878_Alphaco...
4x http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p13148_Phobya-...
1x http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p16058_Aquacom...
1x http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p11314_Aquacom...
8x http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3105
1x http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=2827
2x http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3135
1x http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p12878_Alphaco...
1x http://www.ekwb.com/shop/ek-d5-dual-top-g1-4-csq-black-acetal...
1x http://www.ekwb.com/shop/blocks/motherboard-blocks/full-board...
efterssom mitt chassi har ett stort fönster så vill jag att det skall se bra ut. jag har redan byggt datorn så det enda som saknas nu är kylningen, jag måste nu se till att jag köper alla nödvändiga anslutningar och jag skall också bestämma mig för vilket reservoar jag skalll skaffa.

Permalänk
Avstängd

jag tänkte använda vanligt destillerat vatten som kylmedium, jag kan om intresse finns post lite bilder på bygget.

just nu hålle jag på med att få grafikkortet att funka i arch linux så att ja kan använda det till gpGPU och spel via gallium3d drivrutinerna.