Permalänk
Medlem

Coolpix 775 och någon skrivare

Hmm, Jag har lyckats fixa så att föräldrarna ska köpa en digitalkamera åt mig. Tror det blir en

http://www.cyberphoto.se/nikon/digital/775.php'
Coolpix 775

Grejen är den att jag vill ha en skrivare som kan skriva ut mina foton och jag vill att dom ska bli bra. Har kollat lite och det verkar som om det finns något nytt sätt att mäta. Man mäter hur snabbt den kan skriva ut foton. Jag är intresserad av en sådan men vet inte vilken jag ska ta. kan betala runt 1500kr, men helst inte mer.
Så nu undrar jag vad ni har för förslag. Några exempel som jag tagit fram, men vet inte ett skit om dom.

http://www.dustin.se/shopping/ProductDetail.asp?PID=501004661...
lite dyr, men är den bra så kan jag tänka mig den.

http://www.dustin.se/shopping/ProductDetail.asp?PID=501005304...
inte lika dyr..

Sen vill jag gärna veta om jag kan koppla in min digitalkamera direkt till dessa skriver och skriva ut. Passar de med min kamera?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Mina föräldrar köpte en HP Photosmart 7350. Den tycker då jag funkar jävligt bra. Kostar omkring 1500:-. Den vann ett test i nån digitalfoto tidning också.

Visa signatur

EPoX 8RDA+, XP2500+, 2x256Mb PC3200 (DualCh), Club3D 9800PRO, Seagate 7200.7 160Gb 8Mb Limited edition

Permalänk
Medlem

Det blir både billigare och bättre att låta något proffesionellt fotolabb framkalla dina bilder. Jag kan rekommendera testvinnande http://www.proprint.se

För priset av skrivare + bläckpatroner får du rätt många bilder framkallade

Visa signatur

[ Adopt, Adapt and Apply ]

Permalänk
Medlem

Hej perco,

Grattis till ditt val av kamera, en Nikon Coolpix 775 som är ett vettig kamera för dessa pengar. Gör du lite avkall på bildkvalitén räcker denna kamera att ta bilder upp till A4 storlek.

När det gäller skrivare är mitt bestämda råd att köp ingen Epson skrivare då de är dåliga på service och de uppdaterar sina drivrutiner till sin skrivare väldigt långsamt/dåligt. Jag har haft en Epson skrivare och jag säger då aldrig mer. De vill gärna sälja sin produkter och så länge de fungerar så är allt frid och fröjd... men när något händer kan man bli lätt mörkrädd.

Jag har idag en HP Deskjet 5550, som är en billig med bra skrivare för de pengar den kostar. När jag köpte den förra vintern hade jag då inte råd med något annat och hade behov av en vettig skrivare, så det blev mitt val. Men man får se upp vad man köper patroner då priset kan skilja sig väldigt stort mellan olika butiker. HP 7350 är också ett alternativ att fundera på, som nordis föreslår. Allmänt sett så är en av de säkraste märkena idag på skrivare i de lägre prissegmenten, är HP och Canon, om man även väger in service i största allmänhet, enligt mig.

Ska du bara skriva ut någon enstaka bild då och då, kan du göra detta med din skrivare men ska det bli ofta och mer regelbundet är det som akke skriver, är det bättre och billigare att skicka in sina digitala bilder till ett riktigt labb som framkallar dem åt dig. Man får hyffast resultat på ett vanligt skrivpapper men använder man ett riktigt photopapper (som är dyrt att köpa) kan resultatet, om man använder färgpatroner för photo, bli i det närmaste riktig photo kvalité på bilderna. Men som sagt det kostar en hel del med photo papprer och special patroner.

/Saint25

Permalänk
Medlem

akke,

Tack för tipset på detta företag. Kan behövas den dag man själv ska framkalla papperskopior och det finns ganska många företag som detta i Sverige som framkallar blider mer varierande slutresultat.

/Saint25

Permalänk
Medlem

Jag skriver ut riktigt bra bilder med min Canon i850. Behövs inga dyra specialpartoner som andra märken krânglar med. Skiljda tankar som kan bytas separat.

Har jämfört den med Epson 925, och bilderna blir betydligt bättre.

Den är ruggigt snabb ocksâ!