Skrivet av Gurrrra:
Sorry, men jag håller inte alls med Den här skärmen är inte ämnad för den allmänna konsumenten o ska inte alls recenseras därefter. Lite som att Trafikmagasinet skulle recensera en traktor o säga att den är dålig eftersom den inte funkar att köra familjeresa till fjällen med den.
Alltså jag tycker väl inte din recension i allmänhet är dålig, den är välskriven o allt, men det kändes som att du till viss del gav den ett dåligt betyg för att den hade "bara" hade normal uppdateringsfrekvens..
Det är dock en kritik du får ta till LG isåfall om du inte håller med hehe.. En sponsor är (läs: bör vara) fullt medvetna när de köper in sig som en sponsor för just Testpilot, att det kommer testas ur perspektivet "privatperson". Det är väldigt klara villkor om man säger så, att en produkt kommer testas under en viss typ av förutsättning.
Däremot tar jag till mig kritiken också, såklart! Men kan med handen på hjärtat säga direkt att det förmodligen inte kommer ändra speciellt mycket i kommande tester, då vi (piloter) har våra direktiv och syften när det kommer till just recensionerna. Tar lite för givet att någon som känner till denna skärm, vad den egentligen är menad för, bara skrollar förbi segmenten som berör mer allmänt användande. Finns gott om andra recensioner på nätet som behandlar djupa analyser av färgspektrum o.s.v.
Skrivet av Gurrrra:
..och för att den hade nån ghosting när du spelade (som för övrigt lär vara nåt fel eller felinställning? OLED-paneler ska inte ge nån ghosting)
Skrivet av Roger W:
Citerar från recensionen:
... men skärmen har väl varken g-sync, freesync eller VRR stöd?
("Dynamic Action Sync" finns där, men det är såvitt jag fattar en input-lag minimerare och inte freesync)
Ändå skumt med ghosting-artefakterna dock, men konstigare saker har hänt...
(kanske udda jämförelse men min Oculus Rift CV1 med OLED paneler hade också ghosting/smearing lite liknande en VA-panel)
Du har helt rätt, skärmen ska enligt specifikation inte använda sig av VRR/G-Sync, men fanns som alternativ att slå på i Nvidias kontrollpanel, så blev såklart tvungen att testa i alla fall! Gjorde däremot typ absolut inget i praktiken som jag kunde märka av..
Gällande Ghosting/Smearing/hackande:
Jag har fått en (möjlig) förklaring till varför detta "ghosting" och hackande uppstår:
En väldigt läsvärd FAQ-artikel hos blur busters som tar upp det hela, samt en relevant tråd på blur busters-forumet som diskuterar ämnet och vidare testande.
Detta är långt över min tekniska kunskap gällande LCD/OLED ska klargöras redan nu.
Men TL;DR-versionen jag fått förklarad till mig på annat håll är att 60Hz helt enkelt är för lågt för OLEDs snabba responstid och kan ge uppskov för "ghosting" eller annars hackig bild om inte andra tekniker används för att motverka detta. Och i fallet LG 32EP950 verkar inte direkt någon processering göras, vilket inte är speciellt konstigt då den är helt avskalad från funktioner som annars infinner sig i en smart-TV.
Skrivet av danskung:
Hur testade du Netflix. Ganska säker på att HDR inte är möjligt via Netflix på PC. Sen är ju den andra frågan ifall recensenten har ett Netflix abonnemang som stödjer 4k HDR.
Använder inte Netflix genom webbläsaren, utan kör deras Windows Store-applikation och ett 4K UHD-abonnemang (dyraste nivån om 179 kr per månad). Denna nivån ihop med den officiella Windows Store-appen, ska mig veterligen, ge stöd åt både Dolby Vision (och i förlängning Atmos), alternativt HDR10-tittande. Något som åtminstone har fungerat när jag exempelvis testade TCL:s C82-TV (då genom HDMI 2.1-anslutning).
Just HDR genom Windows är alltid lite av ett mysterium.. För även om Windows rapporterar HDR, en app eller ett program rapporterar HDR, så kan ändå bilden upplevas markant annorlunda från HDR genom t.ex. en app på en Smart-TV. Sedan kan det såklart komma ner till vilka post-processing-funktioner som är aktiverade, eller snarare inte aktiverade, när man använder en extern källa. Finns en myriad av saker att ta hänsyn till i slutet av dagen när man testar detta faktiskt.