spel hackar i lägsta grafik Radeon HD 7870

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2011

spel hackar i lägsta grafik Radeon HD 7870

hej.... jag har precis byggt en ny dator och när jag hade installerat allt och uppdaterat drivrutiner och allt sånt så installerade jag gta IV för att testa hur det gick... men när jag startar det på högsta inställningarna så "hackar" det. Det laggar inte utan det stannar upp helt i en halvsekund och det händer med typ några sekunders intervaller... detta händer även när jag kör på lägsta grafiken. vad kan det vara?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Maj 2010

Resten av systemet består av... ?

Desktop: AMD R7 2700X | Asus Strix X470-F | 16GB G-Skill | GTX 1070

Laptop: i3 7100u | 6GB Micron

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2011
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Maj 2010

Ladda ner HWMonitor och kolla temperaturer

Desktop: AMD R7 2700X | Asus Strix X470-F | 16GB G-Skill | GTX 1070

Laptop: i3 7100u | 6GB Micron

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Rixxz:

Ladda ner HWMonitor och kolla temperaturer

har laddat ner ett program som heter speedfanoch den visar inget över 40 grader men jag testar med det med då

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Speedfan visar ofta felaktiga temperaturer. Ladda ner HWMonitor eller CoreTemp och kolla.

Trädvy Permalänk
Skribent
Mathias Blomberg
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av NAMLAX:

har laddat ner ett program som heter speedfanoch den visar inget över 40 grader men jag testar med det med då

GTA IV är otroligt dåligt optimerat men det där borde ändå inte hända :S
Har du priatkopierat det? För GTA IV ska ha en hel del piratkopieringsskydd inbyggt i spelet tror jag

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair AX 850W] ≈ [ASUS Geforce GTX 1080 Strix] ≈ [Intel Core i5 8600K@4,8 GHz] ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [Corsair Vengeance LPX 16GB@3,0 GHz] ≈ [ASUS TUF Z370-Plus Gaming] ≈ [Samsung 860 EVO 500 GB] ≈ [Intel 520 180 GB] ≈ [Samsung HD103SJ 1 TB] ≈ [ASUS Xonar Essence STX] |
Skrivmaskinen: Lenovo G50-80 Min förlängning av mig själv: Samsung Galaxy S8 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Uzanar:

GTA IV är otroligt dåligt optimerat men det där borde ändå inte hända :S
Har du priatkopierat det? För GTA IV ska ha en hel del piratkopieringsskydd inbyggt i spelet tror jag

haha nee... jag har inte piratkopierat det... är ett väldigt stort fan av både driver och gta serien så jag har aldrig laddat ner något av de spelen... men här är mina temperaturer enligt hwm:

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011

Kan du kolla temperaturerna när du spelar så att man vet att de inte rusar upp just då?

Kolla även prestandafliken i aktivitetshanteraren så att det inte är något som käkar processorprestandan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2011

ne den står på mellan 1-10% på idle och när jag spelar går den upp till ca 30% (processor)
men jag har ett nätagg på 550W och grafikkortet kräver 500W... är det för liten marginal kanske?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av NAMLAX:

ne den står på mellan 1-10% på idle och när jag spelar går den upp till ca 30% (processor)
men jag har ett nätagg på 550W och grafikkortet kräver 500W... är det för liten marginal kanske?

Effekten över ditt system är MAX ~350W. Och det är om du belastar allt till 100%.

Ladda ner 3DMark11 Basic och kör igenom det. Posta resultatet sedan.

Desktop: AMD R7 2700X | Asus Strix X470-F | 16GB G-Skill | GTX 1070

Laptop: i3 7100u | 6GB Micron

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kågeröd
Registrerad
Nov 2008

Det garanterat drivrutinerna...AMD verkar aldrig få rätt på dem...suck...

Corsair Crystal 460 RGB - Cooler Master V1000 - Aorus X370 Gaming K7 - Ryzen 5 1600 - Corsair 3000MHz - Samsung 960 EVO 256GB - Noctua D-14 - Sapphire RX 480 4gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2011
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av NAMLAX:

ne den står på mellan 1-10% på idle och när jag spelar går den upp till ca 30% (processor)
men jag har ett nätagg på 550W och grafikkortet kräver 500W... är det för liten marginal kanske?

Då är det inte processorn.
Nätaggregatet borde vara tillräckligt. Skulle det krångla borde du få en massa omstarter, blåskärmar och så vidare.

Har du provat att uppdatera drivrutinerna till grafikkortet?

Prova gärna även något annat spel eller typ 3Dmark som någon föreslog för att se om problemet återkommer där. Slutligen, är du säker på att grafikinställningarna verkligen ändras när håller på? Vet att jag hade det problemet med BF3 betan förut. Förstod ingenting tills jag insåg att inget hände med grafiken oavsett om jag valde low eller ultra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Patchat spelet? Om det inte fungerar så är det bara att googla och hoppas att någon har någon lösning med dina komponenter. Gta iv är riktigt dåligt optimerat

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av sebastian383:

Då är det inte processorn.
Nätaggregatet borde vara tillräckligt. Skulle det krångla borde du få en massa omstarter, blåskärmar och så vidare.

Har du provat att uppdatera drivrutinerna till grafikkortet?

