Tävla och vinn nya Fractal Design North – chassi i skandinavisk design

Permalänk
Medlem

Datorhörnan är mitt vardagsrum. Just nu är det min nuvarande datorlåda som sticker ut mest. Skrivbordet kommer ett nytt fint i veckan. Vore trevligt med en vit fin Datorlåda ståendes bredvid istället.

Bakom datorstolen finns en fin läderfåtölj för att avnjuta film och soffspelande. Till vänster en liten soffgrupp för mat/slappa.

Visa signatur

AMD Ryzen 5600X, 4x8GB@3600MHz Crucial DDR4,MSI MAG X570 TOMAHAWK-WIFI & Asus RTX 3070 8GB

Permalänk
Medlem

Skiter i tävlingen, var kan jag köpa den?! Slut överallt

Permalänk
Medlem

Min sambo lyckades hinna plocka upp en av dessa åt mig till julklapp, även om det var en för tidig sådan!

Permalänk
Medlem

Fram till för ett par år sedan har jag endast använt mig utav Fractal Design chassin, men för att passa in i stilen jag var ute efter så testade jag ett chassi från Corsair.
Jag skulle dock inte tveka en sekund att gå tillbaka till Fractal Design med det ursnygga North-chassit!

Permalänk
Medlem

Skulle ersätta nuvarande Define S2 chassiy mot ett Chalk White.
Har ett vitt/grått/furu-tema i rummet där 3 av väggarna är vita, taket likaså, ena väggen är neutralgrå som är en gallerivägg i rummet, golvet består av furulaminat. Bordet kommer bytas ut mot bänkskiva av furu så småningom. Tema tema tema, och jag tycker FD är bra på det, då nuvarande chassi har Stormtroopers-tema i sig men det är dags att gå vidare med eko-tänk!

Ja, jag är medveten att kabeldragningen hade kunnat göras mycket bättre. Det kommer, det kommer...

Visa signatur

Nikon Z6 • Nikkor AF-S 14-24/2.8G ED • Nikon Z 24-70/4 S • Nikkor AF-S 200-500/5.6E ED VR • Manfrotto BeFree Advanced Twist • Benro TMA47AL • iOptron GEM28 • William Optics Redcat 51 v2 • Lunt LS50THa/B600 • Player One Neptune-M • Player One Apollo-M Mini • Player One Mars-C • GSO 6" Classical Cassegrain

Permalänk

Har gjort ett ordentligt jobb att städa i min hörna (finns såklart lite kvar). Men det vore otroligt trevligt att inreda det nakna hörnet med detta vackra chassi och bli av med corsairklumpen nere i hörnet!

Permalänk
Medlem

Jag skulle gärna byta ut mitt Define C mot North i svart utförande med sidpanel med glas. Då datorn står i vardagsrummet så är estetiken enormt viktig, särskilt då det ska matcha resten av rummet. Detta skulle passa så bra med vår TV-möbel som är ett hemmabygge med frontpaneler med ljus rotting. Kommer uppdatera datorn början på året, så detta vore perfekt för det bygget!

Visa signatur

Fractal Design Define C (Noctua 2x 140 1x120)| MSI X370 Krait Gaming | Ryzen 3700X | Noctua DH15-S | G. Skill Flare X (3200Mhz XMP) | ASUS TUF RTX 3070 OC | Kingston A2000 1Tb NVMe & 2x Samsung 850 Evo 500Gb | EVGA Supernova G2 650W |

Permalänk
Medlem

Inflyttad till ny lägenhet, den har verkligen allt. Temat i lägenheten är fokus på trä, grönt och beige/vit. Skrivbordet är hemmasnickrat i ek som sedan fått behandling av olja för att få lite mörkare ton. För tillfället har vi ett svart får, det där nedrans gigantiska chassit till vänster. Får inte plats ovanpå skrivbord, får inte plats under skrivbord och skrivbord får inte plats någon annanstans i lägenheten. North-chassit hade inte bara löst platsbristen då den får plats ovanpå skrivbordet, utan även eventuella problem med damm. Men det bästa av allt, designen passar helt enkelt perfekt in bostadens kommande tema med trä!

Visa signatur

🡇

• 5800x3D • 7900 XT •

Permalänk
Medlem

Passar ju alldeles utmärkt i tid med mitt datorbygge. Har i stort sätt allt förutom ett chassi, då jag inte bestämt mig vilket ännu. Placeringen blir i vardagsrummet till vänster om tv bänken och får ersätta mitt svarta Xbox som min ”konsol”. Det vita i trä passar in med nuvarande inredning.

Permalänk

Håller på och rustar upp min lilla hörna och svart och trä har blivit temat så vore toppen med ett sånt chassi.

Permalänk
Medlem

Älskar trädetaljerna och att vattenkyla i ITX blir bara svårare och svårare; tror inte det kommer gå att uppgradera utan att byta chassi från mitt älskade Ncase snart. Dessutom matchar min frus skrivbord bra med den vita modellen 😊😊

Permalänk

Vore trevligt med ett chassi som ser cleant ut och passar bättre i lägenheten då datorn sticker ganska mycket i ögat då jag bor i en liten etta.

