Permalänk
Medlem

Har grafikkortet dött???

Hej!

Satte ihop en burk idag och den startade utan problem. Installerade vista och spenderade sedan ett par timmar med att installera drivisar/program etc. När jag testade mitt första spel dröjde det kanske 5 minuter innan datorn bara slocknade. Ingen blåskärm eller dylikt.

Efter detta hände ingenting när jag försökte starta datorn. Dock blinkar lamporna till och fläktarna snurrar i kanske en halv sekund om man kopplar ur nätagget och väntar ett par sekunder för att sedan försöka starta igen.

Eftersom spelet var det första som riktigt satte grafikkortet på prov misstänkte jag överhettning. (gigabyte 8800 gt) Öppnade chassit och mycket riktigt var det rätt varmt kring grafikkortet. När jag kände på kortet var det tillräckligt varmt för att kännas obehagligt att hålla fingret på kylaren längre än 5 sekunder...

Testade att starta datorn utan grafikkort och då brummar den igång. (Står och tänker ett tag och tangentbordet lyser) Testade sedan att starta med grafikkortet anslutet fast utan pci-e kabeln från nätagget. Verkar som om datorn känner av grafikkortet nu för den verkar boota som den ska...står och tänker ett bra tag...keyboard lyser och reagerar på knapptryck. Hdd led lyser osv. (funkar givetvis inte att se något utan pci-e kabeln ansluten)

Provar jag att ansluta pci-e kabeln igen vägrar den dock boota. Fläktarna snurrar till och stannar igen.

Är det grafikkortet som pajjat tror ni? Ser inga synliga skador på det och det förekom inga artifakter på skärmen innan datorn slocknade. Grafikkortsfläkten funkar som den ska.

Hälsn. Rikard

Permalänk
Medlem

Du verkar kollat grafikkortet ordentligt så jag tror du har rätt. Har du något annat grafikkort att testa datorn eller testa det trasiga i en annan så att du blir helt säker?