Feministisk regering!? Vad tycker du?

Permalänk
Medlem

Ni säger inte något nytt, allt ni häver ur har varit uppe i tråden tidigare och framgångarna ni inte kommer att röna är precis lika ickeexisterande som de som inte rönts av tidigare insatser.

Skrivet av Friterad:

Du har inte funderat på om det bara är så att det kanske inte finns lika många kvinnor som män som är intresserade av såna positioner? Det finns många arbetsområden där män är i majoritet och många där kvinnor är i majoritet, men dom ända som ni bryr er om är dom med höga positioner, samtidigt skiter ni i att majoriteten i hantverkarjobb är män. Hur kommer det sig tro? Varför finns det få kvinnor i hantverkarjobben? Helt enkelt för att det är betydligt mer män som är intresserade, samma gäller ju IT och data. Men förklara då för mig varför det måste vara som du beskriver, och inte att det helt enkelt inte finns lika många kvinnor som män som söker?

Sorry, sorry.

Den argumentationen du försöker dra nu Yorg är inte gångbar här är eller någon annanstans, den är inte annorlunda än vad en förvirrad kreationist drar till med när hen känner sig krängd: "Men har du tänkt på ögat?"

Ja jag har tänkt på det där Friterad, jag har tänkt på det mer än du någonsin kommer att behöva tänka på det och jag misstänker att det går dig helt förbi att det inte rör sig om informationsbrist utan om en från ditt håll icke fungerande funktion. Du söker hävda att frånvaron av kunskap är likställt med att du har rätt, du söker hävda individuella val därtill. Det första är givetvis fel, det senare ska jag upplysa dig om är något som aldrig ska hävdas för att det är praktiskt taget omöjligt att belägga och därför använder vi oss av teorier såsom feminism i studiet av människan för att kunna separera individen från det sociala sammanhanget.

Skrivet av Friterad:

Du vore förtjänt att att läsa mer och argumentera mindre i det här ämnet för du har inte kunskaperna.

Skrivet av Friterad:

Du kan ju börja med dig själv i så fall.

Nej Friterad, du kommer in i tråden och börja skrika och gasta, slänger ur dig argumentationsfel och gör festliga felslut. Gör om gör rätt som man säger.

Skrivet av Friterad:

Citera gör jag om jag ska svara direkt till den individen vilket inte var min tanke. Det är inte du som skapar regler på detta forumet och kan gå runt och säga hur jag ska och inte ska skriva, lek polis någon annanstans tack.

Uppgiften du fick var väldigt enkel, du skulle citera de inlägg vars existens du pådyvlade, du har misslyckats med det och det står klart att du ej kommer att klara av uppgiften varvid ditt inledande inlägg nu placeras i facket för "Nys, Lögner och påhitt".

Skrivet av Orici:

Fel. Det har upprepats flera gånger i denna tråd, män och kvinnor gör olika livsval generellt sett.

Nej det Har det inte Orici, om det är det du har fått ut av diskussionen så har du inte begripit den och de förutsättningar som råder för den. Det har inte under något tillfälle tittats på eller visats statistik över livsval. Du har återigen blandat ihop effekt med orsak.

Skrivet av Orici:

Det är väldigt svårt att diskutera med dej, då du förvränger vad man skriver och skjuter in saker som man inte har skrivit.

Nej Orici det gör jag inte, jag påtalade dock att du argumenterade mot något som inte finns, sluta larva dig.

Skrivet av lord_vasagos:

Ja just ja alla som inte håller med ultraradikala feminazis är såklart SDáre som sitter på avpixlat och läser endast nyatider har naziflagga på väggen och fapping bilder av jimmy åkesson bara för man inte gillar raketforskare som lady dahmer och c.o ..du glömde hbtq hatare ..väx up för fan

Lär dig hålla känslorna i styr.

Skrivet av lord_vasagos:

Det jag säger är att feminismen är bra på en normal nivå men dom bakom är ofta personer som borde omyndigförklaras än att ha en politisk post och FI t.e.x .. hela deras partiprogram är inget annat än ett skämt och skulle knäcka hela Sveriges ekonomi om dom kom till makten sen en partiledare som har högre promille halt än procent i valet som kastar sina ner kissade trosor på biograf och har åkt dit för skattebrott är ett ansikte utåt för feminismen och personer som lady dahmer som har förstört hela feminism som inte är en kamp för jämlikhet nå mer

Återigen så saknar du belägg för det du skriver och det du skriver visar att du inte har kompetensen för att dra de slutsatser som du vill komma med.

Att du sen inte klarar av att skriva ett enkelt stycke utan att i det närmsta bli hysteriskt gör bara saken tröttsam. Visst vasagos du gillar inte Lady Dahmer, varför skulle jag bry mig om det? Har du ett faktiskt och egentligt problem rörande feminismen antingen då på det teoretiska planet eller på ett relevant politiskt plan så ta upp det.
Men försök inte använda tråden för att tala ut om din rädsla för NoPoo rörelsens företrädare.

Skrivet av Felparkerad:

Ta er 2 min och läs en granskning av F!'s partiprogram och saker de vill genomföra. #Luftslott

http://www.svt.se/opinion/feministiskt-initiativ-slipper-krit...

Protip:
1. Politiska opinionsinlägg är inte relevanta källor.
2. Politiska opinionsinlägg är definitivt inte relevanta källor om de hänvisar till förlegade och ersatta källor själva.

Hur som helst, du kan säkert gasta loss topp tunnor rasande om ekonomiprogrammet när du väl hittar det, men ta gärna och jämför det med andra partiers program och är det så att du inte har förmågan att göra det så kan jag hjälpa till.

Skrivet av wereaz:

Det är inte jag som föreslagit att företag skall upplösas om de inte fixar 50/50 i styrelserna. Det är inte jag som klagar på att inte få sitta i börsbolags styrelser. Vad jag klagar på är de som klagar och kommer med ohemula förslag (sedan är det inte säkert att Morgan Johansson verkligen kommit med förslaget, utan det kan vara en PR-ballong för att hålla igång mediekarusellen. Lösnummer!)
Vad som tydligen passerade dig helt förbi var att kvinnor, om de nu verkligen vill sitta i styrelser kan starta företag. Det kostar några tusen plus aktiekapital och så får du ett lagerbolag där du kan sitta i styrelse, skriva ut fullmakter och annat kul. Då kan de även agera som moderiktiga entreprenörer och kan kokettera i medierna om hur modernt självständiga de är. Då slipper de gå omvägen via klagovisor om bristande representation i befintliga bolag, utan kan helt sonika skapa ideala koncerner från grunden. Så som andra män och kvinnor gjort.
Jag använde den socialdemokratiska upplösningen som en förstärkande retorisk effekt, men det förstod du inte heller. Skapar man ett sluttande plan genom att föreslå radikala upplösningsåtgärder, bör man väl först se om sitt eget hus och inkorporera upplösningsparagrafer på grund av diskriminering - all diskriminering, i sin egen politiska förening. Eftersom upplösning ej finns i lagstiftning, ej heller upplösning på grund av att man inte har en majoritet kineser och indier i sin politiska förenings styrelse, så kunde de två ställas mot varandra för att uppmärksamma det absurda i förslaget.
Jag bryr mig således inte om hur lagen ser ut, utan baserar mitt resonemang på vad som medierna skrivit att Morgan Johansson föreslagit. Han bedrev ett de lege ferenda-resonemang, så även jag. Han kom till synes med ett tramsigt förslag och jag lyfte en tramsig alternativbild.

Så för att uttrycka det enkelt så drar du tillbaka allt du skrev och hänvisar till att du ville dramatisera ett skede för att effektsökeri?

Skrivet av Clint Eastwood:

Ja jösses.. Jag har insett att du är hyfsat påläst och kliver in i dessa trådar mest på trollnivå för att känna bekräftelse på din 'intelligens' men nu är du ute och cyklar. Vårt limbiska system är ett eldorado av hormonisk påverkan (du vet, känslor, kärlek och sånt trams). Vet inte hur kallhamrad cynisk keyboardwarrior just du är men jag vågar nog påstå att den absoluta majoriteten av oss människor styrs/påverkas/lider av hormoner på daglig basis.

Sedan en kommentar om din 'strategi' när du visar din inbillade retoriska överlägsenhet här på forumet; förlöjligande, definitionstraversering och din förkärlek för att kidnappa folks åsikter och sedermera sälja in dem efter din utsvällda 'definition' och omformulering av detsamma börjar bli tröttsamt. Kom igen nu, du kan bättre. Ovanstående citatsamling borde ju vara en väckarklocka... Jag önskade med två ords enkelhet en källa bekräftande ditt påstående och du racklar iväg som en full ryss på youtube och målar upp min åsikt med en tom pensel.

Du har fortfarande inte presenterat en källa för ditt inledande antagande, är det som du vill påstå att jag har kapital fel så hade det varit enklare för dig att plocka fram källan istället för att gagga. Seså: skaffa fram källan.

Skrivet av Rydisen:

Såg att det längre upp pratades om kvotering till styrelser etc.
Ifall jag hade varit kvinna och lyckats bli invald till styrelse när kvotering gäller hade jag ju konstant gått och undrat över ifall det var p.g.a. min kompetens eller för att företaget skulle slippa konsekvenser (böter/upplösning som det har snackats om). Tror ni inte detta hade varit extremt kontraproduktivt?

Om du förutsätter att diskriminering mot kvinnor existerar så innebär det i dagsläget att män är inkvoterade. Du behöver helt enkelt inte vara kvinna för att reflektera över saken, du kan göra det nu också.

Men du kommer inte att göra det, vad du gör istället är att rationalisera din egen position i linje med dina egna åsikter, detta är något som görs i alla lägen.

Skrivet av Mithras:

Det krävs inte en civilingenjörsutbildning inom biokemi för att veta om att hormoner faktiskt styr en hel del inom oss. Det är inte en hemlighet att folk med högre testonivå tenderar att också vara våldsammare. Kopplingen mellan aggressivitet och testoreron är väldokumenterad.

Synd att inte Clintan drog upp det sambandet, hur som:
Att kopplingen mellan testosteron och aggressivitet är väldokumenterad är inte vad som söks. Det är ett innehållslöst svar:
"Hur många tranor finns det i Hornborgasjön?"
- Det har man tittat på många gånger.

Återigen så ska jag påpeka att det inte kommer fram något nytt under solen. Vi har haft den här diskussionen många gånger och visst har ni all rätt att fortsätta men det kommer inte att gå vägen och varför så är fallet är inte svårare än att ni själva saknar en relevant grund från vilken ni kan angripa problemet.
Hade ni tagit reda på vad Feminism är och hur etablerad feminismen samt feminismens teoretiska sammanhang är så torde ni fått ett hum om varför så är fallet, men det är väl lika bra att jag pekar med hela handen:

Feminismen är vetenskapsteori lika mycket som en politisk inriktning och i egenskap av att vara en etablerad vetenskapsteori så är den också logiskt koherent. när ni då angriper individer och tillskriver dem feminism så finns det klar skiljelinje där det feministiska kan separeras från individens övriga åsikter.
Att argumentera mot ett logiskt koherent system är fullkomligt lönlöst, en ska komma ihåg att humanioran är begränsad men med de förmågor ni lyckas visa så rör det sig inte om mer än att ni gastar om att 2+2 inte är 4 utan 3 eller 5.

Det ska också sägas att tiden det tar för mig att bemöta ett A4 inte på något sätt står i proportion till den tid det tog att skriva det, rätt ofta nöjer jag mig med den översta raden och formulerar ett svar utifrån det, det är som sagt inget nytt under solen.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem

Barn gör som du gör och inte som du säger , på samma sätt bedömer jag politiker.

Eftersom tråden ursprungligen handlade om en Feministisk regering så bedömer jag dom efter vad feminismens företrädare säger och gör och inte nåt flummigt partiprogram , nu är det tyvärr så för alla partier , "fred på jord" och "jobb åt alla" säger egentligen inget om vilken politik som förs.

I detta fall har jag en favoritsida som samlar på tänkvärda saker sagda och gjorda av just framträdande feminister.
Säger det mesta om i vilken hög jag stoppar feminismen av idag , jämlikhet är nåt helt annat.

Sen kanske jag borde tycka nåt själv också Kompetens sitter inte i kön , hudfärg eller sexuell läggning , bara kompetens räknas och den som är inkvoterad kommer jag alltid att ifrågasätta.

Studier och poäng säger ingenting om kompetens utan återigen vad man gör är vad som räknas , jag har själv tillbringat 10 år på universitet och haft kursare som visserligen klarat tentor men nån månad senare knapp kunnat det grundläggande från tidigare kurser.

