Disable disk - Skyddar från att sprida virus?

Permalänk

Disable disk - Skyddar från att sprida virus?

Hej!

Fick i veckan en trasig laptop av en släkting.
Jag anade att felet var på hårddisken så jag skruvade upp dator och monterade in min egna disk med windowsinstallation brevid den som redan satt i.

Orginaldisken gick tyvärr inte montera bort.

Jag ställde om så att datorn bootade från min disk i stället, men i windows kan man fortfarande komma åt den gamla.

Nu har även min disk börjat krångla och datorn vill ibland inte starta upp korrekt, så jag misstänker att den gamla disken innehåller något ruskigt virus, så min fråga är:

Om jag bara disablar den misstänkt virusinfekterade disken i device manager i windows, har jag då skyddat min egna disk, eller kan virusen spridas ändå?

Permalänk
Medlem

Virus är program som måste startas på ett sätt eller annat. Du kan ha en disk med femtioelva virus på så länge du inte börjar öppna filer på den.

Om du nu aktiverat nåt virus så är det säkert så att det letat sig in på din egna disk, och då spelar det ju ingen roll om du låter bli den andra.

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk

Okey, tycker bara det är skumt att min disk som tidigare varit helt felfri börjar få svårigheter att starta upp windows.

Virussökning snart klar utan att hitta något på nån av diskarna.

Kan det kanske vara hårdvarufel ändå?

Permalänk
Medlem

Asså, man kan bara boota systempartitioner från datorer med exakt samma chipsetuppsättning.

Installera om Win om ovanstående inte gäller!