Regeringen vill öka datalagring i brottsbekämpande syfte

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bernd_P1:

vilken brottsbekämping? allt läggs ju ner nuförtiden.

Jag kan inte hålla med. Min son blev utsatt för ett knivrån och polisen gjorde ett gediget arbete med att ta fram data från mobilmaster, kameraövervakning från stationer och tåg samt hittade bindande sms, chattar och bilder i de nu mer dömdas telefoner. Så min erfarenhet säger att polisen gör så gott de kan och i vårt fall så lyckades dom bra.

I övrigt så tycker jag att statens tillgång till data bör vara begränsad och hårt reglerad, men det samma ska gälla alla privata bolag som idag samlar in allt de kan och lägger på hög eller säljer till andra. Däremot i min begränsade kunskapsvärld verkar det ju som tullen saknar verktyg och lagar för att effektivt kunna stoppa in och utförsel av olagliga saker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon236072:

Vill dom på riktigt bekämpa brott så kan de ju börja med att ge tullen ordentliga befogenheter så de faktiskt kan kontrollera vad som förs in & ut ur landet. Sjukt mycket stöldgods som förs ut ur landet & massa vapen & narkotika som förs in varje år.
Ordentligt med övervakningskameror på parkeringar & allmänna platser hade också gjort skillnad. Förebygger brott till viss del & blir enklare för polis att lösa brott om de faktiskt får något att gå på.
Drönare som automatiskt flygs ut till larm om stöld, våld eller annat hade också varit bra enligt mig. Övervaka där det finns anledning & ger resultat att övervaka!
En lite vild idé hade ju varit att öka straffen & se till att brottsoffer faktiskt får upprättelse. Idag behandlas gärningsmän som offer eller som samhällets misslyckande. 0 fokus på det egna ansvaret.

Litar 0 på den rödgröna sörja vi förväntas kalla regering. Ett gäng fis-sniffande, värdegrundskåta hycklare som gör allt för att smutskasta meningsmotståndare istället för att ta en konstruktiv debatt.
S, MP, C & L har varit direkt skadliga för Sverige under sina 7 år vid makten.
Får de kontroll över mer övervakning tvivlar jag starkt på att det kommer användas på ett förnuftigt/brottsförebyggande sätt.

Måste kännas skönt för dig att tullen fått ökade befogenheter samt att 2020 var invandringen den lägsta sedan 2005!
https://lagen.nu/prop/2020/21:192

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem
Skrivet av Meathim:

Har du ingenting att dölja (som bakgrund, sexualitet, religiösa övertygelser, politiska åsikter, hudfärg) har du inget att vara rädd för!

Jag tror vi behöver ha en crash course i ironi på Sweclockers:

Skrivet av aMp:

(...), medicinsk data, farmakologisk data, din digitala kalender, digitala noteringar, dina lösenord osv får du inte heller glömma!

Skrivet av Meurik:

"Har man rent mjöl i påsen så..."

Den har man allt hört förr. För det första så har nog INGEN rent mjöl, för alla har nog antagligen gjort något, eller sagt något, eller varit bekant med någon person, nån gång i sitt liv, eller bett till fel gud vid fel tillfälle osv.

Och slutsatsen är: Det har Regeringen absolut NOLL med att göra. Vem jag pratar med, hur länge jag pratar med dom, vad jag pratar med dom om, vem DOM pratar med, vart vi var när vi pratade osv. Har inget med "rent mjöl" att göra. Det har att göra med att kunna ha ett PRIVAT liv utan att farbror översittar-staten ska veta allt man gör, alla stunder på alla dagar och nätter. Vill du bo i ett sånt samhälle? Flytta till KINA eller nån annan jävla kommunist-stat. För här i Sverige ska det verkligen inte få vara storebror-samhälle. Punkt!

Skrivet av Runqen:

Du råkar inte vara bundis med Xi Jinping eller Kim Jong Un?

Skrivet av Marticus:

Skulle du vara okej med att jag står på gatan och tittar in genom ditt fönster 24/7? Inte? Toppen! Du har ju ingenting att dölja så då är det ju ingen fara.

Skrivet av Aene:

På sätt och vis. Men t.ex. Pegasus-skandalen visade ju att även oskyldiga övervakats för att de haft en annorlunda åsikt än de styrande.
https://www.theguardian.com/news/2021/jul/18/huge-data-leak-s...

