Permalänk
Medlem

Köpråd - Projektor / TV

Söker lite stöd i mina funderingar

Just nu har jag en Epson EH-TW6000, den har kämpat på i flera år och jag har fått problem med att det är lite blått i övre högra hörnet, speciellt i vissa färgkombinationer. Används tillsammans med en ramspänd duk 117” från Kingpin. Kombinationen av missfärgningen och inte samma tryck i bilden som förr gör att jag vill byta ut den, känns också som fokus är lite off.

Frågan är till vad?

Jag gillar känslan av stor bild och vill nog offra lite bildkvalitet för att få större bild. Skriver inte så mycket om produkterna, tar bara några korta för- och nackdelar som jag ser det. Så får ni komma med er kunskap istället 😊

Alternativ 1. (Samsung 82" UHD LED Smart TV UE82NU8005)
https://www.komplett.se/product/1092427/tv-ljud-bild/tv-video/tv/samsung-82-uhd-led-smart-tv-ue82nu8005#
En stor TV som framförallt är stor, ingen kanon-TV när det gäller bildkvalitet enligt vissa.
+ TV som går att ta med sig till nytt boende. (projektor kan vara svårare att få till)
+ Skarpare bild än en projektor. (4K)
- I toppen av budgeten.
- Mindre bild än projektor.

Alternativ 2. (Epson EH-TW7300 projektor)
https://www.komplett.se/product/897731/tv-ljud-bild/projektor/projektorer/epson-eh-tw7300-projektor#
Ett alternativ där jag med ganska stor säkerhet vet vad jag får.
+ Stor bild och lätt att installera, eftersom duk och fäste redan är klart.
+ Halva priset.
- Tråkigt? Blir inte så stor skillnad mot förut.

Alternativ 3. Annan projektor/tv.
Här är nog annan projektor den troligaste lösningen, men tar gärna emot era förslag. Delvis varför jag fastnat på just TW7300 är throw distance, jag behöver kunna få 117” från ca 5,3 meter.

Någon som har kunskaper/erfarenheter av de två produkterna jag funderar kring? Något jag missat? Hur skulle ni gjort?

Visa signatur

Detta är min tjusiga signatur. <<<<<<<

Permalänk
Medlem

@kidd1329: Kontakta https://www.hembiobutiken.se de har bra support och kan hjälpa dig. Dessutom har de demorum i deras fysiska butik, där du kan testa olika projektorer, högtalare mm på plats hos de innan köp.

Permalänk
Bildexpert 📺

@kidd1329: Det är enbart du som kan ta beslutet och där ska en TW7300 vara en bättre projektor än din gamla. Samt ny fräsch lampa etc. Så du kommer att uppleva en förbättring. TW7300 är också så pass ny att den klarar av 4K-källor. Men det är också en produkt som inte tillverkas längre och den är rätt gammal i sammanhanget, särskilt på kompatibilitet med signaler och hur den hanterar (eller inte hanterar HDR-signal).

En 82-tums TV kommer att ha helt andra förutsättningar jämfört med projektorn på framför allt det som du känner saknas. Trycket i bilden och nivån av skärpeintryck. Intryck av skärpa kommer inte av mängden pixlar utan från kontrastförhållande och där kommer en TV ger något helt annat. Nu är inte NU8-serien tipptopp på HDR, men jämfört med en projektor är det en tydlig skillnad för HDR.