Lätt bärbar för bildhantering och 3d-modellerande

Permalänk
Medlem

Lätt bärbar för bildhantering och 3d-modellerande

Det är dags att uppdatera min 2,5 år gamla dator nu. Jag har kollat runt en del och försökt hitta något passande men jag blir inte riktigt klok på hur marknaden ser ut, det verkar som att utvecklingen typ har stått still bland den typen jag behöver?

Det tyngsta datorn ska klara är vissa skoldagar när jag kör bildbehandling (lightroom, photoshop) och indesign och modellerar i 2d/3d parallellt. Det behöver inte gå blixtsnabbt men det ska funka utan att man blir förbannad.

Vad jag har förstått kräver det inte så mycket från grafikkortet och processorn utan mest ram-minne och en bra skärm. Så jag tror jag behöver:

14-15,4" ips-skärm med bra upplösning
12 gb ram (kan köpa till om den säljs med ex. 8 gb)

Det är väl inte för mycket begärt med i7 fyrkärnig processor och extern grafikkort på 1gb, eller bör jag kompromissa här?

Hårddisk bör väl vara 256 gb ssd så alla program får plats, jag kör extern hdd till också.

Mekanisk hdd och optisk enhet vill jag helst slippa, men jag kanske kan byta ut den mekaniska till en sdd om det saknas?

Sen vill jag inte att den väger mer än den jag har nu, 2,1 kg.

Det här borde väl finnas för under 10-12000? Varför hittar jag inget som verkar vettigt på prisjakt?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1581552 , Zenbook U500VZ kommer väl närmast men den väger strax över 2,1 kg, måste uppgraderas från 8 gb ram, har 2 gb grafik som mest känns onödigt och kostar 11500. Finns det inga vettiga alternativ med mina krav?

Permalänk
Medlem

Samma dator, fast rekondad för 3500 kr mindre?

http://www.elgreen.se/sv/rekonditionerade-asus/asus-pris-fran-5000/asus-u500vz-cn046h.html

Jag har en exakt sån själv som jag är jättenöjd med.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Tack för tipset. Den verkar inte vara exakt samma, aningen sämre processor och ingen touchskärm men det gör inget. Känner mig lite skeptisk till att köpa rekonditionerade men jag ska läsa på om det lite. Det verkar finnas en del trådar här på forumet. Du kör rekond alltså?

Permalänk
Medlem

http://www.siba.se/product/16660017/envy-15-j170eo

Fast byt ut hårddisken och sätt in en ssd istället. Har själv inga erfarenheter av HP men speccsen såg bra ut.

Den här verkar ju också rätt nice lite sämre speccs men samtidigt billigare http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/195764-l...

Här får du också köpa till en ssd.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nemran:

Den här verkar ju också rätt nice lite sämre speccs men samtidigt billigare http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/195764-l...

Här får du också köpa till en ssd.

Lenovo IdeaPad med fyrkärnig i7 + en helt ok gpu, 1080p skärm, och som vanligt världens bästa tangentbord i min mening. Dock synd att skärmen inte är IPS (ja den har ju till och med antireflex-behandling !).

Visa signatur

Dator: Top Secret Ancient Artefact

Permalänk
Medlem

Den här verkar schysst, Clevo W740SU: http://www.ggsdata.se/index.php?page=laptops/w740su4750.php

Visst, mindre RAM och hårddisk än vad du frågar efter, men det skulle förmodligen räcka en bit ändå. Det kan ju vara värt att slänga iväg ett mail och kolla upp hur pass hjälpsamma ggs skulle vara med att ändra i specen.

Recension: http://www.notebookcheck.net/Review-Schenker-S413-Clevo-W740S...