Allt jag sagt är vad jag själv tycker och tänker inte hänvisa till som fakta

Visa signatur

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 SLI | Corsair AX1200i | Intel 530 240GB + Samsung 860 EVO 1TB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Ni säger inte något nytt, allt ni häver ur har varit uppe i tråden tidigare och framgångarna ni inte kommer att röna är precis lika ickeexisterande som de som inte rönts av tidigare insatser.

Sorry, sorry.

Den argumentationen du försöker dra nu Yorg är inte gångbar här är eller någon annanstans, den är inte annorlunda än vad en förvirrad kreationist drar till med när hen känner sig krängd: "Men har du tänkt på ögat?"

Ja jag har tänkt på det där Friterad, jag har tänkt på det mer än du någonsin kommer att behöva tänka på det och jag misstänker att det går dig helt förbi att det inte rör sig om informationsbrist utan om en från ditt håll icke fungerande funktion. Du söker hävda att frånvaron av kunskap är likställt med att du har rätt, du söker hävda individuella val därtill. Det första är givetvis fel, det senare ska jag upplysa dig om är något som aldrig ska hävdas för att det är praktiskt taget omöjligt att belägga och därför använder vi oss av teorier såsom feminism i studiet av människan för att kunna separera individen från det sociala sammanhanget.

Nej Friterad, du kommer in i tråden och börja skrika och gasta, slänger ur dig argumentationsfel och gör festliga felslut. Gör om gör rätt som man säger.

Uppgiften du fick var väldigt enkel, du skulle citera de inlägg vars existens du pådyvlade, du har misslyckats med det och det står klart att du ej kommer att klara av uppgiften varvid ditt inledande inlägg nu placeras i facket för "Nys, Lögner och påhitt".

Yorg svarar på saker som inte är av mina egna ord utan förvrängda och/eller felaktiga vilket leder till att diskussionen inte går framåt.

Den liknelsen passar ju inte in överhuvudtaget. Det är även här som Yorg aldrig tycks svara på vad jag egentligen frågar och säger och istället tar upp annat. Men du tycks ju inte vara helt olik honom då du inte heller tycks förstå vad jag skriver.

Skrika och gasta? Och vad gör du? Hittar på massa felaktiga saker och sedan anklagar mig för något utan grund, jag har valde att bara skriva rakt ut utan att citera någon och det får jag göra och det tänker jag göra om jag inte citerar någon. Ska jag i en nyhetstråd behöva citera nyheten bara för att diskutera, skriva om den? Nej.

Vadå uppgift? Jag började med att läsa i tråden, sedan skrev jag, inte som ett svar på någon specifik, utan bara ett enkelt inlägg. Ska du fortsätta leka polis får du ingen mer uppmärksamhet från mig i alla fall.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mr_sQuinty:

Barn gör som du gör och inte som du säger , på samma sätt bedömer jag politiker.

Eftersom tråden ursprungligen handlade om en Feministisk regering så bedömer jag dom efter vad feminismens företrädare säger och gör och inte nåt flummigt partiprogram , nu är det tyvärr så för alla partier , "fred på jord" och "jobb åt alla" säger egentligen inget om vilken politik som förs.

I detta fall har jag en favoritsida som samlar på tänkvärda saker sagda och gjorda av just framträdande feminister.
Säger det mesta om i vilken hög jag stoppar feminismen av idag , jämlikhet är nåt helt annat.

Sen kanske jag borde tycka nåt själv också Kompetens sitter inte i kön , hudfärg eller sexuell läggning , bara kompetens räknas och den som är inkvoterad kommer jag alltid att ifrågasätta.

Studier och poäng säger ingenting om kompetens utan återigen vad man gör är vad som räknas , jag har själv tillbringat 10 år på universitet och haft kursare som visserligen klarat tentor men nån månad senare knapp kunnat det grundläggande från tidigare kurser.

Allt jag sagt är vad jag själv tycker och tänker inte hänvisa till som fakta

Har läst liknande saker som du länkade. Det är en ganska stor anledning till varför så många är negativt inställda till folk som kallar sig feminister, men inte den enda.

Permalänk
Skrivet av Huzzbutt:

Nu trodde du nog att du var något på spåret, sorry; Testosteron är ett hormon. Testosteronets varande eller icke varande styrker inga beteenden eller avsaknaden av dessa.

Skrivet av Clint Eastwood:

Ehhh... Källa?

Skrivet av Huzzbutt:

Har du inte lärt dig? Du söker hävda att en biologisk funktion har självklara kontaktytor med socialinteraktion det kan stämma men du kommer inte att kunna belägga det. Det närmsta du kan komma är att dra fram något gammalt om Testosteron och aggression eller dylikt men även där kommer du inte att hitta entydiga resultat, hur mycket du än letar ska tilläggas. Slutsumman är enkel: du måste sänka dina beviskrav men mina kommer stå fast. Vi kan givetvis problematisera detta ytterligare: förutsatt att aggression inte är ett isolerat fenomen som existerar i ett vakuum så kommer frågan hur testosteron påverkar sociala fenomen såsom "hur knyter du skorna", "hur många knappar knäpper du på Hawaii skjortan" och så vidare.

Skrivet av Clint Eastwood:

Ja jösses.. Jag har insett att du är hyfsat påläst och kliver in i dessa trådar mest på trollnivå för att känna bekräftelse på din 'intelligens' men nu är du ute och cyklar. Vårt limbiska system är ett eldorado av hormonisk påverkan (du vet, känslor, kärlek och sånt trams). Vet inte hur kallhamrad cynisk keyboardwarrior just du är men jag vågar nog påstå att den absoluta majoriteten av oss människor styrs/påverkas/lider av hormoner på daglig basis.

Sedan en kommentar om din 'strategi' när du visar din inbillade retoriska överlägsenhet här på forumet; förlöjligande, definitionstraversering och din förkärlek för att kidnappa folks åsikter och sedermera sälja in dem efter din utsvällda 'definition' och omformulering av detsamma börjar bli tröttsamt. Kom igen nu, du kan bättre. Ovanstående citatsamling borde ju vara en väckarklocka... Jag önskade med två ords enkelhet en källa bekräftande ditt påstående och du racklar iväg som en full ryss på youtube och målar upp min åsikt med en tom pensel.

Skrivet av Huzzbutt:

Ni säger inte något nytt, allt ni häver ur har varit uppe i tråden tidigare och framgångarna ni inte kommer att röna är precis lika ickeexisterande som de som inte rönts av tidigare insatser.

Sorry, sorry.

Den argumentationen du försöker dra nu Yorg är inte gångbar här är eller någon annanstans, den är inte annorlunda än vad en förvirrad kreationist drar till med när hen känner sig krängd: "Men har du tänkt på ögat?"

Ja jag har tänkt på det där Friterad, jag har tänkt på det mer än du någonsin kommer att behöva tänka på det och jag misstänker att det går dig helt förbi att det inte rör sig om informationsbrist utan om en från ditt håll icke fungerande funktion. Du söker hävda att frånvaron av kunskap är likställt med att du har rätt, du söker hävda individuella val därtill. Det första är givetvis fel, det senare ska jag upplysa dig om är något som aldrig ska hävdas för att det är praktiskt taget omöjligt att belägga och därför använder vi oss av teorier såsom feminism i studiet av människan för att kunna separera individen från det sociala sammanhanget.

Nej Friterad, du kommer in i tråden och börja skrika och gasta, slänger ur dig argumentationsfel och gör festliga felslut. Gör om gör rätt som man säger.

Uppgiften du fick var väldigt enkel, du skulle citera de inlägg vars existens du pådyvlade, du har misslyckats med det och det står klart att du ej kommer att klara av uppgiften varvid ditt inledande inlägg nu placeras i facket för "Nys, Lögner och påhitt".

Nej det Har det inte Orici, om det är det du har fått ut av diskussionen så har du inte begripit den och de förutsättningar som råder för den. Det har inte under något tillfälle tittats på eller visats statistik över livsval. Du har återigen blandat ihop effekt med orsak.

Nej Orici det gör jag inte, jag påtalade dock att du argumenterade mot något som inte finns, sluta larva dig.

Lär dig hålla känslorna i styr.

Återigen så saknar du belägg för det du skriver och det du skriver visar att du inte har kompetensen för att dra de slutsatser som du vill komma med.

Att du sen inte klarar av att skriva ett enkelt stycke utan att i det närmsta bli hysteriskt gör bara saken tröttsam. Visst vasagos du gillar inte Lady Dahmer, varför skulle jag bry mig om det? Har du ett faktiskt och egentligt problem rörande feminismen antingen då på det teoretiska planet eller på ett relevant politiskt plan så ta upp det.
Men försök inte använda tråden för att tala ut om din rädsla för NoPoo rörelsens företrädare.

Protip:
1. Politiska opinionsinlägg är inte relevanta källor.
2. Politiska opinionsinlägg är definitivt inte relevanta källor om de hänvisar till förlegade och ersatta källor själva.

Hur som helst, du kan säkert gasta loss topp tunnor rasande om ekonomiprogrammet när du väl hittar det, men ta gärna och jämför det med andra partiers program och är det så att du inte har förmågan att göra det så kan jag hjälpa till.

Så för att uttrycka det enkelt så drar du tillbaka allt du skrev och hänvisar till att du ville dramatisera ett skede för att effektsökeri?

Du har fortfarande inte presenterat en källa för ditt inledande antagande, är det som du vill påstå att jag har kapital fel så hade det varit enklare för dig att plocka fram källan istället för att gagga. Seså: skaffa fram källan.

Om du förutsätter att diskriminering mot kvinnor existerar så innebär det i dagsläget att män är inkvoterade. Du behöver helt enkelt inte vara kvinna för att reflektera över saken, du kan göra det nu också.

Men du kommer inte att göra det, vad du gör istället är att rationalisera din egen position i linje med dina egna åsikter, detta är något som görs i alla lägen.

Synd att inte Clintan drog upp det sambandet, hur som:
Att kopplingen mellan testosteron och aggressivitet är väldokumenterad är inte vad som söks. Det är ett innehållslöst svar:
"Hur många tranor finns det i Hornborgasjön?"
- Det har man tittat på många gånger.

Återigen så ska jag påpeka att det inte kommer fram något nytt under solen. Vi har haft den här diskussionen många gånger och visst har ni all rätt att fortsätta men det kommer inte att gå vägen och varför så är fallet är inte svårare än att ni själva saknar en relevant grund från vilken ni kan angripa problemet.
Hade ni tagit reda på vad Feminism är och hur etablerad feminismen samt feminismens teoretiska sammanhang är så torde ni fått ett hum om varför så är fallet, men det är väl lika bra att jag pekar med hela handen:

Feminismen är vetenskapsteori lika mycket som en politisk inriktning och i egenskap av att vara en etablerad vetenskapsteori så är den också logiskt koherent. när ni då angriper individer och tillskriver dem feminism så finns det klar skiljelinje där det feministiska kan separeras från individens övriga åsikter.
Att argumentera mot ett logiskt koherent system är fullkomligt lönlöst, en ska komma ihåg att humanioran är begränsad men med de förmågor ni lyckas visa så rör det sig inte om mer än att ni gastar om att 2+2 inte är 4 utan 3 eller 5.

Det ska också sägas att tiden det tar för mig att bemöta ett A4 inte på något sätt står i proportion till den tid det tog att skriva det, rätt ofta nöjer jag mig med den översta raden och formulerar ett svar utifrån det, det är som sagt inget nytt under solen.

Ja, jag vet inte längre...jag får lite 'Don Quixote' vibbar från dig nu faktiskt. Du skriver upprepande gånger 'ni' som en benämning på ett kollektivt motstånd. Tror du verkligen att Sweclockers forum är ett patriarkalt högfäste?

Vad gäller källa på huruvida hormoner påverkar vårt beteende så är det du som tagit en särställning utifrån en premiss som ehhh... är en aning 'unik'. Det faller lite löjets skimmer över en argumentation för något som är så pass befäst, nästan obehagligt faktiskt. Oavsett detta så frågade jag först...så det så!

Permalänk
Medlem

Vad jag inte begriper efter att ha läst i denna tråd och på andra ställen är hur folk kan tro att jämlikhet och jämställdhet betyder att man matematiskt ska ha 50/50 i allting, att det måste vara lika många kvinnor som män anställda på ett företag exempelvis. Det har ingenting med jämställdhet att göra. Jämställdhet handlar om att vi ska ha samma rättigheter och samma möjligheter. Alltså ska man ha samma möjlighet att få ett jobb, inte att det måste vara lika många av varje

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Huzzbutt:

Så för att uttrycka det enkelt så drar du tillbaka allt du skrev och hänvisar till att du ville dramatisera ett skede för att effektsökeri?

