Permalänk
Medlem

Gammal Thomson platt-TV startar inte

Hej!

Jag har en 3,5 år gammal Thomson 32" LED. Igår gick den inte att få igång alls, vare sig med hjälp av fjärrkontrollen eller manuellt. Inget händer, förutom att den lilla röda dioden som säger att "TV:n är avstängd med får ström" lyser. Startade om flera gånger, varje gång med 15 munters väntan mellan att jag bröt strömmen till att jag kopplade in igen. Inget händer, förutom att den lilla röda dioden som säger att "TV:n är avstängd med får ström" lyser.

Det verkar som om det är själva "startmotorn" som inte reagerar.

Det är en "billig" TV, men jag gillar den skarpt så jag vill gärna få igång den. Går det att fixa själv?

/Danne

Permalänk
Medlem

jag hade samma nyligen med min 65" LG... då jag väl en månad senare fick fingrarna ur arslet och tog ner den från väggen och sedan provade koppla in den igen... då fungerade den... den hade stått strömlös kanske 2v ungefär, vette tusan va felet är men den fungerar fortfarande 3 veckor senare

Visa signatur

Citera om du vill ha svar :)

Permalänk
Medlem

@DanneV: Jag har lagat några TV-apparater som betett sig på samma sätt. För mig har det alltid handlat om att en eller flera kondensatorer på "moderkortet" varit kaputt. Dessa kan köpas från exempelvis Elfa och kostar nästan ingenting. Bara att löda bort de gamla och löda dit de nya, sedan har allt fungerat som vanligt igen. Problemet kan förstås bero på något annat också, men det är inte alltför mycket som kan gå sönder på en gammal LCD-TV.

Permalänk
Medlem

Fattar ingenting, men nu har den lagat sig själv. Efter att ha gjort "allt" igår under ett par timmar drog jag ur kontakten och satte in en annan burk på samma plats, med samma TV-box, samma HDMI till datorn osv och kollade fotboll.

Men alldeles nyss tänkte jag att "vafan..." och pluggade in min gamla Thomson igen för att testa en sista gång. Funkade galant utan några som helst problem.

Tusen tack för tips och svar i alla fall! Uppskattat!

/Danne