Vad är mest prisvärt, uppgradera eller köpa helt nytt?

Permalänk
Medlem

Vad är mest prisvärt, uppgradera eller köpa helt nytt?

Min polare kan mindre om datorer än vad jag kan och jag själv kan, men eftersom jag inte är så bra på marknaden idag, än vad jag var för kanske 10-15 år sen så frågar jag helt enkelt i forumet då ni är många kunniga här.

Här är hans spex enligt vad jag fick fram via "den här datorn" egenskaper och när jag sökte på "DxDiag".

OS: Windows 7 home premium
Processor: AMD FX(tm) 6300, six-core, 3,5 Ghz
Ram: 8 gb (vet inte vilken sort osv)
Grafikkort: AMD Radeon R9 200 Series, 4 gb
Hårddisk: En vanlig HDD på 1 tb.
DirectX: DirectX 11
Systemtillverkaren är Gigabyte (antar att det är moderkortet typ)
Har en Asus 24 tum skärm, 1080p, på 60 Hz och 5 ms (32 bit)

Färdigbyggt paket som är köpt hos Greattech.se år 2015

Jag undrar helt enkelt om det för det första går att uppgradera, om det gör det är det mer värt att just uppgradera med ny processor, ssd och grafikkort, kanske ram också. Eller är det lika bra att köpa helt nytt.
Han kollade lite tillsammans med mig på Inets hemsida och han blev lite sugen på de nya Taurus datorerna på Inet, mest pga utseendet såklart.

Han kollar mycket film/serier och spelar enbart strategispel så som Total War-serien (mest Rome 1 & 2 samt Napoleon), men även lite Civilisation ibland. Då vet ni hans aktivitet på datorn och kan därefter rekommendera om vad som är mest prisvärt.

Tack på förhand

Permalänk
Medlem

Finns inte så mycket att göra med en FX-CPU. Skulle rekommendera att köra nytt.

Permalänk
Medlem

Som Pålis sa, satsa på nytt. Mest för pengarna just nu om du bygger ihop datorn själv är förmodligen: https://www.komplett.se/product/986452/datorutrustning/datork...

*Gäller fram till den 31:a

Permalänk
Medlem

Okej återupplivar denna tråd nu.

Datorn som är i första inlägget har nu gått sönder. Eller något av delarna, och är väl inte värt att köpa en ny del när resten av delarna är rätt gammalt.

Fick ett erbjudande om denna dator:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=5163021

Visserligen en Laptop. Men är det en stor uppgradering från den stationära jag skrev om i första inlägget? Ska få köpa laptopen för 3500 kr iaf.

Mvh en som inte har så bra koll och är arbetslös så en ny dator för ca 7-10 tusen känns uteslutet just nu. Och köpa ett "nytt" grafikkort för några tusen känns lite sisådär tänker jag.