Jag konstaterar att du är mindre intresserad av att läsa vad innebörden av min text är och mer intresserad av att tolka in dina egna vanföreställningar. Det kan vara så att du inte behärskar svenska språket ordentligt, vilket skulle förklara en del.

Därför skulle jag vilja ställa dig en allmän fråga för att reda ut om du har normala förståndsgåvor eller trollar.

Om en person kräver att andra människor skall bete sig på ett visst sätt, är det rimligt att personen själv och dennes vänner beter sig på samma sätt eller anser du att man kan kräva en sak av andra, men göra helt annorlunda själv?

I detta fall:
Om Socialdemokraterna (ej endast ministern Morgan Johansson) i gemen står bakom att börsbolag med ojämställd könsfördelning i styrelserna skulle kunna upplösas, bör Socialdemokraterna då inte först eller samtidigt ha paragrafer i sina egna föreningsstadgar att om de inte själva är helt jämställda alltid, så skall de upplösas?

SvD

Visa signatur

Allting är gratis. Bara höja skatten.
http://imgur.com/gallery/hhD3J
I zenit av Roms storhetstid mutades romarna att rösta på senatorer i utbyte mot mutor
https://www.youtube.com/watch?v=gJ2tPMIh6u0

Permalänk
Medlem
Skrivet av mr_sQuinty:

Barn gör som du gör och inte som du säger , på samma sätt bedömer jag politiker.
Eftersom tråden ursprungligen handlade om en Feministisk regering så bedömer jag dom efter vad feminismens företrädare säger och gör och inte nåt flummigt partiprogram , nu är det tyvärr så för alla partier , "fred på jord" och "jobb åt alla" säger egentligen inget om vilken politik som förs.
I detta fall har jag en favoritsida som samlar på tänkvärda saker sagda och gjorda av just framträdande feminister.
Säger det mesta om i vilken hög jag stoppar feminismen av idag , jämlikhet är nåt helt annat.
Sen kanske jag borde tycka nåt själv också Kompetens sitter inte i kön , hudfärg eller sexuell läggning , bara kompetens räknas och den som är inkvoterad kommer jag alltid att ifrågasätta.
Studier och poäng säger ingenting om kompetens utan återigen vad man gör är vad som räknas , jag har själv tillbringat 10 år på universitet och haft kursare som visserligen klarat tentor men nån månad senare knapp kunnat det grundläggande från tidigare kurser.
Allt jag sagt är vad jag själv tycker och tänker inte hänvisa till som fakta

Jag hänger inte riktigt med på vad du är ute efter, å ena sidan tar du upp andras akademiska tillkortakommanden och å andra sidan så visar du på egna.

Skrivet av Friterad:

Yorg svarar på saker som inte är av mina egna ord utan förvrängda och/eller felaktiga vilket leder till att diskussionen inte går framåt.
Den liknelsen passar ju inte in överhuvudtaget. Det är även här som Yorg aldrig tycks svara på vad jag egentligen frågar och säger och istället tar upp annat. Men du tycks ju inte vara helt olik honom då du inte heller tycks förstå vad jag skriver.
Skrika och gasta? Och vad gör du? Hittar på massa felaktiga saker och sedan anklagar mig för något utan grund, jag har valde att bara skriva rakt ut utan att citera någon och det får jag göra och det tänker jag göra om jag inte citerar någon. Ska jag i en nyhetstråd behöva citera nyheten bara för att diskutera, skriva om den? Nej.

Jag bryr mig inte om vad Yorg gör eller inte gör, jag bryr mig om vad du gör:

Skrivet av Friterad:

Vadå uppgift? Jag började med att läsa i tråden, sedan skrev jag, inte som ett svar på någon specifik, utan bara ett enkelt inlägg. Ska du fortsätta leka polis får du ingen mer uppmärksamhet från mig i alla fall.

Du ska citera det du vänder dig mot för när du gör som du har gjort och kastat ut lösa påhopp så finns det ingen substans i det du säger, det är irrelevant och onödigt. Jag hade kunnat låta det passera men jag föredrar att bemöta det som ska bemötas.

Skrivet av Friterad:

Har läst liknande saker som du länkade. Det är en ganska stor anledning till varför så många är negativt inställda till folk som kallar sig feminister, men inte den enda.

Resonemanget är som tidigare hintat ett felslut.

Skrivet av Clint Eastwood:

Ja, jag vet inte längre...jag får lite 'Don Quixote' vibbar från dig nu faktiskt. Du skriver upprepande gånger 'ni' som en benämning på ett kollektivt motstånd. Tror du verkligen att Sweclockers forum är ett patriarkalt högfäste?

Vad gäller källa på huruvida hormoner påverkar vårt beteende så är det du som tagit en särställning utifrån en premiss som ehhh... är en aning 'unik'. Det faller lite löjets skimmer över en argumentation för något som är så pass befäst, nästan obehagligt faktiskt. Oavsett detta så frågade jag först...så det så!

Frågan är enkel Eastwood, kan du styrka påståendet att någon sorts biologisk funktion uppvisar ett styrkt samband med endera köns sociala beteende.

Är det så att du inte kan det så lägg ner spåret, bifoga länk givetvis.

Skrivet av Friterad:

Vad jag inte begriper efter att ha läst i denna tråd och på andra ställen är hur folk kan tro att jämlikhet och jämställdhet betyder att man matematiskt ska ha 50/50 i allting, att det måste vara lika många kvinnor som män anställda på ett företag exempelvis. Det har ingenting med jämställdhet att göra. Jämställdhet handlar om att vi ska ha samma rättigheter och samma möjligheter. Alltså ska man ha samma möjlighet att få ett jobb, inte att det måste vara lika många av varje

Jämställdhet betyder att könet saknar betydelse för den sociala interaktionen, en 50/50 fördelningen av könen i andra sammanhang är därmed en förutsättning.

Det är inga konstigheter med det.

Skrivet av wereaz:

Jag konstaterar att du är mindre intresserad av att läsa vad innebörden av min text är och mer intresserad av att tolka in dina egna vanföreställningar. Det kan vara så att du inte behärskar svenska språket ordentligt, vilket skulle förklara en del.
Därför skulle jag vilja ställa dig en allmän fråga för att reda ut om du har normala förståndsgåvor eller trollar.
Om en person kräver att andra människor skall bete sig på ett visst sätt, är det rimligt att personen själv och dennes vänner beter sig på samma sätt eller anser du att man kan kräva en sak av andra, men göra helt annorlunda själv?
I detta fall:
Om Socialdemokraterna (ej endast ministern Morgan Johansson) i gemen står bakom att börsbolag med ojämställd könsfördelning i styrelserna skulle kunna upplösas, bör Socialdemokraterna då inte först eller samtidigt ha paragrafer i sina egna föreningsstadgar att om de inte själva är helt jämställda alltid, så skall de upplösas?
SvD

Släpp effektsökeriet det är bara larvigt. Vad det gäller den jämförelse du söker göra så är det äpplen och päron. Det ena är ett demokratiskt styrd organisation och det andra är en ägarstyrd organisation.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Jag bryr mig inte om vad Yorg gör eller inte gör, jag bryr mig om vad du gör:

Du ska citera det du vänder dig mot för när du gör som du har gjort och kastat ut lösa påhopp så finns det ingen substans i det du säger, det är irrelevant och onödigt. Jag hade kunnat låta det passera men jag föredrar att bemöta det som ska bemötas.

Resonemanget är som tidigare hintat ett felslut.

Jämställdhet betyder att könet saknar betydelse för den sociala interaktionen, en 50/50 fördelningen av könen i andra sammanhang är därmed en förutsättning.

Jag förklarade varför det blir så mycket upprepande, och nu bryr du dig helt plötsligt inte. Sedan så sa jag även att du gör delvis som honom.

Nej, för det jag skrev om är från vad olika personer har sagt, inte en enda individs inlägg. Men du leker fortfarande polis och säger vad jag ska göra, om du inte gillar att folk skriver på ett sätt som inte passar dig så kanske du helt enkelt borde sluta använda internet.

Jag har redan sagt vad det betyder och det spelar ingen roll hur stor fördelningen är.

Ingen mer polis nu, blockad.

Permalänk
Skrivet av Huzzbutt:

Nu trodde du nog att du var något på spåret, sorry; Testosteron är ett hormon. Testosteronets varande eller icke varande styrker inga beteenden eller avsaknaden av dessa.

Skrivet av Clint Eastwood:

Ehhh... Källa?

Skrivet av Huzzbutt:

Har du inte lärt dig? Du söker hävda att en biologisk funktion har självklara kontaktytor med socialinteraktion det kan stämma men du kommer inte att kunna belägga det. Det närmsta du kan komma är att dra fram något gammalt om Testosteron och aggression eller dylikt men även där kommer du inte att hitta entydiga resultat, hur mycket du än letar ska tilläggas. Slutsumman är enkel: du måste sänka dina beviskrav men mina kommer stå fast. Vi kan givetvis problematisera detta ytterligare: förutsatt att aggression inte är ett isolerat fenomen som existerar i ett vakuum så kommer frågan hur testosteron påverkar sociala fenomen såsom "hur knyter du skorna", "hur många knappar knäpper du på Hawaii skjortan" och så vidare.

Skrivet av Clint Eastwood:

Ja jösses.. Jag har insett att du är hyfsat påläst och kliver in i dessa trådar mest på trollnivå för att känna bekräftelse på din 'intelligens' men nu är du ute och cyklar. Vårt limbiska system är ett eldorado av hormonisk påverkan (du vet, känslor, kärlek och sånt trams). Vet inte hur kallhamrad cynisk keyboardwarrior just du är men jag vågar nog påstå att den absoluta majoriteten av oss människor styrs/påverkas/lider av hormoner på daglig basis.

Sedan en kommentar om din 'strategi' när du visar din inbillade retoriska överlägsenhet här på forumet; förlöjligande, definitionstraversering och din förkärlek för att kidnappa folks åsikter och sedermera sälja in dem efter din utsvällda 'definition' och omformulering av detsamma börjar bli tröttsamt. Kom igen nu, du kan bättre. Ovanstående citatsamling borde ju vara en väckarklocka... Jag önskade med två ords enkelhet en källa bekräftande ditt påstående och du racklar iväg som en full ryss på youtube och målar upp min åsikt med en tom pensel.

Skrivet av Huzzbutt:

Ni säger inte något nytt, allt ni häver ur har varit uppe i tråden tidigare och framgångarna ni inte kommer att röna är precis lika ickeexisterande som de som inte rönts av tidigare insatser.

Sorry, sorry.

Den argumentationen du försöker dra nu Yorg är inte gångbar här är eller någon annanstans, den är inte annorlunda än vad en förvirrad kreationist drar till med när hen känner sig krängd: "Men har du tänkt på ögat?"

Ja jag har tänkt på det där Friterad, jag har tänkt på det mer än du någonsin kommer att behöva tänka på det och jag misstänker att det går dig helt förbi att det inte rör sig om informationsbrist utan om en från ditt håll icke fungerande funktion. Du söker hävda att frånvaron av kunskap är likställt med att du har rätt, du söker hävda individuella val därtill. Det första är givetvis fel, det senare ska jag upplysa dig om är något som aldrig ska hävdas för att det är praktiskt taget omöjligt att belägga och därför använder vi oss av teorier såsom feminism i studiet av människan för att kunna separera individen från det sociala sammanhanget.

Nej Friterad, du kommer in i tråden och börja skrika och gasta, slänger ur dig argumentationsfel och gör festliga felslut. Gör om gör rätt som man säger.

Uppgiften du fick var väldigt enkel, du skulle citera de inlägg vars existens du pådyvlade, du har misslyckats med det och det står klart att du ej kommer att klara av uppgiften varvid ditt inledande inlägg nu placeras i facket för "Nys, Lögner och påhitt".

Nej det Har det inte Orici, om det är det du har fått ut av diskussionen så har du inte begripit den och de förutsättningar som råder för den. Det har inte under något tillfälle tittats på eller visats statistik över livsval. Du har återigen blandat ihop effekt med orsak.

Nej Orici det gör jag inte, jag påtalade dock att du argumenterade mot något som inte finns, sluta larva dig.

Lär dig hålla känslorna i styr.

Återigen så saknar du belägg för det du skriver och det du skriver visar att du inte har kompetensen för att dra de slutsatser som du vill komma med.

Att du sen inte klarar av att skriva ett enkelt stycke utan att i det närmsta bli hysteriskt gör bara saken tröttsam. Visst vasagos du gillar inte Lady Dahmer, varför skulle jag bry mig om det? Har du ett faktiskt och egentligt problem rörande feminismen antingen då på det teoretiska planet eller på ett relevant politiskt plan så ta upp det.
Men försök inte använda tråden för att tala ut om din rädsla för NoPoo rörelsens företrädare.

