Permalänk
Medlem

"The force is strong with this one"

Hej,
har länge planerat att bygga en ny dator till mig, med fokus på utseende. Har byggt två datorer tidigare, men nu har jag ekonomiskt sett satsat mer, för att verkligen få till något jag är nöjd med!

Temat var från början vitt, men bestämde mig snabbt att få in lite svart eftersom det endå är i princip omöjligt att ha en 100% vit dator. Efter många om och men fick det bli ett Star Wars tema över datorn, då jag ville göra den lite mer unik. Efter månader av planerande och bromsande har jag äntligen beställt alla delar, som borde anlända senast nästa tisdag. Här har ni en lista med allt som skall vara med:

Chassi: NZXT S340 Elite white (slutsålt i nästan hela Europa, hittade dock på Amazon)
GPU: MSI GTX 1080 Armor OC (vit och svart, självklart val för mig)
CPU: Intel 7700k (ville ha en framtidssäker dator så betalade gärna ett par hundringar extra istället för 6700k)
Moderkort: Asus Prime z270-A (vit, lite leds och stilrent)
PSU: Corsair RM850x (overkill, men fick det billigt på black friday)
RAM: Corsair vengenace White led 2x8gb 3200mhz
CPU-kylare: Deepcool Captain 240 ex White (Valde den endast pga design, skitsnygg i mina ögon och kommer att passa in perfekt)
SSD och HDD har jag från tidigare, men har beställt 3 stycken custom made SSD-covers och en custom made GPU backplate, alla med Star Wars tema, och även vita kablar från cablemod.

Kommer att lägga mest fokus på bilder i denna logg, är ingen proffsfotograf men skall försöka mitt bästa, svarar också gärna på frågor
Några större modifikationer kommer jag inte att göra till en början åtminståne, får se vad framtiden bär med sig!

Permalänk
Medlem

Idag anlände allting förutom GPU, CPU och moderkortet, som borde anlända på måndag. Nervösast var jag över NZXT s340 elite, köpt på amazon. Känns fel att beställa ett chassi med ena väggen gjort av glas, men inga glasskärvor här inte

Skall försöka förbereda så mycket som möjligt före måndag, bland annat ta loss SSD:na från gamla datorn (måst antagligen formatera den som har mitt Windows 10 på sig?)

Permalänk
Medlem

Här är alltså fredagens lass, resten borde anlända i morgon från Tyskland.
Då jag hade gott om med tid idag så började jag lite småpyssla, packade upp mina custom SSD och GPU covers, riktigt nöjda med dem!

Upptäckte dock snabbt att det möjligen finns ett problem. Hade planerat att lägga fast min 2.5 HDD på den tredje SSD platsen, den som är vänd mot fönstret. Visade sig dock att en 2.5 HDD är tjockare än en SSD, och med extra tjockleken av SSD-covern därpå så blir den så tjock att den tar i fönstret. Fick fönstret fastskruvat utan större problem, men är rädd att den lägger ett tryck på glaset som kan göra skada. Testade att lägga hårddisken bredvid den andra SSD:n istället, men det såg tokigt ut när de är olika tjocka. Tror jag löser detta med att i framtiden köpa en till SSD istället för den HDD jag har nu, för tillfället får det vara som det är.

Överlags är jag mycket nöjd, fast det är mycket kvar. Chassit överraskade mig mest, skitsnyggt! Bilderna är rätt så dåliga, men jag hoppas de endå duger

Permalänk
Medlem

@feliz: Nice, följs kommer bli intressant hur det slutar

Permalänk
Medlem

Ser mycket trevligt ut!

Permalänk
Medlem

Snyggt golv

Permalänk
Medlem
Skrivet av SolidReactor:

Snyggt golv

Vet inte om det var ironi eller inte, men i en trång lägenhet får golvet duga som byggunderlag

Permalänk
Medlem

@feliz: Golvet ser bonat och fräscht ut, antar att vi lägger märke till olika saker

Permalänk
Medlem

@SolidReactor:
Haha, sant!

Tack för visat intresse, gläder mig att ni är förväntansfulla

Permalänk

Riktigt nice! Jag ska göra nåt liknande, men jag kommer nog ha lite mer svart eftersom de bästa produkterna (modekort iaf) är svarta.

Tänkte köra z270 ROG Maximus Code
GPU köra 1080 Hall of Fame (är ju helvit) annars 1080 Strix med vit backplate och vit led belysning på den.
Ram Dominator Platinum med vit led på

Ska bli kul o se resultatet på din rigg

Permalänk
Medlem

Detta bygge ska följas

Visa signatur

WS: Asus ROG Strix B550-I Gaming | R5 5600x | NH-L12 Ghost S1 | 32GB | RTX 3060 OC 12GB | Ghost S1 MKIII
NAS: QNAP TS-431 - 3x4TB WD Red
Phone: Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

Permalänk
Medlem

Såja,
de sista postleveransen anlände på måndag, men först idag har jag haft tid att fortsätta på bygget.
Det som levererades var en intel i7-7700K, Asus prime z270-A och MSI 1080 armor OC. Allt var i skick (till skillnad från min beställning från Amazon i december då mitt MSI 1080 var öppnat och inne låg ett 10 år gammalt grafikkort istället...) så påbörjade även bygget.

