Permalänk

Displayport till DVI-I med vga kabel

Hej.

Jag har en skärm med vga-anslutning och den kabeln har en adapter vga till DVI-I hane dual link. Jag undrar om det ens skulle fungera med en sån här adapter då mitt grafikkort har en displayport eller om ni har några förslag. Det står att det är en single link men på bilden är det ju en dual link så är osäker. Deltaco displayport DVI-I

Permalänk
Bildexpert 📺

@ToadofTerror: Nej. Du måste gå vidare med en Displayport-till-VGA-omvandlare.

Den kabel du har förutsätter en gammaldags DVI-I-anslutning där grafikkortet kan skapa en VGA-signal från början. Det är inte möjligt med Displayport utan en "adapter" som då alltså är en signalomvandlare direkt till VGA.

Permalänk

@Laxpudding: Okej och jag kan inte ta isär dvi-i ifrån vga-kabeln heller så då blir det lite problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ToadofTerror:

@Laxpudding: Okej och jag kan inte ta isär dvi-i ifrån vga-kabeln heller så då blir det lite problem.

VGA är analogt. DVI kan ha både analoga och digitala stift vilket DVI-I har. DisplayPort är enbart digitalt och dessutom av en annan bildsignalsstandard än DVI. För att koppla något till ditt DisplayPort-uttag som ej är DisplayPort måste du ha någon form av converter, och det både kostar pengar och medför ofta en bildförsämring.

Har du inga andra uttag på ditt grafikkort du kan använda?

Visa signatur

Ryzen 7600X - Geforce RTX 4080 - Custom Loop - Samsung 34" Ultra Wide
Intel i7 9700K - Radeon VII

Permalänk

@Starric: Jag har DVI-D också.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av ToadofTerror:

@richie.f: Jag har DVI-D också.

Adaptern från DVI-I till VGA funkar som sagt bara för att det finns en analog signal i DVI-I. DVI-D, DP och HDMI kräver konvertering från digital signal till analog för att fungera. En enkel sladd med adapter funkar inte.

Jag hade övervägt att byta skärmen istället för att hålla på att få detta att fungera. Bildkvaliteten blir mycket bättre, och de flesta skärmar som bara har VGA är inte så dyra att ersätta med en motsvarande ny. Väg dessa två parametrar mot vad en konverter kostar.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!