Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot

Jag irriterade mig dock en smula på att så gott som alla karaktärer i den här boken plötsligt började sakna Moiraine och fundera på hur mycket bättre allt var när hon var med. Annars har hon väl inte nämnts sedan de första böckerna?

Dold text

Jag har för mig att en räddning av henne är planerad redan i boken innan den sanderson skrev.

Dold text
Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skedleif

Jag har för mig att en räddning av henne är planerad redan i boken innan den sanderson skrev.

Dold text

Jo, men det känns lite billigt att försöka få det att verka som om alla saknar henne (när så lång tid har gått utan att hon har omnämnts)

Dold text
Permalänk
Medlem

Ondvinter - Anders Björkelid

Svensk fantasy är inte det vanligaste så jag var tvungen att testa på denna.

Lite väl lättläst för min smak men något underhållningsvärde fanns det ändå. Att de använt nästan 1,5 ggr radavstånd drar ner betyget, trots att den är på 280 sidor läste jag ut den på typ tre kvällar. Skulle man tryckt ihop texten till klassisk tjock-fantasy ala 700 sidor hade det inte blivit mer än kanske 100 sidor.

Kommer högst sannolikt ge mig på uppföljaren som kommer ut om en månad.

Permalänk

Metro 2033 avDmitrij Gluchovskij

Läste igenom den på en helg.Tycker om känslan i boken.Befolkningen i Moskva har flytt ner i Metron när kriget startar.Moskva träffas av kärnvapen och experimentala bomber.Allt som finns kvar på ytan är muterat och vanskapt och en civilisation växer fram i den forna tunnelbanan.Ganska bra skriven och slutet fick mig att skratta.I höst kommer en fristående del-Metro 2034.

Och snart kommer spelet ut på PC,XBOX,PS3

Visa signatur

Gigabyte M32U , AMD Ryzen 9 5900X , ASUS GeForce RTX3080TI TUF GAMING OC , Corsair iCUE 5000X RGB Midi Tower , ASUS ROG Strix X570-F GAMING , Corsair MP600 PRO 1TB M.2 , Samsung 860 EVO 4 TB , Corsair RM850x, 850W Vit PSU , Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200MHz 32GB , Corsair iCUE H100i ELITE CAPELLIX White , Win 10

Permalänk
Medlem

"X står för okänd" av Isaac Asimov, vilket är en samling (17) essäer om kemi, fysik, astronomi och matematik.

Rätt bra och intressant, svenska översättningen var inte helt klockren, men klart värt de 5 kr jag gav för den

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/X_Stands_for_U...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

'Vålnader' av 'Joe Hill'.

En samling skräck / annorlunda noveller, lite ojämna, vissa är bara ett par sidor och mest en idé ("Döda träd") medan andra är kluriga, mardrömslika, vagt erotiska och väldigt bra ("Min faders mask").

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem

El Choco - Markus Lutteman
Handlar om en svensk kille som fastnar på Bolivias flygplats med några kg kokain i väskan, får sitta av tiden i ett av landets värsta fängelser.

Riktigt underhållande bok, är svårt som svensk förstå hur fängelser där kan fungera på det sättet dom gör.

Insidan - Liam Norberg
Personen bakom filmen Sökarna som åkte fast för ett gäng värdetransportrån i Sverige. Handlar om driften efter pengar, kicken och något bättre än det vanliga 7-4 livet.
Helt okej bok rakt igenom, gillade man Snabba Cash så är det här en bok i samma stil.

Infiltratören - Lasse Wierup
Handlar om stockholmspolisens användning av infiltratörer/informatörer och hur huvudpersonen Max Åström lyckades infiltrera bland annat Brödraskapet MC, planterade bevis för att fälla brottslingar mm.
Skrämmande att polisen kunnat arbeta på det sätt dom gjort.

2/3:e delar av boken ungefär tyckte jag var riktigt bra, men tyckte att det blev lite för tradigt i slutet. Intressant bok hur som haver.

Har några böcker i postgången påväg hem, bland annat Ondvinter som mrc skrev om här högre upp. Bara hoppas jag får hem dom nu innan påsken.