Prova gärna även något annat spel eller typ 3Dmark som någon föreslog för att se om problemet återkommer där. Slutligen, är du säker på att grafikinställningarna verkligen ändras när håller på? Vet att jag hade det problemet med BF3 betan förut. Förstod ingenting tills jag insåg att inget hände med grafiken oavsett om jag valde low eller ultra.

jodå jag vet att det ändras mellan låg och hög grafik... det syns tydligt... och jag körde ett test med 3dmark och då hackade det inte alls så jag vettefan va det kan vara? ska testa och köra igång ett annat spel sen med så får vi se om det är gta iV eller mitt graffe

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Okt 2008

Den säger att du använder gamla drivrutiner. Ladda hem det senaste från AMD.

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2011

Jag fick 51fps Avarage med allting på max med HD5850, 52fps med HD7870 trots att alla andra spel flyger FPSen långt ifrån mitt gamla HD5850. GTA4 handlar mest om tur för det är så dåligt optimerat. Även klockat upp till 3,4GHz får jag ingen extra FPS.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Jan 2012

Hade precis samma problem med GTA IV på mitt 7950, spelet stannade upp i några millisekunder då och då. Löste det genom att patcha spelet.

http://support.rockstargames.com/entries/484496-grand-theft-a...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2006

Poängen är som dom ska, så datorn presterar som den ska, patcha spelet först o främst, du kan också ha drivrutins problem med 7870 kortet, tyvärr är 7000 serien drabbad hårt av drivrutins problem, testa alla rutiner som kommit ut, börja med den nyaste.

Asus Geforce GTX 980Ti 6GB Strix OC @ 1500/8000Mhz - Sound BlasterX AE-5 - Deepcool Captain 120 EX RGB - Intel i7 4790K Delid@4.8GHz - MSI Z87 G45 Gaming - 16GB Corsair Vengeance 2400MHz - WD Blue 3D Nand 500GB SSD - 9TB WD RED HDD - Fractal Design Tesla R2 1000W Gold - Silverstone RV01 Raven - Windows 10 Pro.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Alexanderchr:

Hade precis samma problem med GTA IV på mitt 7950, spelet stannade upp i några millisekunder då och då. Löste det genom att patcha spelet.

http://support.rockstargames.com/entries/484496-grand-theft-a...

Skrivet av Eltarion:

Den säger att du använder gamla drivrutiner. Ladda hem det senaste från AMD.

ok testar båda lösningarna

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av NAMLAX:

jodå jag vet att det ändras mellan låg och hög grafik... det syns tydligt... och jag körde ett test med 3dmark och då hackade det inte alls så jag vettefan va det kan vara? ska testa och köra igång ett annat spel sen med så får vi se om det är gta iV eller mitt graffe

Jag har precis samma problem som dig! Oavsett grafikinställningar så toppar mitt system i sign bara ut ca 56fps med vsync av! Grafikkortet pendlar mellan 20-99% Och processorn bör inte kunna flaska så mycket eller vad tror ni? Jag får alltså i princip ingen skillnad när jag ändrar grafikinställningar.

Edit: Och rent allmänt går spelet skit med dropps både här och där. Temps ser fina ut. Själv tror jag att det är spelet som är så dåligt optimerat.

| Intel i5-4670k @ 4,2GHz 1,18V | Noctua NH-U12P SE2 | Tri-X R9 290 | ASUS Z-87 A| Seagate 1TB HDD @7200rpm | Corsair TX V2 750W PSU | 2x4GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1333MHz |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Min kompis har också samma problem med just Gta IV och han har också Intel cpu (i5) + Amd gpu (4890). Det roliga är att det händer bara så under singleplayer, inte multi

Moderkort: Gigabyte GA-Z68XP-UD3 CPU: i7 2600k @ 4,3ghz CPU kylare: Antec Kühler H20 620 push/pullGPU: EVGA Geforce GTX 780Ti RAM: 16gb Corsair Vengeance 1600 mhz Nätagg: Zalman 750W Lagring: OCZ Vertex 3 60gb SSD + Seagate Barracuda 1TB Chassi: Fractal Design Arc midi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2011

jag fick iordning på det... jag installerade patch 1 och 2 och installerade nya drivrutiner sen fungerar det as bra! nu kör jag på högsta grafiken utan problem.,... lite skildnad mellan detta och ett Radeon HD 4650 XD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av NAMLAX:

jag fick iordning på det... jag installerade patch 1 och 2 och installerade nya drivrutiner sen fungerar det as bra! nu kör jag på högsta grafiken utan problem.,... lite skildnad mellan detta och ett Radeon HD 4650 XD

Läs igen xD 4890, ganska stor skillnad mellan 4650/4890 också Det jag menar är att han har ungefär samma kombination som dig (i5/amd kort) kanske ligger något i det, man vet aldrig

Moderkort: Gigabyte GA-Z68XP-UD3 CPU: i7 2600k @ 4,3ghz CPU kylare: Antec Kühler H20 620 push/pullGPU: EVGA Geforce GTX 780Ti RAM: 16gb Corsair Vengeance 1600 mhz Nätagg: Zalman 750W Lagring: OCZ Vertex 3 60gb SSD + Seagate Barracuda 1TB Chassi: Fractal Design Arc midi

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Nvm, hade slarvat i läsningen

Laptop: ASUS UL30VT CPU: Intel SU7300@1,9 GHz (stock 1,3 fabriksklockad till 1,7) GPU 1: Nvidia GeForce G210m @ 750/850 (stock 606/790) GPU 2:Intel GMA X4500MHD (växlingsbar grafik) RAM: 4 GB SSD: Crucial M4 128 GB OS: Windows 8.1 PRO N med fungerande växlingsbar grafik
Citera gärna om du vill att jag ska hitta tillbaka