Kotor krashar, hjälp!!!

Permalänk
Medlem

Kotor krashar, hjälp!!!

Hejsan alla glada!

Först : Min dator = Radeon 9600 pro (256 ddr ram), 512 ddr ram, AMD 2000+ och windows xp (inte den bästa jag vet)

Jag tänkte köpa kotor 2 så jag ville värma upp lite med det klassiska SW : Knights of the old republic (ettan alltså). Till min chock så hänger sig spelet efter hela 2 minuter av spelande, vilket är irriterande i längden. Så jag bestämmer mig för att skaffa ett par andra drivrutiner (jag hade ATI catalyst 3.9 innan men nu skaffade jag 3.10). Woho det gick ju! I 20 minuter, sedan krashade det igen. 20 minuter är verkligen inte en lång speltid och det är jobbigt att starta om datorn varje gång så jag vill inte nöja mig med detta. (ibland hänger det sig efter 4 min med, så det är random liksom)

Dock så bestämde jag mig för att tappert söka i Bioware's forum efter hjälp om detta, jaha där stod det att catalyst 4.2 var bäst. Okej tänkte jag och testade dem, de var värre än alla andra. Jag kunde spela i 4 sekunder då typ :/.

Jag surfar in på ATI's sida och letar efter detta problemet, jag hittar inget som liknar mitt problem så jag gör som dem alltid tipsar om (att ta de SENASTE drivrutinerna). De funkar jättebra, spelet flyter på perfekt och det hänger sig inte (verkar det som). Allt flyter på men till min fasa (som vanligt) så startar datorn bara om efter några minuter. Den gör det varje gång (med catalyst 4.9 alltså), startar om sig själv, så det var inte bara en gång.

Nu är jag verkligen trött på att försöka att mixtra med drivrutiner osv. Jag har skickat mail till bioware men de har inte svarat ännu (jag skickade för 2 dagar sedan) så jag söker hjälp här! Vet DU vilka drivisar som BORDE fungera på min dator? Tack i förväg för seriösa svar !

Om jag har förklarat dåligt så säg genast till och jag skall försöka bättra på min förklaring.

Over and out / Robin.

Visa signatur

jaha :C

Permalänk
Medlem

Har haft samma problem förut med mitt Radeon 9600 xt 128 mb. För mig krashade typ varenda spel jag testade (kotor testade jag inte) men sen försvann det helt mirakulöst när jag testade catalyst 4.4 så testa dem. Kolla också om datorn blir för varm om du inte redan gjort det.

Permalänk

jag kan helt å hållet vara ute å cykla men, jag hade samma problem med min burk, likadan som din å det som funkade för mej var att jag sänkte agp raten till x2...efter det så fick jag inga frysningar längre...hoppas det funkar

Permalänk
Medlem

Tack Miscal, jag skall testa 4.4 efter jag testat 3.8 (vilket jag skall göra nu )

Gummiankan jag har nog inte på agp rate, kan kolla !

Visa signatur

jaha :C

Permalänk
Medlem

Berätta gärna om det funkade.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Miscal
Berätta gärna om det funkade.

Tyvärr, det funkade inte. Samma resultat som förut, det hängde sig

Visa signatur

jaha :C

Permalänk
Medlem

jag har ett Sapphire Radeon 9600 256mb.. och det hänger sig för mig med.. men Kotor1 kan jag köra utan problem.. eller kunde, har inte spelat det på ett halvår.

Visa signatur

:: Hell was build for heroes ::

Permalänk
Avstängd

kan ju pröva om du tar och avinstallerar och installerar det på nytt , har du klockat datorn något?

Visa signatur

A64 3200+ Winchester @ 2500 mhz vcore 1.50 | Msi k8n neo2-54g Platinum | Ati Radeon 9800 pro | twinMOS pc3200 1 x 512 ddr 200mhz | 40 gig hdd | OS: winXP Pro | Hiper Type-R 480W 28 amp |

It's all about the game and how you play it

Permalänk
Medlem

Det verkar som 9600 serien har något problem =P

Minimum
Operating System: Windows 98/2000/ME/XP
Processor: Pentium PIII 800 MHz Processor or AMD Athlon
Video Card: NVIDIA GeForce™ or ATI Radeon™ 7000 or higher
CD-ROM: 4X or Faster
RAM: 256 MB RAM

Visa signatur

:: Hell was build for heroes ::

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheUndertaker
kan ju pröva om du tar och avinstallerar och installerar det på nytt , har du klockat datorn något?

Nej, jag vet inte hur man gör ens

Visa signatur

jaha :C

Permalänk
Medlem

jag har ungefär samma problem, kotor är ett spel man fastnar för men det är jobbigt att behöva starta om hela tiden, mitt problem är att jag kan lira hur länge som helst men när jag pillar i menyn (t.ex. spara) så har jag typ 5 sek på mej att göra det annars hänger det sej.
det låste sej när jag lirade wow också men då kunde jag ta ut 3/4 av ramen och då funka det.

testa ta ut alla ram förutom ett och lira, om det inte hänger sej så ska du sikta in dej på nya ram.

Visa signatur

"hey litsen!"

Permalänk

Lite sent ute kanske men det finns en patch till detta som rättar till väldigt mycket inkl. svart bild, frysning!

http://support.lucasarts.com/patches/KotOR.htm

När jag ändå är här. Sitter själv och knåpar med Kotor nu och helt tagen av det. Blev tipsad av en vän och det får jag ju tacka för. Är det nån som sitter med det fortfarande eller nån som just börjat som jag, som är sugen på att "snacka" lite om det. Alltid roligare att ha nån/några att diskutera spelet med under spelets gång. Nån som har icq gärna, då blir det lite enklare!

Visa signatur

Club Zebra

Permalänk
Medlem

Jag har det problemet med Kotor2 och jag har ett 9600 256.. men det är många som har problem med kotor-serien som har 9600.

Visa signatur

:: Hell was build for heroes ::

Permalänk
Medlem

Kollat så att inte grafikkorts fläkten/prolle fläkten är full av damm som gör så att datorn blir för varm? för det låter som ett värme problem för mig.

Visa signatur

Dator: i9 12900K @5.2 all core, Arctic Freezer II 420mm, Asus Z690 Hero, 32gb 6000MHZ CL34 DDR5, Asus RTX 3090 TUF OC , Asus Strix 1000w Nätagg, 1x1TB NVME Systemdisk, 2x500GB NVME Gamingdiskar, Fractal Meshify 2 XL, 32" Samsung Odyssey G7 240hz