Permalänk
Medlem

Komma åt nätverksenhet utifrån

Hej!

En kollega skall sätta upp en enhet i sitt hemnätverk som han vill kunna kommunicera med utifrån, alltså inte när han är uppkopplad på samma nätverk. Det har strulat en del då ip-adressen byts med jämna mellanrum, har läst lite om att man skall ha en statisk ip-adress på sitt nätverk eller eventuellt köpa en tjänst som "uppdaterar" den aktuella dynamiska ip-adressen.

Någon som kan förklara lite bättre hur det funkar eller är jag helt ute på fel spår? Vad är bäst? Hur går man tillväga? Vad krävs för att det alltid ska gå att ansluta mot enheten?
Tacksam för alla svar jag kan få.

Permalänk
Rekordmedlem

Det är den publika ipadressen som används för att hitta hans dator och den måste man veta på nått sätt, det bästa är att kontakta operatören och fråga om det går att ordna en statisk ip annars kan man vara tvungen att använda en domän elerl nån tjänst som "spårar" den.
Man kan också försöka se till att inte byta sin dynamiska ip, tex genom att se till att ha lite trafik igång hela tiden.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.