Skrivet av Ryssfemma:

Man ska inte behöva svara på de till någon.
Rent mjöl i påsen folket är nutidens får.

Skrivet av bbbbbaaaaa:

Samma sak som att säga att yttrandefrihet är onödigt då du inte har något att säga.

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Bael:

Måste kännas skönt för dig att tullen fått ökade befogenheter samt att 2020 var invandringen den lägsta sedan 2005!
https://lagen.nu/prop/2020/21:192

Lägsta sedan "Öppna era hjärtan" eran säger ju inte speciellt mycket. Fortfarande en mindre stad som kom till Sverige (som har akut bostadsbrist) bara under pandemiåret 2020.
Tullens befogenheter är fortfarande alldeles för begränsade & de begränsas även av att de är för få för att kunna utföra sitt jobb ordentligt. Hade tullen kunnat beslagta det de misstänker är stöldgods under en viss så hade t.ex. fler kunnat få tillbaka stulna båtmotorer, bildelar, etc.

Permalänk
Medlem

På med foliehattarna! här kommer storebror för att knäcka den sista värdighet den lille medborgaren har!

Eller så skulle den lille medborgaren tänkt till innan hen använde betalkort, reggade sig på facebook, google, instagram, linkedin, använder registrerad telefon - och allt detta med sitt riktiga namn!?!

Jag är inte särskilt gammal ännu, men minns varningarna om att lägga ut något på nätet privat om sig själv, idag gör "alla" det, om det är bra eller dåligt får var och en avgöra själv. Antar med att faktiskt alla här betalar med kort och har antingen ett tfn abb eller reggat kontantkort, är registrerade på fler än 10 nätbutiker i någon form. Vad du än tänker och tycker är du redan kartlagd på nästan alla sätt och vis, man kan om man vill veta vad du skiter med koll mot vad du inhandlat för mat. Men i dessa banor tänker inte foliehatten, för vem skulle lagstifta om den typen av övervakning?

Vi ska vara glada istället att lagstiftningen riktar sig in på att ge polisen bättre och säkrare verktyg att bekämpa grov brottslighet. Har man redan glömt bort den knarkligan och barnporr "ligan" som var en stor snackis i början av sommaren? Dessa är ju "sprängda" tack vare modernare verktyg. Envisas man med foliehatten ändå, finns det 195 andra länder att välja och vraka mellan ofta nämns U.S.A som gudarnas gåva från skyarna och allt ska gämföras med dom för dom är bäst, bara att flytta

Visa signatur

Questions are the beginnings of wisdom

Permalänk
Medlem

Man kan ju skicka vanliga brev också. Antar att ni som tycker detta direktiv är fine även tycker det är OK om all privat post öppnas och läses av staten innan de skickas vidare till er.

// LZ

Permalänk
Medlem

Kanske skulle börja investera i brevduvor.

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

*Uppmaning*

Skall ni vara aktiva i tråden så håll er till ämnet, dvs användning av datalagring för brottsbekämpning. Tråden är inte menad för att diskutera invandringspolitik, rättspolitik eller annan politik som inte har med ämnet att göra, istället kan man njuta av solen innan hösten kommer!

Bevisa att ni kan hålla en diskussion utan att falla av balanslinan och landa på sidospår!

/Vzano, Moderator

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk
Medlem

Regeringen kommer lägga det som förslag, sedan måste det röstas igenom i riksdagen.
De flesta partier står på regeringens sida i denna frågan och kommer rösta för, speciellt SD.
De enda 2 partier som kommer rösa emot är de två som hatas mest på SweClockers, V och MP.

Visa signatur

Registrerad 2001-12-24 15:10
Jul med Kalle Anka och Sweclockers

Permalänk
Medlem

Det är alltid en komplex fråga då polisen självklart måste ha tillräckliga befogenheter för att kunna göra sitt jobb men gränsdragningen är svår. Det går inte att se det så svartvitt som många gör för då kan man lika gärna argumentera för att polisen inte ska få ha vapen eftersom om staten blir förtryckande så kan de använda dem på den allmänna befolkningen. Man kan inte hantera frågor som dessa på ett lämpligt sätt utan känsla för nyans.

Skrivet av Aeig:

Ogillar du att tänkande individer yttrar sina personliga åsikter på en diskussionsforum?

