Permalänk
Medlem

Mekaniskt Tangentbord

Skulle någon kunna tipsa ett billigt mekaniskt tangent bord?

Permalänk
Medlem

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s294167579&o=produkt_pr... tog 20 sekunder, då enda kravet du har är billigt

Permalänk
Permalänk
Medlem

Aldrig testat.
Tangentbort är oerhört individuellt, vilka brytare du gillar osv. ta dig någonstans och känn på dem!.

jag föredrar Bruna mx cherry brytare, gärna med oringar i botten.
https://www.inet.se/produkt/6100050/fnatic-gear-rush-mx-brown... den köpte jag för inte allt för länge sedan, ångrar mig inte alls.

Permalänk

Vad har du för krav? RGB?, annan led eller ingen bakgrundsbelysning alls? Vad vill du har för storlek? TKL, 60% eller fullstort? Vad vill du ha för brytare?

Permalänk
Medlem

Det ända jag vill att det ska vara ganska stort och billigt och gärna ha Cherry Mx switchar

Permalänk

Här har du stort och billigt med bruna MX Cherry, http://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/cm-storm/trigger-z...

Permalänk
Medlem

@nogravitas: Är hemsidan säker vill gärna beställa från tex inet, webbhallen eller netonnet

Permalänk

@Acke1111: Den är absolut säker. De har lite mer nischade produkter.

Permalänk
Medlem

Skulle nån kunna tipsa ett riktigt billigt tangent bord runt 600 eller kanske 500?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Acke1111:

Skulle nån kunna tipsa ett riktigt billigt tangent bord runt 600 eller kanske 500?

Skickades från m.sweclockers.com

Kolla på Prisjakt för att se vad som finns i din prisklass!

Permalänk
Permalänk
Permalänk

Jag har testat rätt många billiga alternativ, och helt ärligt finns det inget som varit speciellt bra. De känns billiga och plastiga enligt mig.

Jag skulle rekomendera dig att samla lite mer, eller leta begagnat. Jag rekommenderar Razers Blackwidow serie eller Corsairs k70. Du kommer vara glad att du inte köpte något billigt skräp. Även om Razer och Corsairs är dyra så är det värt enligt mig.

det du länka ifrån netonnet har jag testat och det var katastrofalt. Det gick tom sönder efter ett par månader, men som tur var fick jag pengarna tillbaka.

Permalänk
Medlem

Jag skulle rekommendera att du tar en titt i marknaden, finns flera tangentbord inom din buget. Vill man få bang for buck så är ju begagnat svårslaget.

Permalänk
Permalänk
Medlem
Permalänk

@Fantgrenen: Meh, Corsair gör schyssta TB, dock ofta keychatter på Strafe samt att det är svårt att byta keycaps på tangentborden då bottenraden inte är standard. Razer tar IMO lite för mycket betalt för sina produkter för att det ska vara värt det plus att Synapse är sämst... Sen har de inte heller Cherry-brytare utan kör på sina "egna", enligt dem själva för att de ska vara "bättre" för spel, men med största sannolikhet eftersom de är snåla och ändå säljer på sitt brand.

Ducky och CM Storm/Cooler Master, Filco eller Vortex är betydligt bättre än iaf Razer, missförstå mig rätt Razer gör bra grejer, men det är inte värt att betala fullpris för någon av deras deras produkter förutom möjligtvis Deathadder.

Corsair är en annan femma, även om deras tendens att fylla allt med RGB inte tilltalar mig personligen så gör de generellt sett bra och roliga grejer. Plus sjukt bra och trevlig närvaro på forum och övriga sociala medier.

Permalänk
Inaktiv

Vanligtvis rekommenderar "vi tangentbordsnördar" inte "gaming-brands" då man betalar mer för märket än kvalitén. I.e. du kan få samma eller bättre kvalitet genom att välja "Cooler Master (CM) ("Masterkeys Pro"), "Ducky" (One, Shine) eller "Vortex" (Pok3r), (för att nämna de som är just nu är enkelt tillgängliga/vanligast på den svenska marknaden i nordisk ISO)

Det finns även de något mer 'svårhittade': Das Keyboard, Filco, Leopold, HHKB, Realforce(Topre), Matias(Alps) som också anses vara "bra".

"Gaming-brands" anses primärt vara Razer, Steelseries, (Logitech) och i viss mån Corsair ::::: Där corsair anses vara det bättre alternativet (om man inte vill byta key-caps/hattar: ej standardbottenrad (standard är 1,25U*3+6,25U+4*1,25U)).

Jag passar på att ta tillfället i akt att nämna att det finns inga (fungerande) tangentbord som är "bättre" än några andra: funktionellt. 2300 SEK tangentbord ger dig ingen reel fördel jämfört med ett fungerande 19 SEK tangentbord i något spel.

Kort sagt det finns inga "gaming tangentbord": det finns bara bättre och mindre bra tangentbord (tills dess att Vooting One släpps). Det finns inte heller några brytare som är reelt "snabbare" än andra: det är just den här marknadsförings-scammen som du betalar extra för vid köp av Razer/steelseries tangentbord (sen gör dessa företag andra produkter som är bra/ok: men det betyder inte att de kan göra bra tangentbord).

"Bäst" kvalitet får du om du löder ihop ditt egna tangentbord med eget valda komponenter (nåja: Korean-customs-builds och topre undantagna: men det är inget som påverkar "normals").

Om du vill ha ett tyst tangentbord så är Cherry MX inte för dig, inte ens om det har o-ringar på sig. Ljudtrycksmässigt så är Topre/Ickemekaniskt(membran)<Matias Quiet-Silent Cherry MX<O-rings Dämpade cherry MX < Cherry MX < Clicky Cherry MX.

Vidare finns det inte heller någon brytare som är "bättre" för någon tangentbordsaktivitet (Gaming, skrivande, kodande, onanerande) än någon annan; Röda, gröna, bruna, blå, Matias, Topre, ALPS, Clears, Mod-x, Gaterons, gula, svarta, linjära, taktila, Hall, buckling-spring, clicky: alla fungerar och det är upp till DIG att bestämma om de passar DIG! Ingen annan kan tycka åt dig: det är du som måste avgöra!

TL:DR; Mekaniska tangentbord är en marknadsföringsgimmick, använd det tangentbordet som du gillar (så länge som det inte är trasigt). Att spendera mer på ett tangentbord ger inga fördelar i något spel. Däremot kan det ge dig mervärden i form av att du upplever det som bättre/skönare att trycka på.

Vill du ha ett lägre pris: kolla sweclockers-marknaden.

Den enda funktionella faktorn du behöver bry dig om är att det har >=5KRO: allt annat är marknadsföring!

Not: Detta är numera mitt standardsvar på "vilket tangentbord skall jag köpa"; har du åsikter om märken, påståenden, om jag missat något eller har haft otur när jag tänkte: vänligen meddela mig antingen via PM eller med citering/svara i tråden så kommer jag uppdatera detta standardsvar. Detta standardsvar kommer utvecklas efterhand och efter er input.