Mvh

Permalänk
Medlem

Wheel of Time- Serien upp till näst sista boken och halva sista.
Handlingen är briljant men karaktärerna är något platta.
Man kan ju inte få allt.

Starship Troopers, inte att associeras med filmen som endast är löst baserad på boken och dessutom rätt dålig. Mycket bra bok. Även om jag hade velat ha mer karaktärsutveckling och mindre politik.
Blizzard måste ha baserat iaf Terran i Starcraft på "The Terran Federation" från boken.

Permalänk

Skagerackslaget 1916 - Titanernas Kamp av Johan Lupander
ISBN: 978-91-85873-57-9

Citat:

Skagerackslaget utanför Jyllands västkust i maj 1916 är historisk. Där möttes 250 brittiska och tyska fartyg i historiens största sjöslag mellan artilleri- och torpedfartyg. 64 slagskepp och slagkryssare innebar en koncentration av eldkraft som aldrig överträffats.

Att slaget alls kom att äga rum berodde inte minst på den brittiska signalspaningen och dess förmåga att avslöja den tyska flottans hemliga radiotrafik. Det hade tyskarna aldrig kunnat föreställa sig och därmed fick britterna ett försteg under hela kriget.

Skagerackslaget började med historiens mest dramatiska artilleriduell där den underlägnsa tyska slagkryssareskadern besegrade sin brittiska motsvarighet. Två stora brittiska fartyg sänktes i dånande explosioner, flammor och rök. Därefter jagade tyska slagskepp efter de brittiska slagkryssarna, som nästan lurade dem rakt i armarna på den överlägsna brittiska huvudstyrkan. Striden övergick i ett virrvarr av dueller i dis och rök mellan större och mindre fartyg där ytterligare brittiska exploderade och tyska skepp fick svåra skador.

När mörket föll hade den brittiska flottan placerat sig mellan den tyska och dess hemmabaser. I en serie förvirrade nattstrider lyckades de tyska slagskeppen ta sig igenom i den brittiska formationens kö och till priset av ytterligare förluster nå fram till den danska kusten och vidare till sina baser i söder.

Johan Lupander placerar in slaget och dess resultat i ett historiskt och strategiskt sammanhang. Han beskriver ingående hur striderna gick till och förklarar både de tekniska och mänskliga orsakerna till händersleutvecklingen; inte minst anledningen till de berömda brittiska slagkryssarnas tillkortakommanden. Texten kompletteras av över hundra skisser, kartor och fotografier, många som nu publiceras för första gången. Detaljerade tekniska frågor och en omfattande statistik återfinns i bilagorna.

Liksom författarens första bok, den kritikerrosade Midway 1942, är resultatet en faktatät och spännande bok som lättillgängligt beskriver slagets komplicerade bakgrund och förlopp.

Bästa boken jag läst på länge faktiskt. Tror jag läst närmare 10 böcker sedan förra inlägget i tråden men alla, precis alla, har varit antingen sunkiga översättningar från tredje språk eller så har jag inte varit tillräckligt intresserad...

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Jag har nyligen läst boken Sökandet efter elementstenarna.
Det är något så ovanligt som en bra svensk fantasybok. Författaren har gett ut den själv via förlaget Books on Demand. Boken är så gott som helt ny, den har funnits på förlaget för att köpa lite drygt en månad. Handlingen är följande (även baksidestexten):

Kungen av Dravanu har efter en tragisk händelse förlorat makten över landet och från huvudstaden Collcott styrs nu riket av hans tjänare Chratunga.
Chratunga gör allt som står i hans makt för att få stopp på den mystiska Skuggorden som urskiljningslöst dödar oskyldiga och hotar Dravanu. Spåren tycks
leda till grannlandet Venlora och den dravanska armén är redo att dra ut i krig för att utrota Skuggorden en gång för alla. Men vad är Chratungas
egentliga motiv?