Mvh

Det är en högst teknisk definition av tänkande om man ska använda det ordet i samband med att vuxna människor inte kan diskutera en nyhet på ett forum utan att förhålla sig till de regler som är uppsatta på sagda forum. Moderatorerna får alltid jobba i dessa trådar. Det är också sällan speciellt kunniga eller faktuella inlägg utan mest bara uttryck för ilska.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Evil Peter:

Det är en högst teknisk definition av tänkande om man ska använda det ordet i samband med att vuxna människor inte kan diskutera en nyhet på ett forum utan att förhålla sig till de regler som är uppsatta på sagda forum. Moderatorerna får alltid jobba i dessa trådar. Det är också sällan speciellt kunniga eller faktuella inlägg utan mest bara uttryck för ilska.

Ett uttryck för ilska i skrift är alltid konsekvensen av en tanke eftersom förståelig skrift kräver struktur och ordning samt en subjektiv moral som den ger uttryck för.

Det är logiskt omöjligt att uttrycka rent raseri i strukturerad skrift utan att det blir obegripligt, föreställ dig att någon bankar på sitt tangentbord och skriker i vanvett orsakat av ren ilska.

I verkligheten däremot kan en person fysiskt uttrycka plötslig ilska, rationell eller irrationell utan någon som helst förvarning, likt en rabiessmittad hund.

Jag skulle snarare kalla det som ger uttryck för i tråden för uppdämd frustration.

Mvh

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av Meathim:

Har du ingenting att dölja (som bakgrund, sexualitet, religiösa övertygelser, politiska åsikter, hudfärg) har du inget att vara rädd för!

Jag har både bakgrund, sexualitet, religiös övertygelse, politisk åsikt och en hudfärg, har inte du det?

Om du inte gömt dig under en sten hela ditt liv så måste du ha hört hur uttjatat, obildat och dåligt "rent mjöl i påsen" argumentet är i diskussionen. Så jag undrar, har du något att dölja eftersom du gömt dig under en sten?

Visa signatur

[ Kunde ej ladda signaturen, var god försök senare. ]

Permalänk
Medlem
Skrivet av johanandersson:

Jag tror vi behöver ha en crash course i ironi på Sweclockers:

Eller så lägger man till ett /s efter sina ironiska inlägg.

Permalänk
Medlem

Tänker bara konstatera att jag är för utökade polisiära möjligheter avseende elektronisk övervakning! Ser inte möjligheten att neka detta och samtidigt kräva en högre uppklarningsprocent av anmälda brott med dagens användande av elektronisk kommunikation i kriminella kretsar.
Alternativet skulle väl då vara att ändra formuleringen för att få en fällande dom från "ställt utom allt rimligt tvivel" till något liknande "högst sannolikt" vilket inte lär inträffa..
Men detta är enbart min högst personliga åsikt.

Visa signatur

Asus Sabertooth X58 - Xeon X5680 - 12GB DDR3 - ASUS GTX1080 8GB

Permalänk

Väldigt mycket starka reaktioner och åsikter här.

Polis och myndigheter behöver ha befogenheter och förutsättningar för att kunna ingripa mot brott.
Jag tycker inte det är något fel att det utökas så länge det finns tillräcklig insyn och kontroll över hur de befogenheterna används. Så istället för att sparka bakut när ett sånt här förslag kommer så kan man väl lika gärna ge förslag på hur kontroll och insyn över det borde förändras?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bael:

På att under den tidsperioden hade vi en hög invandring?
https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/mannisko...

Betyder inte att dörren var på "vid gavel". Det fanns fortfarande en asylprocess.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buulaa:

Nyckelordet är ''problem'', det enda bisarra här att du ställer dig bakom en regering som skapat problemet och sen vill sälja mig lösningen.

Använd vilken hjärngymnastik du vill men om rättssystemet inte kan hantera återvändande terrorister och samtidigt sponsra dom måste du nog vara väldigt försiktig med vilket glashus du kastar sten i.

Folk gillar att skämta om 1984 men jag tycker även att brave new world börjar bli alltmer relevant.

Dom värsta typerna är dom som projicerar ansvaret och felet på folket istället för politikernas handlingar för att man själv känner sig svag/maktlös och behöver en simpel syndabock.

''metoden som i sig är ytterst rimlig''

Den är säkert rimlig om man finner sig i det totalitära/auktoritära spektrumet men senast jag kollade med liberalism så utgick makten från folket, individens integritet blabla mänskliga rättigheter bla bla du vet, dom existerar av en anledning.