Protip:
1. Politiska opinionsinlägg är inte relevanta källor.
2. Politiska opinionsinlägg är definitivt inte relevanta källor om de hänvisar till förlegade och ersatta källor själva.

Hur som helst, du kan säkert gasta loss topp tunnor rasande om ekonomiprogrammet när du väl hittar det, men ta gärna och jämför det med andra partiers program och är det så att du inte har förmågan att göra det så kan jag hjälpa till.

Så för att uttrycka det enkelt så drar du tillbaka allt du skrev och hänvisar till att du ville dramatisera ett skede för att effektsökeri?

Du har fortfarande inte presenterat en källa för ditt inledande antagande, är det som du vill påstå att jag har kapital fel så hade det varit enklare för dig att plocka fram källan istället för att gagga. Seså: skaffa fram källan.

Om du förutsätter att diskriminering mot kvinnor existerar så innebär det i dagsläget att män är inkvoterade. Du behöver helt enkelt inte vara kvinna för att reflektera över saken, du kan göra det nu också.

Men du kommer inte att göra det, vad du gör istället är att rationalisera din egen position i linje med dina egna åsikter, detta är något som görs i alla lägen.

Synd att inte Clintan drog upp det sambandet, hur som:
Att kopplingen mellan testosteron och aggressivitet är väldokumenterad är inte vad som söks. Det är ett innehållslöst svar:
"Hur många tranor finns det i Hornborgasjön?"
- Det har man tittat på många gånger.

Återigen så ska jag påpeka att det inte kommer fram något nytt under solen. Vi har haft den här diskussionen många gånger och visst har ni all rätt att fortsätta men det kommer inte att gå vägen och varför så är fallet är inte svårare än att ni själva saknar en relevant grund från vilken ni kan angripa problemet.
Hade ni tagit reda på vad Feminism är och hur etablerad feminismen samt feminismens teoretiska sammanhang är så torde ni fått ett hum om varför så är fallet, men det är väl lika bra att jag pekar med hela handen:

Feminismen är vetenskapsteori lika mycket som en politisk inriktning och i egenskap av att vara en etablerad vetenskapsteori så är den också logiskt koherent. när ni då angriper individer och tillskriver dem feminism så finns det klar skiljelinje där det feministiska kan separeras från individens övriga åsikter.
Att argumentera mot ett logiskt koherent system är fullkomligt lönlöst, en ska komma ihåg att humanioran är begränsad men med de förmågor ni lyckas visa så rör det sig inte om mer än att ni gastar om att 2+2 inte är 4 utan 3 eller 5.

Det ska också sägas att tiden det tar för mig att bemöta ett A4 inte på något sätt står i proportion till den tid det tog att skriva det, rätt ofta nöjer jag mig med den översta raden och formulerar ett svar utifrån det, det är som sagt inget nytt under solen.

Ja, jag vet inte längre...jag får lite 'Don Quixote' vibbar från dig nu faktiskt. Du skriver upprepande gånger 'ni' som en benämning på ett kollektivt motstånd. Tror du verkligen att Sweclockers forum är ett patriarkalt högfäste?

Vad gäller källa på huruvida hormoner påverkar vårt beteende så är det du som tagit en särställning utifrån en premiss som ehhh... är en aning 'unik'. Det faller lite löjets skimmer över en argumentation för något som är så pass befäst, nästan obehagligt faktiskt. Oavsett detta så frågade jag först...så det så!

Skrivet av Huzzbutt:

Frågan är enkel Eastwood, kan du styrka påståendet att någon sorts biologisk funktion uppvisar ett styrkt samband med endera köns sociala beteende.

Är det så att du inte kan det så lägg ner spåret, bifoga länk givetvis.

Haha, nu är vi där igen! Du lägger in och utvecklar min argumentation i någon futtigt försök att styra in det till din 'haranghamn'. Ditt initala inlägg som jag opponerade mig mot var "Testosteron är ett hormon. Testosteronets varande eller icke varande styrker inga beteenden eller avsaknaden av dessa."

Jag svarade att "Vårt limbiska system är ett eldorado av hormonisk påverkan". Vi snackar om vår känslohjärna och centrala nervsystem, utan hormoner där...game over. Det finns en uppsjö med hormoner som inverkar på vårt beteende, testosteron ett av de mer kända, det är fakta, get over it. Vad säger du om PMS och Klimakteriet då, är det inbillning då eller? Nu vart det svårt va, inne på kvinnosymptom och argumenterar...vi kan ju inte avvalidera deras lidande! Vad tror du många depressionssjuka får för piller, minttabletter? Tips; supressors eller supplement. Ditt inlägg är så korkat att jag inte ens tänker rota fram länkar på det. Vidare, jag frågade dig först efter en källa, försök inte vända på det...du om någon borde ju ha koll på argumentationsprotokoll.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Att kopplingen mellan testosteron och aggressivitet är väldokumenterad är inte vad som söks.

Det har jag inte sagt att det är heller. Påpekar bara att uttalandet:

Skrivet av Huzzbutt:

Nu trodde du nog att du var något på spåret, sorry; Testosteron är ett hormon. Testosteronets varande eller icke varande styrker inga beteenden eller avsaknaden av dessa.

Är åt skogen fel. Testosteronets varande styrker definitivt vissa beteenden. Aggressivitet t.ex.

Att det inte har något med sociala normer och ramar att göra är vi båda överens om, men det är inte det som jag påpekar heller. Även om det jag säger inte är ontopic så betyder det inte att jag inte kan påpeka när någon ger en felaktig kommentar. Det ska vara klart för samtliga att hormoner styr vårt beteende något så otroligt mycket, och det är inte helt irrelevant till diskussionen heller. Mycket av machokulturen och alfamänsuppförandet kan sammankopplas till olika hormonnivåer och bör därför inte helt förkastas i en sådan diskussion.

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Huzzbutt:

Släpp effektsökeriet det är bara larvigt. Vad det gäller den jämförelse du söker göra så är det äpplen och päron. Det ena är ett demokratiskt styrd organisation och det andra är en ägarstyrd organisation.

Att du säger äpplen och päron innebär inte att det är äpplen och päron. Vad du synes mena är att demokratiska institutioner (jag tvekar att Socialdemokraterna är allt igenom demokratiska) skall kunna påtvinga andra organisationer en viss ordning, utan att behöva leva upp till den ordningen själv.
Vad jag efterlyser är det gyllene budordet. Om man av princip menar att brist på fullständig jämställdhet ska kunna innebära upplösning av en organisation så måste man väl anse att även den organisation man själv tillhör även skall gå under dessa regler. Eller stat och Socialdemokraterna kan köra sitt eget race, medan man dikterar för andra hur de skall sköta sina affärer? Det är rätt hycklande.

Som tur är har Johansson dragit tillbaka tankegångarna.

Visa signatur

Allting är gratis. Bara höja skatten.
http://imgur.com/gallery/hhD3J
I zenit av Roms storhetstid mutades romarna att rösta på senatorer i utbyte mot mutor
https://www.youtube.com/watch?v=gJ2tPMIh6u0

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Ni säger inte något nytt, allt ni häver ur har varit uppe i tråden tidigare och framgångarna ni inte kommer att röna är precis lika ickeexisterande som de som inte rönts av tidigare insatser.

Sorry, sorry.

Den argumentationen du försöker dra nu Yorg är inte gångbar här är eller någon annanstans, den är inte annorlunda än vad en förvirrad kreationist drar till med när hen känner sig krängd: "Men har du tänkt på ögat?"

Ja jag har tänkt på det där Friterad, jag har tänkt på det mer än du någonsin kommer att behöva tänka på det och jag misstänker att det går dig helt förbi att det inte rör sig om informationsbrist utan om en från ditt håll icke fungerande funktion. Du söker hävda att frånvaron av kunskap är likställt med att du har rätt, du söker hävda individuella val därtill. Det första är givetvis fel, det senare ska jag upplysa dig om är något som aldrig ska hävdas för att det är praktiskt taget omöjligt att belägga och därför använder vi oss av teorier såsom feminism i studiet av människan för att kunna separera individen från det sociala sammanhanget.

Nej Friterad, du kommer in i tråden och börja skrika och gasta, slänger ur dig argumentationsfel och gör festliga felslut. Gör om gör rätt som man säger.

Uppgiften du fick var väldigt enkel, du skulle citera de inlägg vars existens du pådyvlade, du har misslyckats med det och det står klart att du ej kommer att klara av uppgiften varvid ditt inledande inlägg nu placeras i facket för "Nys, Lögner och påhitt".

Nej det Har det inte Orici, om det är det du har fått ut av diskussionen så har du inte begripit den och de förutsättningar som råder för den. Det har inte under något tillfälle tittats på eller visats statistik över livsval. Du har återigen blandat ihop effekt med orsak.

Nej Orici det gör jag inte, jag påtalade dock att du argumenterade mot något som inte finns, sluta larva dig.

Lär dig hålla känslorna i styr.

Återigen så saknar du belägg för det du skriver och det du skriver visar att du inte har kompetensen för att dra de slutsatser som du vill komma med.

Att du sen inte klarar av att skriva ett enkelt stycke utan att i det närmsta bli hysteriskt gör bara saken tröttsam. Visst vasagos du gillar inte Lady Dahmer, varför skulle jag bry mig om det? Har du ett faktiskt och egentligt problem rörande feminismen antingen då på det teoretiska planet eller på ett relevant politiskt plan så ta upp det.
Men försök inte använda tråden för att tala ut om din rädsla för NoPoo rörelsens företrädare.

Protip:
1. Politiska opinionsinlägg är inte relevanta källor.
2. Politiska opinionsinlägg är definitivt inte relevanta källor om de hänvisar till förlegade och ersatta källor själva.

Hur som helst, du kan säkert gasta loss topp tunnor rasande om ekonomiprogrammet när du väl hittar det, men ta gärna och jämför det med andra partiers program och är det så att du inte har förmågan att göra det så kan jag hjälpa till.

Så för att uttrycka det enkelt så drar du tillbaka allt du skrev och hänvisar till att du ville dramatisera ett skede för att effektsökeri?

Du har fortfarande inte presenterat en källa för ditt inledande antagande, är det som du vill påstå att jag har kapital fel så hade det varit enklare för dig att plocka fram källan istället för att gagga. Seså: skaffa fram källan.

Om du förutsätter att diskriminering mot kvinnor existerar så innebär det i dagsläget att män är inkvoterade. Du behöver helt enkelt inte vara kvinna för att reflektera över saken, du kan göra det nu också.

Men du kommer inte att göra det, vad du gör istället är att rationalisera din egen position i linje med dina egna åsikter, detta är något som görs i alla lägen.

Synd att inte Clintan drog upp det sambandet, hur som:
Att kopplingen mellan testosteron och aggressivitet är väldokumenterad är inte vad som söks. Det är ett innehållslöst svar:
"Hur många tranor finns det i Hornborgasjön?"
- Det har man tittat på många gånger.

Återigen så ska jag påpeka att det inte kommer fram något nytt under solen. Vi har haft den här diskussionen många gånger och visst har ni all rätt att fortsätta men det kommer inte att gå vägen och varför så är fallet är inte svårare än att ni själva saknar en relevant grund från vilken ni kan angripa problemet.
Hade ni tagit reda på vad Feminism är och hur etablerad feminismen samt feminismens teoretiska sammanhang är så torde ni fått ett hum om varför så är fallet, men det är väl lika bra att jag pekar med hela handen:

Feminismen är vetenskapsteori lika mycket som en politisk inriktning och i egenskap av att vara en etablerad vetenskapsteori så är den också logiskt koherent. när ni då angriper individer och tillskriver dem feminism så finns det klar skiljelinje där det feministiska kan separeras från individens övriga åsikter.
Att argumentera mot ett logiskt koherent system är fullkomligt lönlöst, en ska komma ihåg att humanioran är begränsad men med de förmågor ni lyckas visa så rör det sig inte om mer än att ni gastar om att 2+2 inte är 4 utan 3 eller 5.

Det ska också sägas att tiden det tar för mig att bemöta ett A4 inte på något sätt står i proportion till den tid det tog att skriva det, rätt ofta nöjer jag mig med den översta raden och formulerar ett svar utifrån det, det är som sagt inget nytt under solen.

Antar att du inte läste igenom texten eftersom det ändå "bara" är gasta loss topp tunnor...?

I artikeln så länkar de partiets program, men eftersom du inte tog dig tiden att läsa igenom så får jag länka det här till dig;

http://feministisktinitiativ.se/wp-content/uploads/2013/11/Fo...