Samtidigt träffas de båda tjuvarna Tar och Tife av en slump då de fått samma uppdrag av den gamle mannen Valgone. De ska stjäla en sten från slottet i Collcott, men råkar i svårigheter och tvingas fly för sina liv. De båda tjuvarna dras nu in i en händelsekedja som de inte kan förutse. Det leder dem in på ett farligt sökande efter de magiska elementstenarna, som i fel händer kan ödelägga världen.

Sökandet efter elementstenarna är den första delen i serien Elementstenarna.

Jag tyckte den var mycket bra och läsvärd dels för att historien är bra och välskriven men det var också en bok som var lagom beskrivande, inte för mycket detaljer men inte för lite heller.

Det finns även några kapitel att läsa online som smakprov för de som är intresserade:
http://www.kapitel1.se/hans-olsson/sokandet-efter-elementsten...

Vill man beställa den så finns den dels via Books on Demands sida och även på adlibris, cdon o.s.v.

Visa signatur

Var inte för optimistisk, ljuset i tunneln kan va ett tåg.

Permalänk
Medlem

Ondvinter av Anders Björkelid

Citat:

Ondvintern kommer med en kyla som tränger in i människors hjärtan och sinnen. Ingen kan veta vem som drabbats, vem som går att lita på, vem som ännu inte är i Vinterkungens våld...

Tvillingarna Sunia och Wulf har en speciell kontakt, de har alltid kunnat känna det den andra känner. Men det är mycket de inte vet, om sin far och hans förräderi, om sin härkomst och sitt mörka arv.

Som mrc skrev innan så vänder den nog sig till trötta högstadieelever som inte orkar läsa så mycket.
Dom 280 sidorna flög man igenom rätt snabbt. Men även om boken är lite tunn så tyckte jag berättelsen var rätt intressant och det är alltid kul att få prova läsa svensk fantasy.
Kommer läsa nästa del i serien också för att se hur berättelsen utvecklar sig.

Mvh

Permalänk
Medlem

"3 sekunder" av 'Roslund&Hellström'.

Minus:
För att vara neggo först så blev jag inte helt positivt inställd till huvudpersonen.
En språklig detalj som kändes lite skev (och väldigt konsekvent) var meningar av en viss typ.= "Hon vände sig om, sprang därifrån, hans röst, den jagade henne genom korridoren." Aldrig någonsin "Hon vände sig om och sprang därifrån medan hans röst jagade henne genom korridoren".
Samma sak i dialog som i beskrivning som i tankar, oavsett karaktär. Vissa individer kan man tro talar så, typ :"Alltså ni förstår inte..mer, jag klarar det inte" istället för "Ni förstår inte, jag klarar inte mer", men inte alla hela tiden.

Plus: Mycket spännande och svår att lägga ifrån sig. Författarna verkar både engagerade och pålästa. Deras "fakta&fiktion"del på slutet innebär en tankeställare.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk

Krigets Färger av Arkadij Babtjenko

En skildring av första Tjetjenienkriget. Väldigt bra bok om än tragisk..

Visa signatur

» Well, tough titties...

Permalänk
Medlem

Snabba Cash

Permalänk
Medlem

Turn Coat av Jim Butcher. Elfte boken i the Dresden Files, som handlar om en trollkarl i Chicago som försörjer sig som privatdetektiv. Fantastiskt bra serie som blandar fantasy med storstadsmiljöer och hårdkokt action i någon sorts noir-stuk. Böckerna har hittills varit så bra att det är svårt att slita sig från dem, och enligt författarens hemsida ska det bli 20 böcker, plus en avslutning i form av en apokalyptisk trilogi.
SFbokhandeln skrev en bra artikel om Turn Coat. Hursomhelst, rekommenderas.

Permalänk

Armor - John Steakley

Armor är nog den bästa bok jag läst det här året, en duktig författare som får en att fastna i boken, timmtals.

Tips, läs den! särskilt om man gillar sciencefiction.

