Hjälp med att felsöka moderkort AM2+/AM3

Permalänk
Medlem

Hjälp med att felsöka moderkort AM2+/AM3

Postade denna i moderkorts-tråden också, men att posta här är kanske mer rätt.

Köpte ett nytt, refurbished, moderkort häromdagen, ett M4A78 PRO för min gamla 9950 processor. Har även ett 660Ti inkopplat och en 80GB Intel SSD.

När jag startar datorn händer ingenting på skärmen, det enda som händer är att fläktarna börjar snurra. Den postar alltså inte (heter det så?), och inte ett ljud ger den ifrån sig.

Vill gärna ha hjälp med om jag kan ha glömt att koppla in något (rätt säker att så inte är fallet) eller hur man kan felsöka vad det beror på att datorn vägrar starta.

Jag har kopplat in ATX (20+4) och 12V-sladden som är fyra pins. Kontakten på den är åtta pins men fyra av de sitter alltså inte inkopplade i något. Så satt det även på mitt gamla moderkort.

Sen har jag från nätagget, ett Fractal Design Newton R2, en sex pins-sladd med SATA-ström och en PCI-E-sladd (sex pins där med) för grafikkortet. That's it. Det ska väl inte spela någon roll på vilken port på nätagget man sätter sladdarna på det nätagget?

Prisjakt Fractal Design's produktsida

Är totalt värdelös på sån här typ av felsökning så skulle verkligen uppskatta lite hjälp!

Permalänk
Hedersmedlem

#Tråd låst#

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

Var vänlig läs igenom våra regler igen så att du inte bryter mot dem.

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)