USB data recovery? Enkel mount av HDD för filöverföring TIPS!!

Permalänk

USB data recovery? Enkel mount av HDD för filöverföring TIPS!!

Skulle göra backup på min annars fungerande bärbara dator som sist jag använde den för några veckor sedan var hur pigg som helst. Startade upp den och gjorde en överföring till min externa på cirka 50GB. Gick segt dock. Sedan gjorde jag en till överföring från annat område på disken runt 50GB igen och då hängde sig allting....

Symptom:
Allt står still men går att highlighta saker och röra musen. Så fort du klickar på något hänger sig allting.
Får upp felmeddelande vid uppstart om att disken har attributes som "Dell" upptäckt snart kommer faila
Får upp "copy count(chip) på rött via gpartedmagics live ISO
Får upp msdos error och gpartedmagic frågar om detta verkligen är en GPT partition eller dylikt

Överföra små saker i taget går bra (oftast) typ 2-3GB och då rullar den först 200MB/sek till 50mb/sek och därefter fryser den på mitten så första 1GB går svinfort av en film tex, därefter står den på 20-40MB/sek helt fryst i 60sek och sen fortsätter den lite, för att frysa 60sek och så håller det på. Så får man ta en och en och sen vips fryser maskinen.

Behöver nu tips på LIVE ISO program för data recovery som man kan boota via USB. Har Rufus för lägga över till ett A-disk minne.
* Vill kunna mounta/få upp min hdd i liveos:et
* Vill kunna klicka i dom filer jag vill spara
* Vill inte att den skapar någon imagefil eller liknande utan helst kopiera filer som jag klickar i rakt av utan att överskriva det som redan ligger på den externa HDD

Så tips någon? Sökt på youtube men får som vanligt bara upp skit videos om folk som sitter i cmd och försöker kopiera saker med windows xp. Vill ha som Gpartedmagics mount click-save program som körs i RAM eller via Live.

Permalänk

Som den här snubben ser det ut.