Microsoft visar omdanad startmeny och justerad fönsterväxlare i Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av ducedo:

Använder själv inte startmenyn så kunde inte heller se skillnaden, men Swedroid har lagt upp en bra gif.

https://cdn771.swedroid.se/wp-content/uploads/2020/07/windows-10-startmeny-3.gif

TACK! Det nya ser ju ut som ännu ett steg mot värre skit. Ännu mindre inramning, och intuitivitet. MS har verkligen gett sig fan på att interfacet ska se ut som en skiss i alphastadiet, där man ska få noll grafisk input för att kunna bekräfta interaktiva element. Var dessa börjar och var de slutar...

Jobbat med en Win7 dator senaste veckan, och det kommer nog till slut landa i att jag återigen kör detta överlägsna GUI primärt. Synd på nya funktioner men men...

Visa signatur

Dator: EEE901 N270/ 1GB / 20GB SSD ... Kraftigt nedbantat/tweakat Win7 x86 for speeeEED!
Facebook användare? Hatar tidslinjen? gå med i denna FB-grupp:
Undo Timeline ...med lite tur får h*lvetet ett slut!

Permalänk
Medlem

Nya ser bättre ut, klart fräschare. Men är det inte på tiden nu att de ändrar så att hela operativet får enhetligt utseende, ger intrycket av att man bara tagit det nya och lagt på det gamla så länge det finns äldre designelement kvar. Har haft tålamod med dem tidigare men nu har det gått flera år, borde varit åtgärdat sedan länge. MS är ändå världens största mjukvaruföretag, de om någon borde ha resurser att åtgärda detta.

Annars känns det som om man går från det enkla platta gränssnittet man införde med W8 och tar små steg mot mer avancerad grafik man hade tidigare med Aero. Ett sätt att förändra sig över tid möjligen, enkel grafik till tyngre för att sedan göra samma resa igen.

Visa signatur

NO MAAM

Permalänk
Medlem
Skrivet av eXpander_:

Hahaha, det är pinsamt att se hur långsamt det går framåt. Kan de inte bara släppa möjligheten för användaren att SJÄLV välja hur skrivbordet ska se ut? Fler inställningar som man själv kan göra? Jag vill ändra färgerna på de olika elementen själv. Ikoner vill jag ändra själv, kan det inte finnas en "Microsoft Store för ikoner?" eller en "Microsoft Store Desktop Elements".

Du kan ju testa detta för att ändra ikoner.

CustomizerGod
http://www.door2windows.com/customizergod/

Edit: hittade det med google, trodde det skulle vara med nya ikoner i programet, men verkar inte så.

Stardock's programvara kanske är mera vad du letar efter. Verkar vara sommar rea just nu också.
https://www.stardock.com/products/odnt/