Tänkte bygga ljud här hemma, för både film och musik.

Permalänk
Medlem

Tänkte bygga ljud här hemma, för både film och musik.

Tjena!
Eftersom jag har fått sådan grym hjälp av er användare tidigare när jag ställt mina frågor så tänkte jag även vända mig mot er i detta ämnet.
Hoppas att det är okej att det inte direkt gäller datorn dock.

Såhär ligger landet just nu:
Jag har fått tag i en ruggigt schysst förstärkare med högtalare från far min. Dessa har stått och dammat i kanske 10 år. Men förstärkaren är en rörförstärkare och vad jag har läst mig till och hört så ska dessa vara i en klass för sig.

Förstärkare: Pioneer Stereo Amplifier A-401 550w
Högtalare: Jamo Dynamic D5E

Jag har hört att jamo gjorde mycket skit, men dessa var riktigt vassa enligt många.

Så nu till mitt ämne, högtalarna saknar Elementen då när jag och mina bröder var små tyckte vi att det var roligt att skjuta Softair guns osv i dessa för man inte fattade bättre.. Så nu tänkte jag köpa nya element och installera, kablage osv finns fortfarande + kortet med rullarna inuti högtalarna och dom är fortfarande riktigt fräscha om man bortser ifrån att element och flänsar är borta.

Någon som har kunskap inom ljudbygge och dessutom ligger inne med en bra sida med både bra och prisvärda element?
Dessutom undrar jag om det går att få tag i Delar till Jamo? som t ex Flänsarna som sitter på "diskanterna/mellanregisterhögtalarna?" ?
Och den kanske största frågan är hur får jag reda på vad jag har för Liter mått i högtalar lådorna? Går väl att mäta sig fram men antar att det enklare sättet är att hitta infon på nätet(vilket jag uppenbarligen inte klarar av)...

Mvh