Visa signatur

assrock!! hehe

Permalänk

Hitlers utländska divisioner - Utländska frivilliga i Waffen-SS 1940-1945 av Chris Bishop

Citat:

Under andra världskriget tjänstgjorde drygt 350000 icke-tyskar i Waffen-SS. Det är främst de som stred i välkända divisioner som Wiking, Nord och Prinz Eugen eller brutala förband som Kaminskibrigaden som blivit uppmärksammade. Det fanns dock även mer okända enheter som till exempel Britisches Freikorps, vars soldater rekryterades bland brittiska krigsfångar.

Hitlers utländska divisioner ger ingående nationella historiker och en utförlig redogörelse för varje utländskt SS-förband och hur de skötte sig i strid. Verket är dessutom illustrerat med drygt 120 unika fotografier av utländska SS-trupper i strid.

Intressant faktafylld läsning, som alltid av Bishop. On to the next one!

Rekommenderas om man är intresserad av vilka alla länder och grupper som var deltaktiga i Waffen-SS.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk

Art of War av Sun Tzu (English Version)

bästa skrivna bok! även skriven långt innan bibeln (iaf den kristna)

Visa signatur

MSI Z370i Gaming Pro Carbon AC
I7 8700k 3.7 GHz 12mb
ASUS GeForce GTX 1080 TI 11GB Turbo
Ballistix 16gb DDR4 3200MHz CL15 Elite
AOC 35" AGON AG352UCG G-Sync

Permalänk
Medlem

Terminal World av Alastair Raynolds.

En lite annorlunda sci-fi bok med steampunk influenser.
Den handlar om jordens sista stad, en enorm spira som sträcker sig långt upp i atmosfären.
I olika nivåer i staden gäller olika naturlagar. Desto högre upp du kommer desto mer avancerad teknik kan du få att fungera.
I en nivå funkar teknik motsvarande ungefär 50-talet, men inga datorer och liknande funkar.
Högre upp fungerar all möjlig sci-fi teknik med bla datorer och tänkande maskiner.
Längre ner kan inte apparater drivna av elektricitet fungera och allra längs ner funkar nästan ingenting utom biologiska processer.
Även utanför staden är jorden uppdelad i zoner på samma sätt. I vissa zoner funkar inte ens biologiska processer och allt är dött.

Att passera från en zon till en annan skapar svåra obehag och kräver medicinering och varelser anpassade för en zon kan ofta inte leva någon längre tid i en annan.

Huvupersonen är en fallen ängel (en högre art människor med vingar framavlade någon gång i tiden) från en högre nivå i staden som successivt lär sig mer och mer om hur staden och resten av världen egentligen fungerar.

Kan klart rekommendera boken. Först verkar allt väldigt mycket likna någon fantasy story med hokus pokus och allt verkar irrationellt och orealistiskt, men desto mer man läser desto mer får man veta av bakgrunden till varför jorden ser ut som den gör (vilket har glömts genom historiens gång genom årtusendena). Så detta är en bok som kan sägas vara fantasy i början, men sci-fi i slutet...

Det där med zoner med varierande fysikaliska lagar känns lite plagierat från S.T.A.L.K.E.R, men det gör inte så mycket tycker jag.

Jag ger den 4 av 5 i betyg. Början kändes lite seg och mer fantasy än sci-fi, men den blir bättre och bättre och man vill hela tiden veta mer om bakgrunden till den bisarra framtidsvision som skildras.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk

Vapen och Taktik i Waffen-SS av Dr. S. Hart & Dr. R. Hart

Citat:

Waffen-SS var ett av de främsta stridande förbanden under andra världskriget. En bidragande orsak till deras framgångar var deras utrustning. I denna bok ges både en god överblick över och en spännande introduktion till hur denna användes på slagfältet.
Boken ger dessutom en grundläggande förklaring av SS-soldaternas viktigaste eldhandvapen, understödsvapen, pasnarvärnsvapen och bepansrade trupptransportfordon. Beskrivningarna är rikt illustrerade med detaljerade bilder, sprängskisser och tabeller med kaliber, vikt, längd, räckvidd, matarhastighet och utgångshastighet.

Faktafylld läsning igen. Nomnom. Som vanligt rekommenderas den åt WW2-kunskapstörstande!

