Permalänk
Medlem

SATA i SSD-diskar

Hejsan,

Hittade en SSD-disk med SATA till bra pris på datorbutiken. Tänkte ha den som systemdisk i en server.

Min fråga är om den går att plugga in som en vanlig 3,5" disk? Är SATA-gränssnittet likadant på både 2,5 och 3,5diskar?

MVH Oliver

Visa signatur
Permalänk
Avstängd

menar du denna?

https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=TSSSD25-...

vet dock inte svaret på din fråga!

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk
Medlem

Mycket riktigt. Var osäker på om direktlänkning var tillåten, därför länkade jag inte.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Ja, det är samma.

Permalänk
Medlem

Härligt. Tack!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Förbered dig dock bara på att Transcends SSD minst sagt... Suger.

Permalänk
Medlem

Jasså.. varför då?

Visa signatur
Permalänk

Det han menar är att Transcend historiskt sett har legat inte bara ett steg utan två/tre steg efter konkurrenterna. De allra senaste 64GB ser dock ut att vara ett ordentligt kliv framåt för dem. Notera att Transcend erbjuder olika storlekar med olika hastigheter, det är bara 64GB-varianten som erbjuder högsta överföringshastigheten dvs 117/43 (MBps läs/skriv).

Jämfört med OCZ Core som ligger på 143/93 (eller 170/98 för V2) må det låta långsamt, men OCZ har oxå stora problem med kompatibilitet och med usel "random write" prestanda, t.om. till den graden att många upplever att Windows "fryser till"/"hänger sig" "då o då" ngn/ngra sekunder, jag vet inte hur det är med Transcends enheter. Tyvärr finns det inte så många seriösa tester av lågbudget-SSD, de flesta stirrar sig blinda på överföringshastigheten och ignorerar riktig prestanda (random read/write). Kanske kan den här jmfrelsen mellan Transcends 64GB och OCZs vara intressant... http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=4166...

Jag säger här inte att Transcend presterar bättre än OCZ, jag säger inte heller att OCZ presterar bättre än Transcend - OCZ har som sagt usel prestanda men jag hittar inte några ordentliga tester för Transcend att jmfra med. Någon SSD som fungerar som uppenbar ersättning för HDD-systemdisken får vi kanske se först nästa månad när Intel ska släppa sina SSD, dock kommer de troligtvis till ett högre pris än Transcends.

Permalänk
Inaktiv

Köp och testa! Du vet att du har 14 dagars öppet köp enligt lag.

Funkar den dåligt skickar du tillbaka den.

Permalänk
Citat:

Det finns ingen lag som ger dig rätt till öppet köp när du handlar i butiker. Men det finns många varuhus, affärskedjor och enskilda affärer som tillämpar öppet köp utan att du behöver be om det.
Det är alltså inte självklart att du kan återlämna en vara och få pengarna tillbaka om du ångrar ett köp. Vill du köpa en vara på öppet köp bör du be om det innan du betalar. Om affären går med på öppet köp är det viktigt att detta antecknas, till exempel på kvittot. Spara alltid kvittot. Lämna tillbaka varan i tid, det vill säga innan öppet köp-tiden går ut. Varan ska återlämnas i samma skick som när du köpte den.

Inte enligt lag, men de flesta tillämpar den.. Hårddiskar vet jag att många inte har öppet köp på. Fast SSD har inte många mekaniska komponenter, så det borde inte vara några problem ändå om du vill prova
(ber om ursäkt, menade inte att vara besserwisser )

Permalänk

Får man fråga om du köpte ett exemplar, o i så fall hur du upplevde enheten i Windows?

Permalänk
Medlem

Jag köpte aldrig disken. Läste några omdömen på prisjakt.se, från killar som hade försökt ha disken som systemdisk. Tydligen är den extremt seg, och det gick så pass segt att installera windows att de trodde att installationen hade hängt sig.

Så det blev inget köp för mig.

Visa signatur