Packade upp min Deepcool Captain 240 ex, som är så hiskeligt snygg! Var nära att lägga dens fläktar in i chassit istället, de skulle passa perfekt, men bestämde mig för att låta de vara som det är planerat och lade mina gamla Bitfenix pro 140 och 120mm fläktar i chassit.

Skruvade även fast kylaren i chassit, här har ni slutresultatet för dagen, i morgon blir bygget nog färdigt!
PS: Hur lägger man till spoiler i inläggen?

Permalänk
Medlem

Ser bra ut. Ska bli kul att följa!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Snyggt 😀

Visa signatur

Msi b250m mortar|I7 7700k|Asus GeForce RTX 2070 ROG Strix Gaming OC|Corsair Vengeance RGB PRO 16GB|Corsair RM750X V2 750W|Samsung 960 Evo 500gb M2|Cooler Master ML240L V2 RGB|Nzxt H400i|ASUS ROG Strix XG49VQ 49" Super Ultra-Wide HDR
Hemmbio:
Epson EH-LS500B|Kingpin Short Throw Frame Screen 104"|Dali Blue 5.2.1 Dolby Atmossystem|Onkyo TX-NR676E Receiver|Xbox Series X

Permalänk
Medlem

Nice work on the SSD covers and the backplate. Did Ricardo make them?

I like how the 2 on the PSU shroud make one image.

Permalänk
Medlem

@Hukkel: I did order them from Coldzero.eu , a portugese store. They had great service, I did send them some emails with pictures and they put together the design for the parts. The wasn't even a extra cost for getting them custom made. But yea, I really like the SSD covers that creates one stormtrooper helmet.

Permalänk

Snyggt!
Ser fram emot att se slutresultatet.

Permalänk
Medlem

Tack, bygget är i princip färdigt, skall bara försöka få dugliga bilder på det Dyker troligen upp under veckoslutet.

Permalänk
Medlem

Äntligen ett bygge jag skulle kunna tänka mig! ;D

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Medlem
Skrivet av feliz:

@Hukkel: I did order them from Coldzero.eu , a portugese store. They had great service, I did send them some emails with pictures and they put together the design for the parts. The wasn't even a extra cost for getting them custom made. But yea, I really like the SSD covers that creates one stormtrooper helmet.

That is Ricardo indeed

UV printing is a great tool.

Permalänk
Medlem

Redigt mysigt bygge!

Får gärna lägga en kommentar hur du tycker CPU kylaren presterar, gå i planen att bygga nytt och är då sugen på exakt den kylaren.

Permalänk
Medlem

Som det ofta går med ett bygge när man blir ivrig så glömde även jag i all hast att ta bilder på alla steg, så har nu bara bilder på slutresultatet...
Men var rätt så simpelt, skruvade fast backplaten på mitt GPU, satte ihop allting och ordnade kablarna. Bestämde mig för att endast köpa en LED-slinga (fast jag har 2 från tidigare) då det fanns ett uttag passligt på moderkortet. Enda problemet som dök upp var med RAM-stickorna, Corsair stöder tydligen inte ennu z-270 moderkort för deras LED-funktioner så får endast det ena att lysa...
Överlags är jag otroligt nöjd, blev nog bättre än jag väntat mig!

Permalänk
Medlem

@feliz: Blev ju jäkligt snyggt! Hade varit fett (och irriterande efter en tag) om imperial march kunde spelas vid varje boot
Ska det inte vara rött ljus (laser) istället för blått? Röda accenter skulle jag gärna vilja se för att matcha fader Vaders mode.

Permalänk
Medlem

@SolidReactor: Tjena, ber om ursäkt för sent svar, men har verkligen haft fullt upp med resor, skola och jobb :/
Ser fint ut med rött, problemet är bara att vattenkylaren endast lyser vitt :/ Och RAM-minnerna som endast borde lysa vitt (pulserande eller konstant) lyser nu int överhuvudtaget pga corsairs program som är fullt med buggar... Förstår inte hur de kan sälja RAM-minnen med att de har LED-belysning, och sedan fungerar de inte överhuvudtaget... Blir möjligen att försöka få pengarna tillbaka och skaffa g.skill TridentZ Black/white istället, får se.

Det som bekymrar mig mest för tillfället är temperna, GPU går upp till 85-90 på full load utan överklockning, och CPU upp till 65-68 utan överklockning. Känns som om något skulle vara fel, har en känsla av att någon programvara sätter fläktarna/vattenpumpen på för tok för låg nivå, har allt för många program som har kontroll över dem (corsair link, MSI afterburner och Asus blablabla åtminståne). Tips tas gärna emot

Inkommande mods då jag har tid blir en till LED-slinga i taket/framsidan, bättre cable-management, möjligen något för att stöda GPU-kortet, lite tejpande av vissa lampor som ogärna skall lysa/synnas.

Permalänk

Inget SW fan men detta var riktigt snyggt!

Visa signatur

STULET: 1600x | 980Ti | Ceslius S24| Prime B350 PLUS | 16gb Vengeance LPX 3000MHz | 850 EVO 250gb | 750gb HDD | RM550X | Carbide 600Q | HD598SE | E10K
Kylpasta på bilden...
Tagg/citat öker risken att jag ser ditt inlägg med upp till 97%!

Permalänk
Medlem

@feliz: Jag kan tänka mig att antingen så är temperatur-värdena felavlästa av mjukvaran eller att kylpastan inte är rätt pålagd alternativt flänsen inte får riktig kontakt på gpu:n.