Mitt gamla chassi skulle gå till min brorson, som fyller 5år i april. Han har ännu ingen dator men enda han gör då han kommer och besöker mig, är att spela så tyckte det var på tiden han får en egen dator, så har uppgraderat nästan allt till min dator så jag kan bygga ihop en helt okej första dator till honom av använda komponenter.
Chassi är en av de få delarna jag inte har dubbla uppsättning av så ett nytt chassi skulle betyda att han också får ett snyggt chassi då han får ta över mitt gamla!

Permalänk

Ett mer enhetligt intryck skulle det bli om den svarta tingesten fick ny kostym

Permalänk
Medlem

Stationär fick bytas mot laptop för några år sedan så att den kan stuvas undan. Platsbrist och snyggbrist (annans åsikt) har bidragit till att en ny gaminghörna inte blivit av igen. Men en sån här liten vit och sluten designpjäs får nog lov att flytta in vid sidan av TVn. Perfekt för soffhänget!

Permalänk
Medlem

Om jag delade en bild av vart stackarn skulle hamna blir jag nog utan, och kanske får en orosanmälan på köpet.

Visa signatur

A midget fortune-teller who escapes from prison is a small medium at large.
Canon 6D, Sigma 24-70/2.8, Canon EF 100/2.8 Macro, Canon EF 70-200/4L IS, Samyang 14/2.8 Canon EF 28/2.8, Tamron 150-600/5-6.3

Permalänk
Medlem

Detta fina chassi från Fractal skulle smälta in bredvid den högra högtalaren och smälta samman gammalt med nytt. Där skulle den få agera som spelplattform i vardagsrummet med Launchbox och förenkla mitt jobb med att digitalisera mina LP skivor.

Permalänk

Jag skulle utan tvekan ställa den på min frus skrivbord så att jag äntligen kan få bort alla fula lådor. Min franska fru älskar skandinavisk design så det skulle gå hem! Och den vita matchar golv, vägg och stol i färg. Det behövs mer skandinavisk design i Europa!

Permalänk
Medlem

För att spetsa till kreativiteten i skapandeprocessen så hade det varit ett inspirations-lyft ifrån trotjänaren (som fått lite stryk av lillgrabben som var nyfiken på hur långt dörren gick att vika). Träpanelen är en otroligt vacker detalj, inte för mycket, inte för lite, precis lagom.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chand:

Fram till för ett par år sedan har jag endast använt mig utav Fractal Design chassin, men för att passa in i stilen jag var ute efter så testade jag ett chassi från Corsair.
Jag skulle dock inte tveka en sekund att gå tillbaka till Fractal Design med det ursnygga North-chassit!

https://i.imgur.com/v5cwFWR.jpg

jädrar va snyggt, lackat ramarna själv till skärmarna?

Visa signatur

AMD Ryzen 5800X3D | EKWB 360 Elite | Asus RTX 3080 TUF OC | Asus ROG Strix x470-F | 32GB 3600mhz | 500GB EVO 970 M.2 | 1TB 860 QVO | HX1000v2 | Asus ROG PG279Q | Keychron Q1 moddat | Xtrfy m42 wireless | Logitech G PRO X Wireless |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Manett:

Ett Fractal Design North hade gjort sig sig väldigt gott på min hylla då det hade passat så fint ihop med träslaget
https://i.imgur.com/Byqp9ar.jpg
https://i.imgur.com/bbcqyrE.jpg

Vad är der för ljus du har bakom skärmen?

Permalänk
Medlem

Har idag ett Fractal-chassi som är väldigt bra, men det börjar synas att den har några år på nacken. Den börjar nämligen ta på sig den klassiska färgen gul-beige som förut var lika vit som plåten. Därav har den blivit bosatt i hörnet, men ett North skulle få en dedikerad plats, kanske direkt på skrivbordet. Hur som helst så kommer mitt system tugga vidare i ett stabilt Fractal-chassi.

Bonus:
Har även en stackars Fractal-node-server som bor i TV-bänken, kanske North hade varit stiligt nog för att få släppas ut.

Permalänk
Medlem

Om jag skulle vinna ett Fractal Design North chassi så skulle jag byta ut mitt nuvarande Fractal Design Meshify S2 chassi eftersom det blir så mörkt i hörnet i dagsläget. Ett vitt skulle matcha inredningen med både skåp och bänkskivor.

Permalänk
Medlem

Mitt Fractal Design Define R4 i svart och silver är ett bra och fint chassi, men passar inte riktigt in stilmässigt på min arbetsplats. Däremot skulle det passa klockrent med ett North-chassi i valnöt och svart stål, placerat under skrivbordet i valnöt och ben av svart stål, och bredvid det lilla skåpet i valnöt och skänken i mahogny.

/M

Permalänk
Medlem
Skrivet av Adnerhill:

jädrar va snyggt, lackat ramarna själv till skärmarna?

Tackar Ja, jag demonterade plasthöljet från skärmarna och lackerade dem med Biltemas gummifärg så att jag har möjligheten att ta bort det om jag vill.