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem
Skrivet av Klockans:

Wheel of Time- Serien upp till näst sista boken och halva sista.
Handlingen är briljant men karaktärerna är något platta.
Man kan ju inte få allt.

Starship Troopers, inte att associeras med filmen som endast är löst baserad på boken och dessutom rätt dålig. Mycket bra bok. Även om jag hade velat ha mer karaktärsutveckling och mindre politik.
Blizzard måste ha baserat iaf Terran i Starcraft på "The Terran Federation" från boken.

Gillade också Starship Troopers, var en väldigt speciell bok!
Kändes väldigt trovärdig.

Håller på att lyssna mig igenom Caught

Handlar om en man som går i fällan på ett "pedofil-jagar-program".
Riktigt bra bok, men jag behöver en fiffig lösning som stänger av mp3-spelaren när jag somnar!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Började på "Armor", första delen är ok, författaren verkar ha tagit skådeplatsen från Starship Troopers, planeter heter likadant, samma händelser har skett osv... Det handlar om en rekryt i infanteriet med deras drivna pansardräkter och de ska slåss mot "The Ants" (samma som "The Bugs" från SSC i princip).
Det som gör det hela bra är..

att i princip alla karaktärer man lär känna dör

Dold text

Men sedan går boken över till en annan klichéartad karaktär - alfahannen Jack Crow... bara namnet...
iaf var han smartast, starkast och snyggast och då orkade jag inte läsa något mer. Väldigt lik den där snubben i Lee Child's böcker.

Sedan började jag lite på The Symbol av Dan Brown.
Men det var någon hemlig sekt på gång i början och jag orkade inte med det heller.

Permalänk
Medlem

Harry Potter and the Goblet of Fire. Nu har jag gått på "... and the Order of the Pheonix".

Tycker faktiskt böckerna är riktigt bra. Jag har sett filmerna först och nu läser jag böckerna, och visst, det är en hel del som inte stämmer eller som utelämnats, men det är ju rätt förståeligt. Men det var nog bra att jag såg filmerna först, för nu blev jag inte så besviken när jag läste böckerna. Hade jag gjort tvärtom så hade jag nog blivit lite besviken. Lite tvärtom mot Sagan om Ringen faktiskt. Jag hatar böckerna, men älskar filmerna

Hursomhelst så väntar jag nog med att läsa "Deathly Hallows" tills jag sett filmerna.

Permalänk
Skrivet av Klockans:

Började på "Armor", första delen är ok, författaren verkar ha tagit skådeplatsen från Starship Troopers, planeter heter likadant, samma händelser har skett osv... Det handlar om en rekryt i infanteriet med deras drivna pansardräkter och de ska slåss mot "The Ants" (samma som "The Bugs" från SSC i princip).
Det som gör det hela bra är..

att i princip alla karaktärer man lär känna dör

Dold text

Men sedan går boken över till en annan klichéartad karaktär - alfahannen Jack Crow... bara namnet...
iaf var han smartast, starkast och snyggast och då orkade jag inte läsa något mer. Väldigt lik den där snubben i Lee Child's böcker.

Jag tyckte det också efter en så bra start så blir man lite kräsen, men läs klart, Jack Crow kommer att mer eller mindre att bryta ihop senare i boken. + att Felix storryn fortsätter senare i boken.

Visa signatur

assrock!! hehe

Permalänk

SS-Division Hitlerjugend - Historien om den 12:e SS-Divisionen 1943-1945 av Rupert Butler

Citat:

Råmaterialet till SS-divisionen Hitlerjugend utgjordes av unge pojkar från Hitlerjugend-rörelsen och ärrade veteraner ur SS-divisionen Leibstandarte. Dessa organisationer var bladn de mest fanatiska i tredje riket och för motståndaren blev kombinationen dödlig. Divisionen deltog bland annat i striderna i Normandie, Falaisefickan, Ungern och Ardenneroffensiven.