Sossarna har redan en gång blivit tagna för övervakning av ''dissidenter'' med IB(olagligt, sen försvann tjänsteansvar under regeringsreformen) och lite färskare med åsiktsregistret(2017), så vilka är det som sprider konspirationer egentligen?
När får jag kalla en anka för en anka?

Du verkar rätt fast i dina konspirationsteorier. Varenda mening du skrev här innehåller så mycket fel att det inte ens är någon mening med att försöka bena ut vad du fabulerar om och kanske ett av de mer extrema inläggen här på Sweclockers så länge jag varit med. Tror du även på att judarna har sin kalergiplan också?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Meathim:

Har du ingenting att dölja (som bakgrund, sexualitet, religiösa övertygelser, politiska åsikter, hudfärg) har du inget att vara rädd för!

Oklart om det är sarkasm eller inte...(?)

Lagar har en tendens att överleva maktskiften. Maktskiftet mellan en halvdassig demokrati och en totalitär auktoritär stat tog knappt 8 år för Tyskland....

Tvångsmedel mot egen befolkning ska kontrolleras genom domstol, då det finns en nytta med att ha möjligheten men satan i h3/✓3π3 vad det ska vara reglerat och kontrollerat i så fall.
Eller så bygger man sitt egna internet. Med sina egna servrar, hemsidor och innehåll. Då får medborgarna göra vad dem vill på nätet, då allt innehåll är kontrollerat och godkänt av staten. Som internet ska vara. Skyddat, säkert och kontrollerat.

Visa signatur

Krusidullen är stulen

Permalänk
Medlem
Skrivet av Galadhnen:

Väldigt mycket starka reaktioner och åsikter här.

Polis och myndigheter behöver ha befogenheter och förutsättningar för att kunna ingripa mot brott.
Jag tycker inte det är något fel att det utökas så länge det finns tillräcklig insyn och kontroll över hur de befogenheterna används. Så istället för att sparka bakut när ett sånt här förslag kommer så kan man väl lika gärna ge förslag på hur kontroll och insyn över det borde förändras?

Jag tror många har problem med insynen i kontrollprocessen saknas (av uppenbara anledningar), vilket mer eller mindre innebär att det spelar ingen roll vilka säkerhetsmekanismer som finns, de kommer alla till slut att släppas "för den stora godheten".
Självklart ska rättsväsende ha möjligheten, men det är en väldigt farlig väg att gå när man vill ha mer, istället för att faktiskt försöka göra mer med det man redan har.
Då man redan visat med IPRED och övriga att dessa missbrukas ganska fort, så är nog översynen med MER av denna typen av lagar ganska liten.

Visa signatur

Krusidullen är stulen

Permalänk

@SuperSverker:
Ja insynen måste ju vara begränsad, tidsbegränsad framförallt, annars blir det ett hinder i utredningar. Men efter 5-10 år (kanske kan ansökas om längre för särskilda fall) eller något sånt så bör det bli offentlig handling hur polisen agerat. Jag minns inte riktigt hur det funkar med sånt idag, men som jag skrev ursprungligen så är det där jag eventuellt skulle vilja se åtgärder för att öka insyn för att möjliggöra granskning av hur de agerar.

Permalänk

Som vanligt så har ju detta ingenting med brottsbekämpning att göra, men snarare massövervakning. Detta är inge bra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Ett uttryck för ilska i skrift är alltid konsekvensen av en tanke eftersom förståelig skrift kräver struktur och ordning samt en subjektiv moral som den ger uttryck för.

Det är logiskt omöjligt att uttrycka rent raseri i strukturerad skrift utan att det blir obegripligt, föreställ dig att någon bankar på sitt tangentbord och skriker i vanvett orsakat av ren ilska.

I verkligheten däremot kan en person fysiskt uttrycka plötslig ilska, rationell eller irrationell utan någon som helst förvarning, likt en rabiessmittad hund.

Jag skulle snarare kalla det som ger uttryck för i tråden för uppdämd frustration.

Mvh

Nu framstår det bara som att du inte hade mycket att komma med mot den andra postarens argument då du väljer att sikta in dig på ren semantik. Ilska täcker mer än raseri och frustrerade människor tenderar att lätt bli arga, men oavsett detta kan väl ingen med godkända kunskaper i läsförståelse ha något problem med att förstå vad som åsyftades i inlägget du citerade.