Visa signatur

Sju lik i en låda, alla hade klåda.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

...
Frågan är enkel Eastwood, kan du styrka påståendet att någon sorts biologisk funktion uppvisar ett styrkt samband med endera köns sociala beteende.

Är det så att du inte kan det så lägg ner spåret, bifoga länk givetvis.
...

Att hävda att hormoner inte styr beteende ÄR tramsigt. Hormoner är ju signaler för kroppen som beror på omgivning och förbereder för interaktioner.

Här är tre enkla länkar till forskning om beteende och hormoner på olika vis (från 2015), publicerade i vedertagna vetenskapliga tidskrifter:

Longitudinal changes in adolescent risk-taking: a comprehensive study of neural responses to rewards, pubertal development, and risk-taking behavior
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25948271

Genomic conflicts and sexual antagonism in human health: insights from oxytocin and testosterone
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25926877

Dual-Hormone Changes Are Related to Bargaining Performance
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25926477

Här är tre artiklar med något mer fokus på kön (också 2015):

How sex and age affect immune responses, susceptibility to infections, and response to vaccination.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25720438

The female human heart at rest and during exercise: A review
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25017048
(Notera: "Due to the paucity of data in this field, and general lack of consensus, the review concludes by making recommendations for future work")

Learning and memory: Steroids and epigenetics
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25766520

Och här är några som ytterligare belägger relevansen för biologi för att förstå vad kön kan innebära i relation till beteende (även dessa några snabbt hittade från 2015):

Genetic influences on pubertal development and links to behavior problems
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25903988

Human sickness behavior: Ultimate and proximate explanations
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25639499

..och från den sista artikeln klipper jag utt följande del för er som vill veta hur någon med vetenskaplig bakgrund ställer sig till frågor, funderingar och hypoteser (utan att behöva bejaka någon form av personlig ideologi som oftare förekommer inom samhälls"vetenskapen"):

Human sickness behavior: Ultimate and proximate explanations
Eric C. Shattuck* andMichael P. Muehlenbein
Article first published online: 13 JAN 2015
DOI: 10.1002/ajpa.22698
© 2015 Wiley Periodicals, Inc.

...

Sex, gender, and cultural factors
Sex (genetic/gonadal typology) and gender identity (personal, subjective experience as masculine, feminine, or other) may also play important roles in the expression of sickness behavior within and between human populations. Unfortunately, we are aware of only a single study specifically addressing mechanisms underlying sex differences in sickness behavior in humans. In a small sample (N = 20) of participants receiving LPS, increases in IL-6 levels were significantly associated with increases in depressed mood in females but not males (Eisenberger et al., 2009). Interestingly, IL-6 increases in females were also associated with increased activity in brain areas (assessed via fMRI) associated with social pain (dorsal anterior cingulate cortex and right anterior insula under conditions of social exclusion) (ibid).

There is also evidence for female bias in symptom severity across a variety of cultural contexts (Torsheim et al., 2006). Typically, women report more illnesses and/or symptoms, take more sick days, and have more frequent hospital trips than men, even after accounting for reproductive health concerns (Hinkle et al., 1960; Gove and Hughes, 1979; Verbrugge, 1985; Arber and Lahelma, 1993; Macran et al., 1996). Men are significantly less likely than women to have contact with a physician, regardless of income and ethnicity (Courtenay, 2000). Women report more chronic conditions, including kidney/liver trouble, urinary infections, and allergies, and days confined to bed due to disability than men (Cleary et al., 1982). Women with chronic pain conditions report more severe pain, more frequent pain bouts, and longer-lasting pain than men (Goodin et al., 2013). Migraine, irritable bowel syndrome, temporomandibular joint disorder (TMJ), and pain associated with rheumatic diseases are all more frequent in women than men (Goodin et al., 2013), and Ruau et al. (2012) find that women report increased pain intensities for acute inflammatory conditions, including sinusitis and arthropathies. Women report more angina-related chest pain than men, as well as more symptoms, including dyspnea, irritability, nausea, and dizziness (Granot et al., 2004). Women also show lower pain thresholds and tolerances to experimentally induced pain than do men (Goodin et al., 2013). Another consistent finding is greater female absence from work due to sickness, though there are a variety of factors, including gender composition of the workforce, that appear to affect these absences (Laaksonen et al., 2012). In general, these results suggest that women typically experience their illnesses differently than men.

A mechanistic explanation of this bias in symptomology may be variation in endocrine and immune functions. Clearly, estrogens and progestins influence immune functions (Weinberg, 1984), with estrogens stimulating both cellular (Th1) and humoral (Th2) immune responses (Butts and Sternberg, 2008; Loram et al., 2012). Women have higher serum levels of IgM and IgG, and estrogen has been shown to increase the production of both antibodies from white blood cells in vitro (Bouman, 2005).

Another very plausible mechanism for differences in symptomology, health-seeking behaviors, and conceptions of sickness is variation in gender roles (culturally expected norms of behavior). These social norms often associate seeking help or “complaining” with women, or femininity more generally, while males and “masculine” individuals are assumed to maintain a stereotypical stoicism, and interestingly, men and women who self identify as less masculine/more feminine experience more symptoms of illness monthly (Annandale and Hunt, 1990).

Men who report being more masculine may be less likely to seek out preventative health care (Springer and Mouzon, 2011). However, this also likely depends upon different cultural conceptions of sickness and responsibility. Among African-American men there has been reported a relative lack of negative health effects of typical adherence to masculine beliefs (Springer and Mouzon, 2011). For example, self-reliant attitudes were associated with personal wellness (as well as health awareness, motivation to maintain good health, and the belief that one can influence one's health for good or ill) in a sample of African-American men, age 18–71 years (Wade, 2009). This may be a function of how self-reliance is perceived in different ethnic groups, with this group of participants possibly associating self-reliance with responsibility, discipline, and confidence. An individual may associate each of these with maintaining good health, contrary to previous results in which self-reliance was associated with risky health behaviors in Australian men (Mahalik et al., 2007).

There is also a considerable literature covering the cultural context of illness, which often overlaps with gendered experiences of illness, as described above. For instance, machismo refers to Latin American conceptions of masculinity, both negative and positive (Arciniega et al., 2008). Positive aspects can include dignity, wisdom, defense of family and its honor, and hard work, while negative aspects include violence, aggression, and highly sexualized behavior (Arciniega et al., 2008), as well as fetishism of women's bodies and a hypersensitivity towards an idealized view of women as virgins or mothers (the concept of Guadalupismo) (Sternberg, 2000). Machismo has been identified as a barrier to both health seeking in general in a sample of Mexican American men (Hunter et al., 2007), as well as to HIV prevention in Chile (Cianelli et al., 2008).

Researchers have also reported significant differences in measures of self-perceived health between populations. For instance, Hispanic American children reported more health concerns than did their European American counterparts in a non-clinical sample (Silverman et al., 1995). This finding is in accord with other results showing that Mexican American adults report more symptoms and somatization (i.e., a preoccupation with physical symptoms that likely have a psychological, rather than physical cause) than do Caucasian adults (Escobar, 1987). Similarly, there are data suggesting that Chinese individuals (both living in Asia and as immigrants in Western countries) report more somatic symptoms of depression than do Caucasians (Ryder et al., 2008).

Cultural factors like ethnomedical beliefs, the value placed on family, collectivism, and religiosity may all mediate some of the differences in symptom reporting and perceived health between populations. For example, illness severity in Mexican Americans is often measured by two factors, pain and the appearance of blood, as well as from the basis of family members' and acquaintances' experiences, with illnesses “common” to this group being perceived as relatively “normal” and inconsequential (Gonzalez-Swafford and Gutierrez, 1983). This emphasis on community, family, and interdependence stands in contrast to the Anglo-American valuation of autonomy and individualism which contributes to self-control over pain and illness, as well as a reduced number of protective social factors in comparison to other ethnic groups that might otherwise assist in buffering the effects of stress and disease (Sharp and Koopman, 2013; but see Voronov and Singer, 2002 for a critique of the individualism-collectivism construct). Other personality traits, such as stoicism and religiosity, may help shape individual or even group-level interpretations and experiences of sickness. The ability to endure pain and illness is a valued sign of strength in Mexicans and Mexican Americans (Calvillo, 2013), and high rates of self-reported stoicism in the face of pain have been reported in Andean Quichuas (Incayawar and Maldonado-Bouchard, 2013). A similar phenomenon has been reported in Chinese men (Hong-Gu and Vehviläinen-Julkunen, 2013). Confucianism, as practiced in China, is possibly associated with stoical attitudes towards pain and illness, particularly in males (Hong-Gu and Vehviläinen-Julkunen, 2013). A belief that illness is an act of God may predispose individuals against reporting the condition and/or seeking treatment, as has been observed in Mexican Americans (Gonzalez-Swafford and Gutierrez, 1983). It has also been reported that Anglo-Americans are less likely to use religion as a coping mechanism during chronic pain, in comparison with African-Americans (Sharp and Koopman, 2013).

Based on the findings that socially appropriate behaviors during illness (e.g., complaining of symptoms, seeking health care or other assistance, suspending economic or other social obligations to rest or recuperate etc.) vary by sex, gender, cultural context, and individual personality, it is a reasonable assumption that sickness behavior expression is also modulated by the same factors. For instance, sick individuals scoring higher on a measure of collectivism might downplay the effects of sickness behavior for relatively minor complaints (e.g., a cold, minor influenza), to avoid “becoming a burden,” but to actively seek support for a more serious health problem. Similarly, more individualistic people could sublimate the effects of sickness behaviors and avoid soliciting social support at all times, perhaps preferring medical consultation to social support. Males, or individuals who exhibit more “masculine” behavioral and psychological traits, would under-report sickness behavior symptoms (lethargy, depression, and so forth) in cultural contexts that associate “male-ness” and masculinity with stoicism, dismissal of pain, etc., and the opposite may be true for females or highly feminine individuals. Finally, it should be noted that the evidence presented above is predominantly derived from industrialized, Western populations. Similar research in societies with different medical practices, gender roles etc., would be highly illuminating, and a welcome contribution to the field

...

Dold text

Det fanns över 10000 artiklar att välja på med en enkel sökning. Några av de tidigaste (t ex Hormonal modifications of social behavior; the effect of sex-hormone administration on the social status of a male castrate chimpanzee.) är från 1945. Även om denna handlar om lägre primater än människor är sammanfattningen trots allt rolig att läsa:

"The effects of male and female sex-hormone administration on the dominance status of a male-castrate were studied in a food-competition situation. The animal with which the castrate was paired was an intact male of approximately the same size and age as the treated subject. The results showed:

(1) That the dominance status of the castrate was enhanced by male sex-hormone therapy.

(2) That the castrate assumed subordinate status as a result of the administration of female sexhormone.

(3) That well-established habits of social response were acquired by the animals, and tended to persist after cessation of hormone administration.

(4) That the persistent habits of response could be modified and eventually reversed by appropriate hormone treatment.

The results were discussed in connection with the general problem of social dominance; and several hypotheses as to the nature of the mechanism underlying the effects of sex-hormones on the social interactions of the chimpanzee were considered.

"

Huzzbutt, att kategoriskt avvisa relevansen av biologi för samhällsstrukturer är inget annat än en dåligt formulerad hypotes. En hypotes som du och dina likasinnade är lika ovilliga att testa som jag och mina likasinnade är obenägna att acceptera den utan en mer utförlig undersökning av de bättre formulerade hypoteser som t ex de som använts i länkarna ovan.

Skrivet av Huzzbutt:

...
Är det så att du inte kan det så lägg ner spåret, bifoga länk givetvis.
...

Du säger alltså att om en hypotes inte har undersökts så är den inte intressant. Catch-22...
...för vad ska man undersöka annat än sådant man ännu inte vet svaret på?

Visa signatur

enthooEvolvTGlass; MSI-Z97Gaming9-ACK, 4790K, 32GbRAM, samsung840Evo, Intel520-240gb, Kraken-X61, evga980ti ACS2.0+, seasonic660Wplatinum. Sennheiser PC360, SiberiaV2. WACOMbambooA5. SaitekCyborgEVO. XboX1BTcontroller. NAD3020d + B&W 686 S2
+Lenovo thinkpad s540
World of Tanks, Elite:Dangerous (solo), Star Citizen, anything Co-op

Permalänk
Medlem

17 sidor senare har vi alltså återgått till att vissa här inne förkastar biologi och sexuell dimorfism. Festligt

Jag skall ta och upprepa vad jag sagt tidigare:
Det är inte så viktigt hur stor inverkan de biologiska skillnaderna har eftersom vi kan konstatera att det är möjligt att överbrygga dessa med samhällsförändringar (uppfostran, osv) i mycket stor mån.