Denna bok ger ett inträngande porträtt av divisionen, dess soldater, utrustning, organisation och strider. Den innehåller unika dokumentära bilder av divisionen och dess viktigaste medlemmar, som sträcker sig från att förbandet bildades fram till krigsslutet. SS-Hitlerjugends strider och fälttåg illustreras med lättöverskådliga kartor.

Som resten av böckerna i serien, faktafyllt mumsmums! LSSAH som nästa.
Rekommenderas!

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Hotet av Michael Connelly

Nja, 2/5 den dödade hela resan mellan Göteborg och Umeå, vilket jag tackar för, men inget jag tänker läsa/lyssna på igen.

Visa signatur

[Dator]: Asus-N56VM-S4034V ¤ [SSD] Intel-520-Series-240GB ¤ [Youtube - Fys]: ¤ Rygg & Bröst ¤ Mage & Triceps
[Graveringar]: ¤ Angel ¤ Devil + Tribal ¤ Dragon ¤
[Recensioner]: ¤ 3R System R201 ¤ Acousticase ¤ Colorsit ATX8010-A43 ¤ Lian Li PC7 SE ¤ Ultra X-Connect 500W ¤

Permalänk
Medlem

'En Mörkrädd Pojke' av Justin Evans. (Org. titel: 'A good and happy child')

Hmm...kristlig mystik är alltid underhållande. Förstapersonsperspektiv, men inte bara från en 11årig hjärna då det mesta berättas av en vuxen variant. Slutet var lite halvdåligt. Helt klart läsvärd. 4/5.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk

SS-Division Leibstandarte - Historien om den första SS-Divisionen 1933-1945 av Rupert Butler

Citat:

SS-Division Leibstandarte Adolf Hitler var eliten bland eliten! Divisionen växte fram ur Hitlers personliga livvaktsstyrka och soldaterna bar ett tygband på uniformsärmen med hans namn. Förbandet kom att delta i några av andra världskrigets hårdaste strider. Här kan till exempel Kursk, Normandie, Tjerkassy och Ardenneroffensiven nämnas.

Denna bok ger en ingående bild av organisationen, soldaterna, utrustningen och striderna. Du får följa Leibstandarte från dess tillkomst till de förtvivlade striderna i Ungern 1945. Under denna tid utökades förbandet från regemente till pansardivision. Denna spännande historia är rikt illustrerad med ett unikt bildmaterial på bland annat förgrundsgestalterna, de första striderna i Polen och insatserna i Holland, Belgien, Frankrike, Tjeckoslovakien, Sovjetunionen och Ungern. Fälttågen och striderna åskådliggörs med hjälp av lättöverskådliga kartor.

Jag hade gärna läst mera om Wittmann och Peiper men boken koncentrerade sig, med allt rätt iofs, ganska hårt på Sepp Dietrich. Som resten av böckerna i serien, faktafyllt nomnom.

Rekommenderas.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

'Lilla Stjärna', Ajvide-Lindqvist. 6/10.

(nedanstående kan kanske vagt tolkas som spoilers)

Hmm. Gillar den mindre än Människohamn och Låt den rätte komma in. Delvis för att man aldrig kommer värst nära en av huvudkaraktärerna, delvis för att varken hopp eller kärlek eller att acceptera sorg är temat i den här boken, utan snarare Hitachis elektroniska hantverkarinstrument.
Vore intressant att låta en riktigt deprimerad 14årig tjej läsa den

Edit. Tror jag ska läsa nåt av Ayn Rand snart, Atlas Shrugged kanske. Min förutfattade mening är att den kommer vara vansinnigt tråkig.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem

Vill inte gärna bumpa mig själv men vill ännu mindre att tråden försvinner från allas åsyn.

Läste just Queen Victoria: Demon Hunter av A.E Moorat.
Lite historia, en hel del grafiskt splatter, en hygglig mängd humor är huvudingredienserna.
Den som skrev baksidetexten har uppenbarligen inte läst boken heller, men omslaget är inte så fint, kanske därför, eller så sätts baksidetexten innan omslaget färdigställs.

Läser 'Pride and Prejudice and Zombies' nu och den har en del annorlunda språk (såklart, Jane Austen..) och ett attraktivt omslag.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)