Jag rekommenderar att åtminstone faktiskt bemöta åsikterna också då det annars bara blir trams.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MsSmith:

Du verkar rätt fast i dina konspirationsteorier. Varenda mening du skrev här innehåller så mycket fel att det inte ens är någon mening med att försöka bena ut vad du fabulerar om och kanske ett av de mer extrema inläggen här på Sweclockers så länge jag varit med. Tror du även på att judarna har sin kalergiplan också?

Jag vet att faktan kan vara svår att bearbeta men spara mig ideologisk bias eller selektiv perception, argumentera inom etablerat verklighet eller rulla vidare.

Åsiktsregistrerat och IB är en verklighet och om du inte kan acceptera detta kan man ju undra vilken sida av berlinmuren du står på.

''Tror du även på att judarna har sin kalergiplan också?'' Låter som någonting socialister är mer bekanta med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ratbongo:

Nu framstår det bara som att du inte hade mycket att komma med mot den andra postarens argument då du väljer att sikta in dig på ren semantik. Ilska täcker mer än raseri och frustrerade människor tenderar att lätt bli arga, men oavsett detta kan väl ingen med godkända kunskaper i läsförståelse ha något problem med att förstå vad som åsyftades i inlägget du citerade.

Jag rekommenderar att åtminstone faktiskt bemöta åsikterna också då det annars bara blir trams.

Normalt så undviker jag att gå i polemik över internet men detta är faktiskt underhållande, så jag spelar med

En fråga; Vad var hens argument? (enligt dig).

Jag bemötte för övrigt hens inlägg med en fråga, vilken hen undvek att besvara.

I mina ögon var inlägget ett försök att förminska eller förkasta åsikter genom en form av associering till det forum och den organisation som nämndes i hens inlägg. Det om något är irrelevant för ämnet och för inte diskussionen framåt, det är endast ett försök till provokation och en form av härskarteknik.

Mvh

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Normalt så undviker jag att gå i polemik över internet men detta är faktiskt underhållande, så jag spelar med

En fråga; Vad var hens argument? (enligt dig).

Jag bemötte för övrigt hens inlägg med en fråga, vilken hen undvek att besvara.

I mina ögon var inlägget ett försök att förminska eller förkasta åsikter genom en form av associering till det forum och den organisation som nämndes i hens inlägg. Det om något är irrelevant för ämnet och för inte diskussionen framåt, det är endast ett försök till provokation och en form av härskarteknik.

Mvh

Jag ser ingen fråga i inlägget jag citerade och jag ser heller inget annat inlägg som du skrivit till den postaren som det inlägget riktar sig till.

Enligt mig är det rätt uppenbart att det syftas till att det skrivs en massa inlägg med överdrifter, nedlåtande kommentarer, och annat av laddad natur, samtidigt som det skrivs lite utifrån något som faktiskt känns som en seriös analys eller kommande från en position av kunskap. Jag förstår att postaren kallar användandet av "tänkande individer" som högst tekniskt för tråden ser mycket mer ut som ett ställe där folk skriver av sig känslor än analyserar ämnet. Precis som det brukar i trådar med politisk koppling.

För att koppla det till mitt förra inlägg skrev postaren också om ämnet i inlägget där denne inte höll med om din bild av tråden, så någon form av konstruktivitet fanns och därmed undveks hyckleri. I ditt svar ser jag, som sagt, bara semantik och därmed tycker jag nog att ditt inlägg beskrivs bättre av "endast ett försök till provokation och en form av härskarteknik" än inlägget du citerade.

Mitt inlägg är dock också bara inriktat på metadiskussionen så jag får utgå från att min poäng åtminstone är tydlig och lämna det där så det riktiga ämnet kan diskuteras, dåligt som bra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buulaa:

Jag vet att faktan kan vara svår att bearbeta men spara mig ideologisk bias eller selektiv perception, argumentera inom etablerat verklighet eller rulla vidare.

Åsiktsregistrerat och IB är en verklighet och om du inte kan acceptera detta kan man ju undra vilken sida av berlinmuren du står på.

''Tror du även på att judarna har sin kalergiplan också?'' Låter som någonting socialister är mer bekanta med.