Förnekarna kan få tro vad de vill och vi som inte förkastar hela vetenskapsgrenar kan fortsätta skratta åt deras skygglappar utan att detta behöver hindra diskussionen. Det är nästan bara extra kul att de tror de måste motbevisa biologi i sin helhet för att deras agenda skall vara relevant.

Det är dock diskussion som kommer efter alla accepterat att biologins inverknadsgrad inte bör styra över hur vi skall utforma framtiden som är den intressanta, och *surprise!* det finns nog med diskussionsmaterial där för att vi inte skall behöva snöa in oss på nuvarande spår längre

Visa signatur

“Every atom in your body came from a star that exploded. And, the atoms in your left hand probably came from a different star than your right hand. It really is the most poetic thing I know about physics: You are all stardust. ... The stars died so that you could be here today.” - Lawrence M. Krauss

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Jag förklarade varför det blir så mycket upprepande, och nu bryr du dig helt plötsligt inte. Sedan så sa jag även att du gör delvis som honom.
Nej, för det jag skrev om är från vad olika personer har sagt, inte en enda individs inlägg. Men du leker fortfarande polis och säger vad jag ska göra, om du inte gillar att folk skriver på ett sätt som inte passar dig så kanske du helt enkelt borde sluta använda internet.
Jag har redan sagt vad det betyder och det spelar ingen roll hur stor fördelningen är.
Ingen mer polis nu, blockad.

Ditt inlägg var således helt meningslös, du gick in i en tråd och började gasta om något som varken skedde eller har skett i tråden.
Ditt beteende och de inlägg du gjorde var förvisso representativa för trådbidragen men irrelevansen kvarstår och för att använda en lämplig liknelse, det du gjorde var att gå in i nyhetskommentarerna om grafikkort för att ösa galla över "de som håller fast vid vodoo2"

Skrivet av Clint Eastwood:

Ja, jag vet inte längre...jag får lite 'Don Quixote' vibbar från dig nu faktiskt. Du skriver upprepande gånger 'ni' som en benämning på ett kollektivt motstånd. Tror du verkligen att Sweclockers forum är ett patriarkalt högfäste?
Vad gäller källa på huruvida hormoner påverkar vårt beteende så är det du som tagit en särställning utifrån en premiss som ehhh... är en aning 'unik'. Det faller lite löjets skimmer över en argumentation för något som är så pass befäst, nästan obehagligt faktiskt. Oavsett detta så frågade jag först...så det så!
Haha, nu är vi där igen! Du lägger in och utvecklar min argumentation i någon futtigt försök att styra in det till din 'haranghamn'. Ditt initala inlägg som jag opponerade mig mot var "Testosteron är ett hormon. Testosteronets varande eller icke varande styrker inga beteenden eller avsaknaden av dessa."
Jag svarade att "Vårt limbiska system är ett eldorado av hormonisk påverkan". Vi snackar om vår känslohjärna och centrala nervsystem, utan hormoner där...game over. Det finns en uppsjö med hormoner som inverkar på vårt beteende, testosteron ett av de mer kända, det är fakta, get over it. Vad säger du om PMS och Klimakteriet då, är det inbillning då eller? Nu vart det svårt va, inne på kvinnosymptom och argumenterar...vi kan ju inte avvalidera deras lidande! Vad tror du många depressionssjuka får för piller, minttabletter? Tips; supressors eller supplement. Ditt inlägg är så korkat att jag inte ens tänker rota fram länkar på det. Vidare, jag frågade dig först efter en källa, försök inte vända på det...du om någon borde ju ha koll på argumentationsprotokoll.

hrhr.

Nu blandar du ihop saker och ting Clintan, det du raljerar över är förändringar av existerande hormonnivåer och beteendeförändringar därefter. Det är inte på något sätt detsamma som att belägga ett samband mellan specifika sociala beteenden och specifika biologiska funktioner

Skrivet av Mithras:

Det har jag inte sagt att det är heller. Påpekar bara att uttalandet:
Är åt skogen fel. Testosteronets varande styrker definitivt vissa beteenden. Aggressivitet t.ex.
Att det inte har något med sociala normer och ramar att göra är vi båda överens om, men det är inte det som jag påpekar heller. Även om det jag säger inte är ontopic så betyder det inte att jag inte kan påpeka när någon ger en felaktig kommentar. Det ska vara klart för samtliga att hormoner styr vårt beteende något så otroligt mycket, och det är inte helt irrelevant till diskussionen heller. Mycket av machokulturen och alfamänsuppförandet kan sammankopplas till olika hormonnivåer och bör därför inte helt förkastas i en sådan diskussion.

Samma problem som med Clintans resonemang.

Skrivet av wereaz:

Att du säger äpplen och päron innebär inte att det är äpplen och päron. Vad du synes mena är att demokratiska institutioner (jag tvekar att Socialdemokraterna är allt igenom demokratiska) skall kunna påtvinga andra organisationer en viss ordning, utan att behöva leva upp till den ordningen själv.
Vad jag efterlyser är det gyllene budordet. Om man av princip menar att brist på fullständig jämställdhet ska kunna innebära upplösning av en organisation så måste man väl anse att även den organisation man själv tillhör även skall gå under dessa regler. Eller stat och Socialdemokraterna kan köra sitt eget race, medan man dikterar för andra hur de skall sköta sina affärer? Det är rätt hycklande.
Som tur är har Johansson dragit tillbaka tankegångarna.

Demokratiska organisationer har en absolut påverkansrätt i enighet med vår grundlag och den appliceras varje dag på i princip allt vi befattar oss med. Antingen är du godtycklig och anser att man i just detta fall inte borde ha rätten till det eller så har du precis glidit in på att argumentera för statens upplösning

Skrivet av Felparkerad:

Antar att du inte läste igenom texten eftersom det ändå "bara" är gasta loss topp tunnor...?
I artikeln så länkar de partiets program, men eftersom du inte tog dig tiden att läsa igenom så får jag länka det här till dig;
http://feministisktinitiativ.se/wp-content/uploads/2013/11/Fo...

Hade du läst igenom mitt svar ordentligt så hade du märkt att jag också påpekade att referenser till förlegade och ersatta dokument inte är användbara, de är så att säga: ersatta.

Vill du diskutera det nya partiprogrammet så visst, jag har dock svårt att se att du skulle komma någon vart. Bortsett från att "vansinne" är en självklar del av alla partiprogram och än mer självklar som effekt i det politiska arbetet så nöjer jag mig i detta läge med att påpeka: Nuon, SD Transmutation samt Folkpartiets kärnkrafts motsånd.

Skrivet av ox4:

Att hävda att hormoner inte styr beteende ÄR tramsigt. Hormoner är ju signaler för kroppen som beror på omgivning och förbereder för interaktioner.

Här är tre enkla länkar till forskning om beteende och hormoner på olika vis (från 2015), publicerade i vedertagna vetenskapliga tidskrifter:

Longitudinal changes in adolescent risk-taking: a comprehensive study of neural responses to rewards, pubertal development, and risk-taking behavior
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25948271

Genomic conflicts and sexual antagonism in human health: insights from oxytocin and testosterone
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25926877

Dual-Hormone Changes Are Related to Bargaining Performance
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25926477

Här är tre artiklar med något mer fokus på kön (också 2015):

How sex and age affect immune responses, susceptibility to infections, and response to vaccination.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25720438

The female human heart at rest and during exercise: A review
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25017048
(Notera: "Due to the paucity of data in this field, and general lack of consensus, the review concludes by making recommendations for future work")

Learning and memory: Steroids and epigenetics
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25766520

Och här är några som ytterligare belägger relevansen för biologi för att förstå vad kön kan innebära i relation till beteende (även dessa några snabbt hittade från 2015):

Genetic influences on pubertal development and links to behavior problems
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25903988

Human sickness behavior: Ultimate and proximate explanations
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25639499

..och från den sista artikeln klipper jag utt följande del för er som vill veta hur någon med vetenskaplig bakgrund ställer sig till frågor, funderingar och hypoteser (utan att behöva bejaka någon form av personlig ideologi som oftare förekommer inom samhälls"vetenskapen"):

Human sickness behavior: Ultimate and proximate explanations
Eric C. Shattuck* andMichael P. Muehlenbein
Article first published online: 13 JAN 2015
DOI: 10.1002/ajpa.22698
© 2015 Wiley Periodicals, Inc.

...

Sex, gender, and cultural factors
Sex (genetic/gonadal typology) and gender identity (personal, subjective experience as masculine, feminine, or other) may also play important roles in the expression of sickness behavior within and between human populations. Unfortunately, we are aware of only a single study specifically addressing mechanisms underlying sex differences in sickness behavior in humans. In a small sample (N = 20) of participants receiving LPS, increases in IL-6 levels were significantly associated with increases in depressed mood in females but not males (Eisenberger et al., 2009). Interestingly, IL-6 increases in females were also associated with increased activity in brain areas (assessed via fMRI) associated with social pain (dorsal anterior cingulate cortex and right anterior insula under conditions of social exclusion) (ibid).

There is also evidence for female bias in symptom severity across a variety of cultural contexts (Torsheim et al., 2006). Typically, women report more illnesses and/or symptoms, take more sick days, and have more frequent hospital trips than men, even after accounting for reproductive health concerns (Hinkle et al., 1960; Gove and Hughes, 1979; Verbrugge, 1985; Arber and Lahelma, 1993; Macran et al., 1996). Men are significantly less likely than women to have contact with a physician, regardless of income and ethnicity (Courtenay, 2000). Women report more chronic conditions, including kidney/liver trouble, urinary infections, and allergies, and days confined to bed due to disability than men (Cleary et al., 1982). Women with chronic pain conditions report more severe pain, more frequent pain bouts, and longer-lasting pain than men (Goodin et al., 2013). Migraine, irritable bowel syndrome, temporomandibular joint disorder (TMJ), and pain associated with rheumatic diseases are all more frequent in women than men (Goodin et al., 2013), and Ruau et al. (2012) find that women report increased pain intensities for acute inflammatory conditions, including sinusitis and arthropathies. Women report more angina-related chest pain than men, as well as more symptoms, including dyspnea, irritability, nausea, and dizziness (Granot et al., 2004). Women also show lower pain thresholds and tolerances to experimentally induced pain than do men (Goodin et al., 2013). Another consistent finding is greater female absence from work due to sickness, though there are a variety of factors, including gender composition of the workforce, that appear to affect these absences (Laaksonen et al., 2012). In general, these results suggest that women typically experience their illnesses differently than men.

A mechanistic explanation of this bias in symptomology may be variation in endocrine and immune functions. Clearly, estrogens and progestins influence immune functions (Weinberg, 1984), with estrogens stimulating both cellular (Th1) and humoral (Th2) immune responses (Butts and Sternberg, 2008; Loram et al., 2012). Women have higher serum levels of IgM and IgG, and estrogen has been shown to increase the production of both antibodies from white blood cells in vitro (Bouman, 2005).

Another very plausible mechanism for differences in symptomology, health-seeking behaviors, and conceptions of sickness is variation in gender roles (culturally expected norms of behavior). These social norms often associate seeking help or “complaining” with women, or femininity more generally, while males and “masculine” individuals are assumed to maintain a stereotypical stoicism, and interestingly, men and women who self identify as less masculine/more feminine experience more symptoms of illness monthly (Annandale and Hunt, 1990).

Men who report being more masculine may be less likely to seek out preventative health care (Springer and Mouzon, 2011). However, this also likely depends upon different cultural conceptions of sickness and responsibility. Among African-American men there has been reported a relative lack of negative health effects of typical adherence to masculine beliefs (Springer and Mouzon, 2011). For example, self-reliant attitudes were associated with personal wellness (as well as health awareness, motivation to maintain good health, and the belief that one can influence one's health for good or ill) in a sample of African-American men, age 18–71 years (Wade, 2009). This may be a function of how self-reliance is perceived in different ethnic groups, with this group of participants possibly associating self-reliance with responsibility, discipline, and confidence. An individual may associate each of these with maintaining good health, contrary to previous results in which self-reliance was associated with risky health behaviors in Australian men (Mahalik et al., 2007).

There is also a considerable literature covering the cultural context of illness, which often overlaps with gendered experiences of illness, as described above. For instance, machismo refers to Latin American conceptions of masculinity, both negative and positive (Arciniega et al., 2008). Positive aspects can include dignity, wisdom, defense of family and its honor, and hard work, while negative aspects include violence, aggression, and highly sexualized behavior (Arciniega et al., 2008), as well as fetishism of women's bodies and a hypersensitivity towards an idealized view of women as virgins or mothers (the concept of Guadalupismo) (Sternberg, 2000). Machismo has been identified as a barrier to both health seeking in general in a sample of Mexican American men (Hunter et al., 2007), as well as to HIV prevention in Chile (Cianelli et al., 2008).