Permalänk
Medlem

Fractal Design Tävling

Nya North Chassi är supersnygg och skulle passar jättebra direkt på mitt skrivbord (se illustration ). Jag tror den passar inte jättebra med vårt stil i lägenhet/vardagsrum och det skulle blir en av de första sakerna som gäster kan se när de kommer in i lägenhet. Vilket en så snyggt chassi förtjänar, plus jag skulle kunna äntligen blir av med det superstora och kantiga chassi som jag kör på nu, plus jag skulle kunna beundra inre liv av min dator.
Äntligen något att visa upp med stolthet!

Permalänk
Medlem

Jag gjorde om i mitt datorrum för några månader sen.
Byggde ett skrivbord av Ikeas Uppspel som stomme, men köpte en bänkskiva med vankant, samt byggde till en utdragbarskiva för tangentbord och mus.
Tanken var ett rum som var varmt, inbjudande och någonstans man ville spendera sin tid.
Så naturligt trä, varmt ljus och nedtonade väggar för att behålla "mysighetsfaktorn".
Den sak jag inte kände jag lyckades med riktigt var att hitta ett chassi som smälte in med resterande del av rummet.
Jag letade faktiskt efter chassin med trädetaljer, men hittade inte riktigt någon som föll i smaken tyvärr.
Är super kär i nya Fractal Design North serien, och tror att ett svart chassi med mörkare trä hade gjort sig enormt snyggt i det här rummet.
Den hade hamnat antingen där mitt nuvarande chassi står redan, eller så hade jag "möblerat om" på skrivbordet, och haft den placerad ovanpå skrivbordet.
Oavsett vart, så hade den smält in perfekt med resten av rummet, och följt "temat" på pricken!

Visa signatur

Citera för svar!
ASUS X570-E, AMD 5950X, RTX4080 Super, 32gb B-die

Permalänk
Medlem

Bodde i lägenheten tidigare där jag inte hade avsedd plats för gibb, så det blev att sitta i soffa och vid köksbord med laptop.
Att jag spelar på laptop finner mina kompisar väldigt underhållade och brukar pika om detta titt som tätt.

Det är dags att tysta dom. Har nyligen flyttat till hus så nu är det dags att bygga en dator.

Chassit kommer stå på skrivbordet så jag kan beundra det hela tiden det kommer dessutom synas från stora delar av huset och den skandinaviska designen kommer passa clockrent!
Kompisarna kommer bli avundsjuka så det sjunger om det. Som om det inte vore nog kommer det passa perfekt att visa upp på kommande LAN också (japp vi är 30+ och vi lanar fortfarande ).

Detta chassi väcker stort ha-begär så här kommer ett rim som förhoppningsvis gör dig min

Dig behöver man inte pimpa för att impa,
dina fina kurvor och färg impar på alla i Åtvidaberg
med denna sak kommer du göra dina kompisar spak.
Oh Fractal Design North du är fin som en lupin, vill du sitta bredvid mig och ge mig ett flin?

Fixat stavfel
Permalänk

Match made in heaven?

Jag kan inte länka platsen där chassit kommer stå då den inte finns än. Vi håller på med en rockad här hemma där klädkammaren blir sovrum och dotterns nuvarande rum blir ett efterlängtat kontor då det är en del distansarbete (egentligen spelrum med uppdaterad PC som behöver ett chassi).

Jag har aldrig varit ett fan av gamingestetik och höll på att ramla av stolen (som också ska bytas ut) när jag såg Fractal Design North. Inte bara för att det är så jädra snyggt utan också för att det till punkt och pricka matchar det nya skrivbord som jag byggt under hösten till det nya kontoret (spelrummet)! Så istället för att visa rummet chassit kommer stå (som inte finns ännu) så vill jag visa upp möbeln där det kommer att stå.

Ursäkta det stökiga uterummet som agerar förråd under renoveringen. Skrivbordet går i matt svart(!) och skivan består av överblivet furugolv som betsats till valnöt(!). En så helt perfekt och osannolikt matchning med Fractal Design Norths svarta variant (helst utan glas) att jag nästan börjar tro på ödet.

Permalänk

Då elpriserna fortfarande är snäppet över vad jag känner för att betala så går tyvärr det som är möjligt att elda upp i kaminen till vedhögen...
Missförstå mig inte, det är det absolut snyggaste chassiet jag lagt mina torra ögon på, men nöden har ingen lag.

https://imgur.com/gallery/pkyIVyl

Permalänk

Jag skulle garanterat få en massa pluspoäng från min sambo! Som synes så går de flesta möblerna i vitt trä och skandinavisk design ala IKEA. Ett vitt Fractal Design North hade passat som handen i handsken! Även om jag tycker Meshify 2 är snyggt så är North ljusår snyggare!

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Meshify 2 | CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D | Kylning: Arctic Liquid Freezer II 360 RGB | GPU: RTX 4090 24GB AORUS MASTER | RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz | Mobo: Gigabyte X570 AORUS MASTER | PSU: Corsair RM850X 850W v2 | SSD: Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD 2TB | MONITOR 1: Alienware AW3423DW | MONITOR 2: Asus PG278Q