dags för ny stol vid datorn och behöver råd

Permalänk
Medlem

dags för ny stol vid datorn och behöver råd

Nu har det blivit dags för en ny stol till datorn hade jag tänkt mig.
Har tidigare haft en jysk stol som inte var speciellt bra.
Efter det gick jag upp lite i kvalitet och köpte en begagnad kinnarps 8000 stol........har fungerat bra i många år men känns som det är dags för en ny nu då den börjar bli lite utsliten (vet ju inte hur mycket den har används innan jag köpte den).

Dock är det en djungel att bestämma mig för vad för stol jag ska köpa. Var först inne på en dxracer eller dylikt men hört att sådant ska man inte skaffa om man är ute efter ergonomi samt att kvalitén är tydligen undermålig.

Har lagt massa tid att söka runt på nätet efter bra stolar men är fortfarande inte helt säker på vad man ska välja.

Jag är en sann gamer så spenderas många av timmarna utanför jobbet framför datorn och jag är fullt medveten att det inte är bra för kroppen att sitta länge men är skönt att bara få koppla av då vi på jobbet aldrig får sitta ner förutom raster då.

Har nästan övervägt att gå upp ytterligare i klass då jag vill ha en stol som håller länge och är så skonsam mot kroppen som möjligt.

Funderat lite på en sån här Stol men frågan är ju, den är dyr som satan, är dom värda pengarna? Är denna bättre än andra märken som kinnarps osv.? (dom reviews jag läst skriver iaf bra om den) någon som överhuvudtaget provat sådana "lyxstolar" tidigare? Vad jag hittat så verkar det som man blir tvungen att åka till stockholm för att ha en chans att prova dom vilket är 22mil bort (bor i dalarna).

Som sagt är ute efter en stol med bra ergonomi så att man minimerar skador på kroppen vid långa speltillfällen.

Irriterad på att jag aldrig kan bestämma mig och även fast jag researchar som en galning så känner jag mig inte ett dugg närmare målet av vilken stol man ska ta. Om den stolen skulle vara 10x bättre än andra så är inte pengarna hindret då lägger jag hellre stålarna på att sitta bekvämt.

behöver råd och tips om detta innan jag blir tokig

Tacksam för alla vägledningar som kan leda till att jag till slut kan bestämma mig och faktiskt kan byta stol till slut.

(förlåt om det kan ha blivit lite slarv här och där, skriver detta då jag är trött och ska precis gå och lägga mig)

Permalänk
Medlem

Tycker du har allt rätt i din text...

Förenkling Jysk/Ikea är skit.

DxRacer är helt ok, sitter själv i en, ser ut som ny trots år på nacken, inte nersutten alls, ser ut som ny. Tycker kvaliten på den är helt ok och kompisen som har en Dx också är också sjukt nöjd. Bästa investeringen vi gjort till "datorhörnan". Sitter själv på en DxRacer Racing och han har en DxRacer King eller Iron. Mina "ryggproblem" som va innan med Ikea stol försvann helt vid Dx köpet. Kan nu sitta 12h+ lätt utan att det märks på rygg/leder. De är också väldigt prisvärda för det man får!

Kinnarps är det man ska köra på om man bara är ute efter ergonomi. Då ska man kolla beggagnat.

Sedan som du nämner finns det high end stolar också, tex den du länkar till har jag sett innan (hermanmiller) vid sådana här trådar... Finns hur många som helst, bara att söka på typ "stol" eller ngt så kommer det upp massa såna här "Vad ska jag köpa?"...

Men med det du skriver så verkar det som att du ska gå upp lite i prisklass, alltså räcker inte ergonomin i en DxRacer till dig. Så satsa på en bra Kinnarps eller en riktig HighEnd stol!! (gör isåfall gärna ett galleri och lite utvärdering på den!).

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem

Undvik kinnarps, men framförallt dx racer och liknande gaming-stolar.

Jag har haft humanscale freedom chair (gillar inte) och använder mig av en steelcase leap v2 just nu. Bästa stolen jag har haft.
Kolla även in herman miller aeron och embody.

Det absolut viktigaste är att köpa en stol med bra lumbar-support. Dx racer är lika usel som markus från ikea.

Permalänk
Avstängd

@aaaaaaaaaa: varför undvika Kinnarps? Dessa finns ju ofta riktigt billiga på secondhand, köpt till ungarna nyligen en 8000 äkta svart skinn för 200:-

och en likadan men med blå tyg och med fläck 50:- båda fullutrustade med freefloat och arm+ nackstöd i skinn. Bara plocka bort tyget och tvätta det, skumplast rengörs enkelt med tryckluft.