Researchers have also reported significant differences in measures of self-perceived health between populations. For instance, Hispanic American children reported more health concerns than did their European American counterparts in a non-clinical sample (Silverman et al., 1995). This finding is in accord with other results showing that Mexican American adults report more symptoms and somatization (i.e., a preoccupation with physical symptoms that likely have a psychological, rather than physical cause) than do Caucasian adults (Escobar, 1987). Similarly, there are data suggesting that Chinese individuals (both living in Asia and as immigrants in Western countries) report more somatic symptoms of depression than do Caucasians (Ryder et al., 2008).

Cultural factors like ethnomedical beliefs, the value placed on family, collectivism, and religiosity may all mediate some of the differences in symptom reporting and perceived health between populations. For example, illness severity in Mexican Americans is often measured by two factors, pain and the appearance of blood, as well as from the basis of family members' and acquaintances' experiences, with illnesses “common” to this group being perceived as relatively “normal” and inconsequential (Gonzalez-Swafford and Gutierrez, 1983). This emphasis on community, family, and interdependence stands in contrast to the Anglo-American valuation of autonomy and individualism which contributes to self-control over pain and illness, as well as a reduced number of protective social factors in comparison to other ethnic groups that might otherwise assist in buffering the effects of stress and disease (Sharp and Koopman, 2013; but see Voronov and Singer, 2002 for a critique of the individualism-collectivism construct). Other personality traits, such as stoicism and religiosity, may help shape individual or even group-level interpretations and experiences of sickness. The ability to endure pain and illness is a valued sign of strength in Mexicans and Mexican Americans (Calvillo, 2013), and high rates of self-reported stoicism in the face of pain have been reported in Andean Quichuas (Incayawar and Maldonado-Bouchard, 2013). A similar phenomenon has been reported in Chinese men (Hong-Gu and Vehviläinen-Julkunen, 2013). Confucianism, as practiced in China, is possibly associated with stoical attitudes towards pain and illness, particularly in males (Hong-Gu and Vehviläinen-Julkunen, 2013). A belief that illness is an act of God may predispose individuals against reporting the condition and/or seeking treatment, as has been observed in Mexican Americans (Gonzalez-Swafford and Gutierrez, 1983). It has also been reported that Anglo-Americans are less likely to use religion as a coping mechanism during chronic pain, in comparison with African-Americans (Sharp and Koopman, 2013).

Based on the findings that socially appropriate behaviors during illness (e.g., complaining of symptoms, seeking health care or other assistance, suspending economic or other social obligations to rest or recuperate etc.) vary by sex, gender, cultural context, and individual personality, it is a reasonable assumption that sickness behavior expression is also modulated by the same factors. For instance, sick individuals scoring higher on a measure of collectivism might downplay the effects of sickness behavior for relatively minor complaints (e.g., a cold, minor influenza), to avoid “becoming a burden,” but to actively seek support for a more serious health problem. Similarly, more individualistic people could sublimate the effects of sickness behaviors and avoid soliciting social support at all times, perhaps preferring medical consultation to social support. Males, or individuals who exhibit more “masculine” behavioral and psychological traits, would under-report sickness behavior symptoms (lethargy, depression, and so forth) in cultural contexts that associate “male-ness” and masculinity with stoicism, dismissal of pain, etc., and the opposite may be true for females or highly feminine individuals. Finally, it should be noted that the evidence presented above is predominantly derived from industrialized, Western populations. Similar research in societies with different medical practices, gender roles etc., would be highly illuminating, and a welcome contribution to the field

...

Dold text

Det fanns över 10000 artiklar att välja på med en enkel sökning. Några av de tidigaste (t ex Hormonal modifications of social behavior; the effect of sex-hormone administration on the social status of a male castrate chimpanzee.) är från 1945. Även om denna handlar om lägre primater än människor är sammanfattningen trots allt rolig att läsa:

"The effects of male and female sex-hormone administration on the dominance status of a male-castrate were studied in a food-competition situation. The animal with which the castrate was paired was an intact male of approximately the same size and age as the treated subject. The results showed:

(1) That the dominance status of the castrate was enhanced by male sex-hormone therapy.

(2) That the castrate assumed subordinate status as a result of the administration of female sexhormone.

(3) That well-established habits of social response were acquired by the animals, and tended to persist after cessation of hormone administration.

(4) That the persistent habits of response could be modified and eventually reversed by appropriate hormone treatment.

The results were discussed in connection with the general problem of social dominance; and several hypotheses as to the nature of the mechanism underlying the effects of sex-hormones on the social interactions of the chimpanzee were considered.

"

Huzzbutt, att kategoriskt avvisa relevansen av biologi för samhällsstrukturer är inget annat än en dåligt formulerad hypotes. En hypotes som du och dina likasinnade är lika ovilliga att testa som jag och mina likasinnade är obenägna att acceptera den utan en mer utförlig undersökning av de bättre formulerade hypoteser som t ex de som använts i länkarna ovan.

Du säger alltså att om en hypotes inte har undersökts så är den inte intressant. Catch-22...
...för vad ska man undersöka annat än sådant man ännu inte vet svaret på?

Du kanske minns att jag påpekade att det var dömt att misslyckas? Jag glömde också nämna att du inte kommer att läsa vad du refererar till och därmed göra ett dubbelfel.

I de tre första artiklar du länkar berör effekterna av förändringar i hormonnivåer
I de tre efterföljande så är det antingen de biologiska effekterna av biologiska förutsättningar eller kognitiva effekter.
Den näst sista är återigen effekterna av förändringar i hormonnivåer

I den text du har klistrat in så är slutsatsen inte att specifika faktorer påverkar utan att ett flertal faktorer kan påverka, författaren har belagd möjligheten inte orsakssambandet.

Du har helt enkelt inte förstått frågan: vad som ska styrkas är att existensen av specifika biologiska funktioner leder till specifika sociala beteenden. Det närmsta du kommer detta är att göra vad du gör nämligen att behandla effekten av förändring hos de biologiska förutsättningarna på social beteende, men det är som sagt inte vad som eftersöks och du hade kunnat göra det mycket enklare: Summan av det du har lagt på bordet kan sammanfattas utan källor som att:
"Personer som har blivit av med ett av två ben uppfattas som efter händelsen: enbenta."

Skrivet av Triffid:

17 sidor senare har vi alltså återgått till att vissa här inne förkastar biologi och sexuell dimorfism. Festligt
Jag skall ta och upprepa vad jag sagt tidigare:
Det är inte så viktigt hur stor inverkan de biologiska skillnaderna har eftersom vi kan konstatera att det är möjligt att överbrygga dessa med samhällsförändringar (uppfostran, osv) i mycket stor mån.
Förnekarna kan få tro vad de vill och vi som inte förkastar hela vetenskapsgrenar kan fortsätta skratta åt deras skygglappar utan att detta behöver hindra diskussionen. Det är nästan bara extra kul att de tror de måste motbevisa biologi i sin helhet för att deras agenda skall vara relevant.
Det är dock diskussion som kommer efter alla accepterat att biologins inverknadsgrad inte bör styra över hur vi skall utforma framtiden som är den intressanta, och *surprise!* det finns nog med diskussionsmaterial där för att vi inte skall behöva snöa in oss på nuvarande spår längre

Grattis Triffid du inträtt i VB nivån och fortfarande inte begripit frågan. Faktum är att det är tveksamt om du ens begriper begreppet könsdimorfism: det är som förhoppningsvis bekant de observerbara fysiska skillnaderna och inte ej klarlagda sociala skillnader som det berör.

En ska förstås också minnas att naturvetenskapliga fenomen sällan korrelerar väl med det semantiska: Exempelvis testosteronets någorlunda goda korrelation med förändringar i aggressivitet är inte faktiska och specifika ökningar av aggressiviteten utan en bredare påverkan: Impulskontroll, Muskeltillväxt osv. och vid en långvarig förändring av testosteron så fördunklas givetvis resultatet av att en exempelvis ökad muskelmassa i sig är en social funktion som innebär att individen kan förvänta sig en högre avkastning av aggressivt beteende än om den var svagare.

Hur som helst och innan ni trillar av pinn: Det är inte möjligt att separera biologisk från social orsak till sociala beteenden, Det är som påpekat möjligt att observera och någorlunda säkert befästa effekterna som förändringar i biologiska förutsättningar har på beteenden men då mäter du inte orsaken till beteendet utan beteendets omfattning.

Har alla förstått och hängd med i frågan nu?

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

det du raljerar över är förändringar av existerande hormonnivåer och beteendeförändringar därefter. Det är inte på något sätt detsamma som att belägga ett samband mellan specifika sociala beteenden och specifika biologiska funktioner

Samma problem som med Clintans resonemang.

Det är tydligt nu för mig att du antigen inte läser det jag skriver, eller inte förstår det jag skriver.

Du säger alltså att mitt "problem" är att jag försöker "belägga ett samband mellan specifika sociala beteenden och specifika biologiska funktioner". Samtidigt som jag faktiskt skrev: "Att det inte har något med sociala normer och ramar att göra är vi båda överens om".

Förstår du ens vad jag har skrivit då? När jag tydligt skriver rakt ut att jag håller med dig?

Jag skriver sedan "Mycket av machokulturen och alfamänsuppförandet kan sammankopplas till olika hormonnivåer och bör därför inte helt förkastas i en sådan diskussion". Detta är INTE densamma som att hävda att det finns ett tydligt och hundraprocentigt samband. Det betyder att man måste ha det i beaktning och att det är en intressant punkt att diskutera och reflektera runt. Sanningen är att vi inte vet mycket om hur vår kropp fungerar, och hur pass mycket eller lite hormoner faktiskt styr oss.

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk
Skrivet av SueCia:

Kunde inte hålla med mer. Det är precis därför jag blir så jävla less när det är feminister överallt i riksdagen, finns inga partier som är för jämstäldhet längre.

Problemet med det resonemanget är att två personer som säger sig vara feminister kan stå får ganska olika saker, och vara olika extrema, där den ena helt enkelt är för jämställdhet, och den andre är sexist. Att vara feminist säger idag tyvärr rätt lite om ens värderingar, men så fort personen i fråga pratar om cis-män så kan man vara rätt säker på vilket läger personen tillhör.

Visa signatur

| Mobo: B550 AORUS ELITE V2 | CPU: Ryzen 5600x | RAM: 32GB @ 3600MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Define R5 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mithras:

Det är tydligt nu för mig att du antigen inte läser det jag skriver, eller inte förstår det jag skriver.
Du säger alltså att mitt "problem" är att jag försöker "belägga ett samband mellan specifika sociala beteenden och specifika biologiska funktioner". Samtidigt som jag faktiskt skrev: "Att det inte har något med sociala normer och ramar att göra är vi båda överens om".
Förstår du ens vad jag har skrivit då? När jag tydligt skriver rakt ut att jag håller med dig?
Jag skriver sedan "Mycket av machokulturen och alfamänsuppförandet kan sammankopplas till olika hormonnivåer och bör därför inte helt förkastas i en sådan diskussion". Detta är INTE densamma som att hävda att det finns ett tydligt och hundraprocentigt samband. Det betyder att man måste ha det i beaktning och att det är en intressant punkt att diskutera och reflektera runt. Sanningen är att vi inte vet mycket om hur vår kropp fungerar, och hur pass mycket eller lite hormoner faktiskt styr oss.

jag är medveten om att jag var otrevlig och att jag borde ha nyanserat mitt uttalande, det du tog upp under de förutsättningar du formulerar dig är korrekt: men det är likväl inte en relevant del av diskussionen utan snarare det jag försöker komma fram till.

Men om vi tar det du säger så behandlar du individnivån för potentiella biologiska effekter inte könsnivån. Visst är det så att individnivån kan ha en effekt på det stora hela men den överföringen är då social och den är återigen en förändring från ett läge till ett annat och inte en orsak. Det innebär att det du säger har en relevans för diskussionen men endast i form av att tala för det sociala snarare än det biologiska.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Grattis Triffid du inträtt i VB nivån och fortfarande inte begripit frågan. Faktum är att det är tveksamt om du ens begriper begreppet könsdimorfism: det är som förhoppningsvis bekant de observerbara fysiska skillnaderna och inte ej klarlagda sociala skillnader som det berör.