Förutom att du har helt fel och att det inte är fakta då så absolut. Vidrigt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Man behöver inte vara inne och läsa på dessa forum/sidor om folk bokstavligen kör upp dem i ansiktet på en. Sedan kan man ju göra kvalificerade gissningar vad som står på framförallt Nordfronts sida med tanke på NMRs ideologiska övertygelse.

Skrivet av Xinpei:

Det är helt enkelt för att folk inte vill sätta sig in i vad de kommenterar utan läser bara rubriken på artikeln och skriker sig hesa sen. Lite samma personer som hänvisar till 1984 utan att ha läst verket.

Detsamma borde nog gälla hänvisningar till vad som skrivs på diskussionsforum om man nu inte själv besöker dom

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Normalt så undviker jag att gå i polemik över internet men detta är faktiskt underhållande, så jag spelar med

En fråga; Vad var hens argument? (enligt dig).

Jag bemötte för övrigt hens inlägg med en fråga, vilken hen undvek att besvara.

I mina ögon var inlägget ett försök att förminska eller förkasta åsikter genom en form av associering till det forum och den organisation som nämndes i hens inlägg. Det om något är irrelevant för ämnet och för inte diskussionen framåt, det är endast ett försök till provokation och en form av härskarteknik.

Mvh

Behövs ju inga argument då de redan stod uppradade i tråden. Det är så låg nivå och likaså din motfråga att det är inte ens värt att svara på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MsSmith:

Förutom att du har helt fel och att det inte är fakta då så absolut. Vidrigt.

https://sv.wikipedia.org/wiki/IB
https://nyheteridag.se/har-kan-du-soka-pa-dig-sjalv-i-det-sta...

Hejsan hoppsan propaganda pelle här kommer ekokammaren spräckas.

Vill gärna se hur du ska argumentera dig ur detta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buulaa:

https://sv.wikipedia.org/wiki/IB
https://nyheteridag.se/har-kan-du-soka-pa-dig-sjalv-i-det-sta...

Hejsan hoppsan propaganda pelle här kommer ekokammaren spräckas.

Vill gärna se hur du ska argumentera dig ur detta.

Nyheter Idag, Fria Tider med flera - ja det är nyhetssidor man kan förvänta sig av dig. Hög kvalitet där. Kollade länken, leder inte till något annat än en propagandaartikel vad jag kunde se. Om du hade källkontrollerat det hela så är det inte en lista skapad av staten utan var ett antal twitterkonton som aktivt spred näthat, hat mot HBTQI och öppet rasistiska som blivit blockerade.

Du skrev följande i ett tidigare inlägg

Citat:

Nyckelordet är ''problem'', det enda bisarra här att du ställer dig bakom en regering som skapat problemet och sen vill sälja mig lösningen.

Vämjeligt verklighetsfrånvänt

Citat:

Använd vilken hjärngymnastik du vill men om rättssystemet inte kan hantera återvändande terrorister och samtidigt sponsra dom måste du nog vara väldigt försiktig med vilket glashus du kastar sten i.

Rasistiskt så det förslår, felaktigt likaså.

Citat:

Folk gillar att skämta om 1984 men jag tycker även att brave new world börjar bli alltmer relevant.

Du drar upp konspirationsteorierna, jag frågade om du även tror på judarnas kalergiplan

Citat:

Dom värsta typerna är dom som projicerar ansvaret och felet på folket istället för politikernas handlingar för att man själv känner sig svag/maktlös och behöver en simpel syndabock.

Du låter precis som Nordiska Motståndsrörelsen, "Vi är folket".

Citat:

''metoden som i sig är ytterst rimlig''

Den är säkert rimlig om man finner sig i det totalitära/auktoritära spektrumet men senast jag kollade med liberalism så utgick makten från folket, individens integritet blabla mänskliga rättigheter bla bla du vet, dom existerar av en anledning.

Sörjan bara fortsätter, du hävdar kanske att Sverige är en demokratur också.

Citat:

Sossarna har redan en gång blivit tagna för övervakning av ''dissidenter'' med IB(olagligt, sen försvann tjänsteansvar under regeringsreformen) och lite färskare med åsiktsregistret(2017), så vilka är det som sprider konspirationer egentligen?
När får jag kalla en anka för en anka?

Fråga Ebba Busch? Poängen med konspirationer är väl att det finns folk som tror på dem (flat earthers, exempelvis).
Är det någon som håller på med propaganda så är det väl du.