Behöver hjälp Asus r553ln-xo067h stendöd

Permalänk

Behöver hjälp Asus r553ln-xo067h stendöd

Min systers Asus r553ln-xo067h fungerade hur bra som helst i helgen, dom hade kollat på nån film på datorn via tv:n o stängt av datorn o gått o lagt sig o sen dagen därpå så var det inte ett liv i datorn.
Dom testade att hålla inne powerknappen över 1 min utan att den reagera o sen testade dom att låta den ligga o ladda över natten men fortfarande helt död.
Har läst om andra som haft liknade problem på asus bärbara o att man ska plocka ur batteriet o sen hålla inne powerknappen i ca 45sek o sen stoppa tillbaka batteriet o då ska den hoppa igång.
Problemet är att på den här datorn är det inte nått löstagbart batteriet utan man måste skruva isär hela baksidan för att komma åt batteriet.
Det är fortfarande garanti på datorn men asus vägrar göra nån säkerhetskopiering åt henne och hon har viktiga bilder på hennes nyfödda på datorn som hon vill ha kvar och jag antar att garantin bryts om vi öppnar upp datorn.

Är det nån som har några tips?

Visa signatur

<- Old school datanörd ->

Permalänk

Dåligt med svar här men kan meddela att jag tog hem datorn till mig för o felsöka
Började med att mäta upp spänningen från laddaren o den gav ut rätt spänning testade sen igen att hålla inne powerknappen i över 1 min o sen stoppade jag i laddaren o då hoppade laddningslampan igång ( det gjorde den inte hemma hos syrran eller när mediamarkt testade den) sen gick det att starta den
Nu blir det att säkerhetskopiera allt viktigt o sen om det händer igen så får mediamarkt ta den på garantin.

Visa signatur

<- Old school datanörd ->