Men kära huzzbutt, jag trodde du tidigare pudlat i denna frågan och erkänt att hormoner påverkar beteendet, har jag fel? Jag begriper könsdimorfism, du har flera gånger bevisat att du inte gör det. Du gör återigen samma fel som tidigare när du tror det endast handlar om fysiska skillnader.

wikipedia.org:
"Sexual dimorphism is a phenotypic differentiation between males and females of the same species. The prototypical example is for differences in characteristics of reproductive organs. Other possible examples are for secondary sex characteristics, body size, physical strength and morphology, ornamentation, behavior and other bodily traits."

Men ptja det är egentligen oviktigt ifall beteendeskillnader mellan kön hamnar under sexual dimorphism eller inte. Vad nu den korrekta facktermen råkar vara förändrar inte faktumet liksom. Du greppar bara efter halmstrån.

Skrivet av Huzzbutt:

Hur som helst och innan ni trillar av pinn: Det är inte möjligt att separera biologisk och social orsak till sociala beteenden, Det är som påpekat möjligt att observera och någorlunda säkert befästa effekterna som förändringar i biologiska förutsättningar har på beteenden men då mäter du inte orsaken till beteendet utan beteendets omfattning.

Jag hoppas du inser att exakt samma gäller de sociala orsakerna. Eller är det något specialfall där man inte har lika hög bevisbörda längre?

Vi kan liksom stanna vid detta citatet: "Det är inte möjligt att separera biologisk och social orsak till sociala beteenden" det är nog det vettigaste du skrivit senaste 10 posterna nämnligen.

Bottom line: Skall du verkligen fortsätta din tokstollefärd med att förneka en hel vetenskapsgren även efter att vi klargjort irrelevansen i det hela? vad är poängen? är det kul att älta detta ännu längre i tråden när vi kunde pratat om vad som faktiskt är intressant?

Visa signatur

“Every atom in your body came from a star that exploded. And, the atoms in your left hand probably came from a different star than your right hand. It really is the most poetic thing I know about physics: You are all stardust. ... The stars died so that you could be here today.” - Lawrence M. Krauss

Permalänk
Medlem
Skrivet av Triffid:

Men kära huzzbutt, jag trodde du tidigare pudlat i denna frågan och erkänt att hormoner påverkar beteendet, har jag fel? Jag begriper könsdimorfism, du har flera gånger bevisat att du inte gör det. Du gör återigen samma fel som tidigare när du tror det endast handlar om fysiska skillnader.

Nej Triffid du begriper inte könsdimorfism, hade du varit öppen med att du extrapolerade beteenden från existensen av könsdimorfism så hade saken varit en annan, nu likställer du beteendena med de fysiska skillnaderna och där faller allt.

Skrivet av Triffid:

wikipedia.org:
"Sexual dimorphism is a phenotypic differentiation between males and females of the same species. The prototypical example is for differences in characteristics of reproductive organs. Other possible examples are for secondary sex characteristics, body size, physical strength and morphology, ornamentation, behavior and other bodily traits."
Men ptja det är egentligen oviktigt ifall beteendeskillnader mellan kön hamnar under sexual dimorphism eller inte. Vad nu den korrekta facktermen råkar vara förändrar inte faktumet liksom. Du greppar bara efter halmstrån.
Jag hoppas du inser att exakt samma gäller de sociala orsakerna. Eller är det något specialfall där man inte har lika hög bevisbörda längre?
Vi kan liksom stanna vid detta citatet: "Det är inte möjligt att separera biologisk och social orsak till sociala beteenden" det är nog det vettigaste du skrivit senaste 10 posterna nämnligen.

Nu strök jag under det du borde ha lagt märke till, bara den enkla lilla understrykningen omintetgör ditt resonemang som bygger på att det finns ett klarlagt absolut samband (possible betyder möjlig).

Du söker citera mig men misslyckas. När du sitter här och skriver så är det ett socialt beteende vars förutsättningar fåtts genom socialinteraktion under väldigt många år. Att du ens skriver något och kan kommunicera dina tankar, för att inte säga dina tankar är dig tillägnade genom socialinteraktion: Om du ska söka en biologisk orsak för detta så måste du eliminera förutsättningarna för vad du gör.

(Nu såg jag att jag skrivit fel i det du citerade: "Det är inte möjligt att separera biologisk från social orsak till sociala beteenden")

Skrivet av Triffid:

Bottom line: Skall du verkligen fortsätta din tokstollefärd med att förneka en hel vetenskapsgren även efter att vi klargjort irrelevansen i det hela? vad är poängen? är det kul att älta detta ännu längre i tråden när vi kunde pratat om vad som faktiskt är intressant?

Jag förnekar ingen vetenskapsgren Triffid, jag påpekar bara det man inom fältet redan vet och det är enkom positivt

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem

ursäkta att jag snor tråden lite snabbt, jag verkar inte kunna hitta länken med statistik om löneskillnader mellan kvinnor och män som jag hittade innan i tråden. Kan någon vara vänlig att länka den igen?? Samt vem är på vilken sida om vad?

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Selmalagerlöf:

ursäkta att jag snor tråden lite snabbt, jag verkar inte kunna hitta länken med statistik om löneskillnader mellan kvinnor och män som jag hittade innan i tråden. Kan någon vara vänlig att länka den igen?? Samt vem är på vilken sida om vad?

http://www.scb.se/sv_/Vara-tjanster/Kurser-och-seminarier/Dokumentationer-fran-tidigare-kurser-och-seminarier/Almedalen-2014/SCB-i-Almedalen-2014---Statistikens-betydelse-och-nytta-for-samhallet/3-juli---Kvinnor-man-och-lon-Vilka-olika-perspektiv-pa-loneskillnaderna-ger-den-officiella-lonestatistiken/

Inte samma länk antar jag men samma innehåll.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Skrivet av Selmalagerlöf:

ursäkta att jag snor tråden lite snabbt, jag verkar inte kunna hitta länken med statistik om löneskillnader mellan kvinnor och män som jag hittade innan i tråden. Kan någon vara vänlig att länka den igen?? Samt vem är på vilken sida om vad?

Wikipedia har en användbar tabell över ett par (vissa aningen daterade) studier av löneskillnaden där även den justerade löneskillnaden redovisas, d.v.s. löneskillnaden efter man justerat för faktorer som påverkar lönen.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Selmalagerlöf:

ursäkta att jag snor tråden lite snabbt, jag verkar inte kunna hitta länken med statistik om löneskillnader mellan kvinnor och män som jag hittade innan i tråden. Kan någon vara vänlig att länka den igen?? Samt vem är på vilken sida om vad?

Statistiken heter inte löneskillnader mellan kvinnor och män utan den heter löneskillnader mellan de som väljer att VABa och vara hemma med barnen mest. Denna ersättningsskillnad jämnar ut sig med utbetalningar från försäkringskassan samt föräldrapenningen. Dock är det värt att nämna på senare år så hade lönen varit mycket högre för den som varit hemma med barnen om denne inte hade gjort det och valt att arbeta istället just pgr av minskade chanser för löneförhöjningar. Löneförhöjningar sker oftast utöver den egna prestationen dock är det svårt att prestera när man inte är på jobbet.

Permalänk
Skrivet av Huzzbutt:

Du söker citera mig men misslyckas. När du sitter här och skriver så är det ett socialt beteende vars förutsättningar fåtts genom socialinteraktion under väldigt många år. Att du ens skriver något och kan kommunicera dina tankar, för att inte säga dina tankar är dig tillägnade genom socialinteraktion: Om du ska söka en biologisk orsak för detta så måste du eliminera förutsättningarna för vad du gör.

Det är ju skrattretande att du tillämpar någon sorts humeansk skepticism mot biologiska förklaringar men tillåter dig själv att göra svepande påståenden om kausalitet när det gäller miljömässiga faktorer. Sanningen är den att båda angreppssätten för att studera mänskligt beteende, både det miljö-sociala och genetiskt-biologiska, lider av samma problem att utreda orsaksförhållanden.

Permalänk
Medlem

Tack för länken... SCB är en mycket bra källa på statistik men dom har bara frågat 710 personer (355 kvinnor och antar samma mängd män), vilket jag och kanske många andra anser som är för lite. Finns det en större undersökning där det är flera testpersoner involverade?

Skrivet av Snok3n:

Wikipedia har en användbar tabell över ett par (vissa aningen daterade) studier av löneskillnaden där även den justerade löneskillnaden redovisas, d.v.s. löneskillnaden efter man justerat för faktorer som påverkar lönen.

Tack för länken :), jag hade svårt att hitta någon nuvarande statistik men tack endå.

Önksar att min googlefoo var lite starkare

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm

Permalänk
Skrivet av Selmalagerlöf:

Tack för länken... SCB är en mycket bra källa på statistik men dom har bara frågat 710 personer (355 kvinnor och antar samma mängd män), vilket jag och kanske många andra anser som är för lite. Finns det en större undersökning där det är flera testpersoner involverade?

Om urvalet är korrekt gjort är antalet inte ett problem. Man kan med stor sannolikhet fastställa ett genomsnitt för en stor grupp ur ett relativt litet stickprov (se konfidensintervall). Tänk på exv. opinionsundersökningar som relativt väl förutspår valresultat (förutom i fallet SD vilket har att göra med ett systematiskt fel i mätmetoden).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Nej Triffid du begriper inte könsdimorfism, hade du varit öppen med att du extrapolerade beteenden från existensen av könsdimorfism så hade saken varit en annan, nu likställer du beteendena med de fysiska skillnaderna och där faller allt.

Nu strök jag under det du borde ha lagt märke till, bara den enkla lilla understrykningen omintetgör ditt resonemang som bygger på att det finns ett klarlagt absolut samband (possible betyder möjlig).

Hur är det med läsförståelsen egentligen? om jag skall tolka det så du förstår wikipedia bättre så skriver de att det "vanliga" (prototypical http://dictionary.reference.com/browse/prototypical?s=t ifall det var ordet du inte förstod) exemplet på sixuell dimorfism är könsorganens skillnad men att det OCKSÅ kan vara " secondary sex characteristics, body size, physical strength and morphology, ornamentation, behavior and other bodily traits".

Det är iaf så jag tolkar den texten och jag är tämligen övertygad om att det är korrekt. Men återigen spelar det inte jättestor roll vad vi kallar detta.

Skrivet av Huzzbutt:

Du söker citera mig men misslyckas. När du sitter här och skriver så är det ett socialt beteende vars förutsättningar fåtts genom socialinteraktion under väldigt många år. Att du ens skriver något och kan kommunicera dina tankar, för att inte säga dina tankar är dig tillägnade genom socialinteraktion: Om du ska söka en biologisk orsak för detta så måste du eliminera förutsättningarna för vad du gör.

(Nu såg jag att jag skrivit fel i det du citerade: "Det är inte möjligt att separera biologisk från social orsak till sociala beteenden")

Är din poäng nu att man kan särskilja hur mycket av ett beteende som är influerat från biologin? eller bara igen att man inte kan detta (vilket jag redan håller med om)? jag förstår inte vad du är ute efter helt enkelt. Sen ignorerade du passande nog kritiken om att du inte verkar fatta att du har lika svårt att "bevisa" att det är sociala faktorerna som påverkar om vi nu skall anamma din egen grad av beviskrav.

Skrivet av Huzzbutt:

Jag förnekar ingen vetenskapsgren Triffid, jag påpekar bara det man inom fältet redan vet och det är enkom positivt

Man vet att hormoner påverkar beteende och att det finns hormonskillnader mellan män och kvinnor (speciellt könshormonen då men även andra). Detta ger att vi kan förvänta oss beteendeskillnad mellan män och kvinnor förutsatt att alla andra förutsättningar är identiska. Du söker påstå antingen att skillnaden är noll, eller att vi inte vet att det borde finnas skillnader. Antingen förstår du inte hur vetenskap fungerar eller så har du fel fakta.

Visa signatur

“Every atom in your body came from a star that exploded. And, the atoms in your left hand probably came from a different star than your right hand. It really is the most poetic thing I know about physics: You are all stardust. ... The stars died so that you could be here today.” - Lawrence M. Krauss

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snok3n:

Om urvalet är korrekt gjort är antalet inte ett problem. Man kan med stor sannolikhet fastställa ett genomsnitt för en stor grupp ur ett relativt litet stickprov (se konfidensintervall). Tänk på exv. opinionsundersökningar som relativt väl förutspår valresultat (förutom i fallet SD vilket har att göra med ett systematiskt fel i mätmetoden).

trevlig länk men jag är intresserad av den aktuella faktan över löneskillnaderna och för det så hade dom behövt att fråga alla men då det är ganska opraktiskt att göra det så hade jag nöjt mig med än större grupp människor då slutgiltiga resultatet inte har en felmarginal på mer än 0.5-1% fel jämfört med 5-10% som är i detta fallet.

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm