Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Skrivarpatroner, underhåll av dessa

Hej!
Jag har en skrivare som efter 3 månaders sommaruppehåll säger att den behöver byta bläck. Min kompis sa att man måste printa hela tiden, annars torkar det ut. Jag såg också nån guide hur man kan fixa torkat bläck men tyvärr verkade det ej ha stor verkan, det var ett tips som gjorde att man höll bläckpatronerna ovanför en behållare med kokande vatten så att ångorna fick skiten att lösas upp.
Iaf så är min fråga lite såhär, behöver man printa hela tiden, finns det något sorts intervall isf som man borde printa eller är det bara BS? Säg att jag ställer en timer på "PRINTA MINST 2 SIDOR DENNA MÅNAD", skulle det göra att det ej torkar ut?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Ja, det är rekommenderat att skriva ut lite då & då om man har bläck skrivare, just för att patronerna inte skall torka in.
Dock "inte hela tiden" utan kanske skriva ut någon sida med typ 1-2 veckors mellanrum.
Det är svårt att ge någon direkt rekommendation, då det beror på skrivare, och att vissa märke av patroner är inte lika känsliga.

Visa signatur

Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli det.

Permalänk
Medlem

Sänk patronen helt i varmt vatten i några minuter, låt den sen torka. Funkar för mig med patroner till en HP skrivare.

Visa signatur

System: i5 10600K, Asus Z490-F, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz, SSD 256GB Samsung 830 & 1TB 860 EVO, ASUS TUF 3080, Noctua NH-U14S, Corsair RM850Xv2, Fractal Design Meshify C, LG 34GK950F.

Permalänk

Köp laserskrivare så är problemet löst. Det finns billiga om man håller lite utkik... Fick tag på en ny svart/vit för 300 kr inklusive frakt.

Då står man garanterad när man skall skriva ut en biljett eller ett dokument och det vill man ju oftast göra så där spontant max en gång i halvåret...

Detta är inte värdens bästa men den gör sitt jobb.
https://www.123ink.se/Erbjudanden-p12389.html

http://cdon.se/hemelektronik/ricoh-aficio-sp-112-laser-printe...

Visa signatur

Kraschfield

Permalänk

På våran skrivare så står det rekommendationen att man ska ha strömmen inkopplad hela tiden så att den kan hålla skrivarhuvudena öppna. Då brukar den köra rengöring nån gång då och då.

Sedan för lösa upp det du har nu så beror det på vad för skrivare du har.
HPs skrivare brukar ha munstycket integrerat i färgpatronen och då hjälper det att sätta den i vatten. Då borde det fungera med nya patroner.
Är det så att du har skumgummi i öppningen på färgpatronen så ska du nog kunna ta bort skrivarhuvudena ur skrivaren och möjligtvis rengöra dem, var så på en Xerox vi hade tidigare.
En Brother har trycksatta ledningar så där behövs en ny patron om den är slut så den kan använda lösningsmedlet i den för att lösa proppen.

Sedan så finns det ingen garanti att det funkar men man kan ju prova. En skrivare har ju förmågan att alltid strula när man behöver den.

Stavning
Visa signatur

PHOBOS | R7 5700G | RX 7900 XT && ZELOS | Envy x360 | R7 4700U, båda med Fedora Silverblue.

Permalänk
Medlem

@TheNorthernlight:
Den jag har nu är en epson!

Har ingen lust at ha svartvita prints på den som nämnde det.

Vill även försöka vara någorlunda snäll emot miljön så vill skriva ut så lite som möjligt men utan att det torkar då. Då kan jag skriva ut en gång var 10e dag då för att slippa sånt här krångel.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag har själv rengjort en canon pixma ip4500. Tog loss hela skrivarhuvudet och lade det i hett vatten och lät det ligga en bra stund. Man får vara försiktig med "membranen" i skrivarhuvudet, ska helst inte röras överhuvudtaget. Samma sak kan göras med varje patron såklart. (Har för mig att jag hittade en instruktionsvideo på Youtube kring detta med rengöring.) Själv köpte jag billiga patroner på ebay som jag satte i efter rengöringen. Tänk på miljön, häll inte ut bläckvattnet i vasken.

//Bikerrog