Ett tips är Håg stolarna dessa har bättre klädsel där även ryggstöden lätt tas av för tvätta klädseln, fäst bara med dragkedja. Har själv en håg capisco dags priset ligger på runt 8000:-

gav 75:- på secondhand pga av fläck på tyget som enkelt tvättades bort.

Såg idag en fläck och felfri kinnarps begärt pris 250:- Erikshjälpen, troligen prutbart.

Nu hör det till saken att kinnarpsstolarna tillverkas här och då är priserna beg utbudet därefter.

Permalänk
Medlem

Kan du köpa en kinnarps för några hundra så är det givetvis ett kap. Nu lät det mer som att du var intresserad att spendera betydligt mer än så.

Permalänk
Medlem

Har haft en MAXNOMIC i 1,5 år. Kolla in min review här på SweC: Maxnomic Commander

Jag är väldigt nöjd med den och funderar på att köpa en till sonen också.

Visa signatur

MoB: ROG B450-F Gaming | CPU: R7 3800X | GPU: RTX 3070 8GB | RAM: 2x16GB 3200MHz | SSD: V300 120GB | HD: Kingston A2000 M.2 500GB | Skärm: ASUS PG279Q| T.bord: Vulcan 120 | Mus: No-Name | Högt.: Logitech 5:1 | Chassi: FD Define R3 | PSU: RM750X V2 | CPU kylare: Arctic 34 | Multifunktions Dreamhack-hylla "DH-box" | Galleri DH-Box| Projekt T.E.B | Galleri T.E.B

Permalänk
Medlem

Kolla på 24 timmars stolar. Dom har sjukt bra garantier, och är gjorda för att kunna sittas i dygnet runt i flera år innan dom slits ut. På bevaknings centraler och liknande. Ergonomin är superb!
Jag har mycket nackproblem, och jag köpte mig en 24 timmars Be-Ge stol, och är jätte nöjd.
Det som var viktigt för mig var alla inställningar, och ett bra nackstöd.
Sen så vill jag kunna luta mig tillbaka i stolen, (inte alltid, men ibland) och samtidigt ha armstöd. Vilket enormt få stolar har verkar det som, för stöden sitter fast i sätet, och inte i ryggen.
Så lutar man bakåt så hamnar armbågarna utanför armstöden, och det är totalt värdelöst.

Jag har en sådan här

Dock är den köpt på annan plats, och i svart färg. Ser betydligt snyggare och stilrenare ut i verkligheten.

Tror jag gav 12500kr ink moms för min. Men då fick jag en del rabatt för jag var privat person.
Men den bör finnas o hitta för det priset i butik.

Visa signatur

Citera för svar!
ASUS X570-E, AMD 5950X, RTX4080 Super, 32gb B-die

Permalänk
Medlem
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Undvik kinnarps, men framförallt dx racer och liknande gaming-stolar.

Jag har haft humanscale freedom chair (gillar inte) och använder mig av en steelcase leap v2 just nu. Bästa stolen jag har haft.
Kolla även in herman miller aeron och embody.

Det absolut viktigaste är att köpa en stol med bra lumbar-support. Dx racer är lika usel som markus från ikea.

det var just en embody jag hade i länken på mitt första inlägg

verkar inte finnas någon här på sweclockers som har/har haft en embody eller som iaf provat en?
vore trevligt att höra lite privata åsikter då man bara funnit proffesionella reviews av stolen när jag sökt runt.
intressant att höra hur dom är i jämförelse med t.ex malmstol och andra svenska märken som folk verkar tycka bra om här på swec.

Permalänk
Medlem

Jag köpte denna idag:
https://www.netonnet.se/art/dator/gaming/gamingstolar/dxracer...

Rekommenderas vart! Jag sitter som en kung i den (176cm 80kg) Mycket bra stöd i både sida, svank och nacke. Armstöden kan justeras åt massa olika håll. Känns riktigt stabil, känslan är att den håller god kvalitet, kan ju inte uttala helt då jag bara använt den i 4 timmar, men känslan är att den håller!

Permalänk
Medlem

Återkommer med en recension av AKRacing Onyx Deluxe när det ordnat sig med retur. Kan med andra ord inte rekommendera denna "gamingstol", dyrare är definitivt inte bättre.

Permalänk
Medlem

Ikea var bäst för mig

Jag var runt och "provsatt" gamingstolar. Av en tillfällighet åkte jag förbi Ikea och fann denna (se länk nedan) som var överlägset bäst av dem jag testat. Man kan justera armstöden olika och höjden är bra samt att man sitter bra. Kan rekommendera den, men det är individuellt så om du har möjlighet att provsitta, gör det. För det flesta häftiga stolarna jag provade var en besvikelse.

Volmar