Uppgradring av CCC misslyckas. Fastnar på ver 10.2.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Dec 2009

Uppgradring av CCC misslyckas. Fastnar på ver 10.2.

Som rubriken lyder försöker jag uppdatera drivrutiner mm för mitt HD5870 grafikkort då det "klagas" när jag startar BF3 att jag har ver 10.2.
Har försökt hur många gånger som helst nu att uppdatera till ver 12.4. Allt flyter på bra under uppgraderingen, men när jag tittar i CCC efteråt är det gamla ver 10.2 fortfarande.

Tacksam för tips, råd etcetera.

Surgubben

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Europa
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Surgubben:

Som rubriken lyder försöker jag uppdatera drivrutiner mm för mitt HD5870 grafikkort då det "klagas" när jag startar BF3 att jag har ver 10.2.
Har försökt hur många gånger som helst nu att uppdatera till ver 12.4. Allt flyter på bra under uppgraderingen, men när jag tittar i CCC efteråt är det gamla ver 10.2 fortfarande.

Tacksam för tips, råd etcetera.

Surgubben

Avinstallera dina drivrutiner, starta om datorn, leta upp alla filer som har med ATI/osv att göra, radera och starta om datorn igen..
Sen installerar du dina drivrutiner (utan brandvägg, virusskydd osv)

Mitt kärnkraftverk
|Asus PRIME-B350-PLUS|PH-TC14PE_OR|Ryzen 5 1400@3890MHz|Vega 56@Vega64bios |Corsair 2x4GB 3200MHz|Corsair TX 650w Bronze|CM Storm Enforcer|AOC G2460PF / 24"144Hz FreeSync|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av MyZk0:

Avinstallera dina drivrutiner, starta om datorn, leta upp alla filer som har med ATI/osv att göra, radera och starta om datorn igen..
Sen installerar du dina drivrutiner (utan brandvägg, virusskydd osv)

WILCO!

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Dec 2009

Gick åt fanders...

Skrivet av MyZk0:

Avinstallera dina drivrutiner, starta om datorn, leta upp alla filer som har med ATI/osv att göra, radera och starta om datorn igen..
Sen installerar du dina drivrutiner (utan brandvägg, virusskydd osv)

Gick inte.... :\

Avinstallerade allt ATI (tog hjälp av CCleaner t o m) med två omstarter, ominstallerade från scratch...Voila tillbaks till ver 10.2...inget 12.4.

Jag tror jag blir tokig.

Kan det vara så att just HD5870 skall ha ver 10.2 och inte högre?

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Europa
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Surgubben:

Gick inte.... :\

Avinstallerade allt ATI (tog hjälp av CCleaner t o m) med två omstarter, ominstallerade från scratch...Voila tillbaks till ver 10.2...inget 12.4.

Jag tror jag blir tokig.

Kan det vara så att just HD5870 skall ha ver 10.2 och inte högre?

Sjukt :/
Jadu, jag vet inte.

Mitt kärnkraftverk
|Asus PRIME-B350-PLUS|PH-TC14PE_OR|Ryzen 5 1400@3890MHz|Vega 56@Vega64bios |Corsair 2x4GB 3200MHz|Corsair TX 650w Bronze|CM Storm Enforcer|AOC G2460PF / 24"144Hz FreeSync|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009

Hej

Testa med driver sweeper det fungerar inte alltid att ta bort så gamla drivare via uninstall.

1: rensa med driver sweeper.
2: boota om
3: installera dom senaste 12.4 eller 12.6 Beta
4: boota om
5: Game on

Moderkort: MSI Z270 M3 Gaming CPU: I7 7700K (4,9)
RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200 MHz Kylning: Corsair H100i Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :MSI GTX 1070 Gaming X 8GB Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: NZXT H440 Rött Monitor: Acer XB271H G-Sync
Tangentbord: Steelseries Apex M800 Mus: SteelSeries Rival 700

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Some Days, You Just Can't Get Rid of a Bomb!
Registrerad
Aug 2008

Ta bort dom gamla drivrutinerna med Driver sweeper och testa

Some Days, You Just Can't Get Rid of a Bomb!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Har samma problem. Testade Driver Sweeper men det fungerande inte ändå.

Tröttsamt att dom inte kan göra en uppdatering som fungerar, och inte verkar dom bry sig om att fixa det med tanke på att jag har haft detta problemet i några månader nu.

Nästa grafikkort får la bli ett Geforce.

/A

|Dator|Skärm|Tangentbord|Mus|Högtalare|Bredband|Antivirus|Brandvägg|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Aug 2006

Ni kan läsa denna sida från Techpowerup som kanske löser problemet http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=165663

janee

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Lidköping
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Batman:

Ta bort dom gamla drivrutinerna med Driver sweeper och testa

hjälper inte! står att jag också har samma drivare som innan fast att jag har 12.4

MODERKORT - CROSSHAIR V FORMULA 990FX| LJUDKORT - ASUS XONAR D2| CPU - AMD PHENOM2 970BE X4 4.1 GHZ| CPU KYLARE CORSAIR HYDRO H80| NÄTAGG - XFX 750W PRO SERIES| GRAFIKKORT - AMD RADEON HD 6970 2GB| SSD - CORSAIR FORCE F60| WD GREEN CAVIAR 1TB| SHASSI - ANTEC TWELVE HUNDRED| MÖSS - RAZER IMPERATOR BF3 EDITION| HEADSET - STEELSERIES SIBERIA V2| SKÄRM - ACER G245H HDMI| TANGENTBORD - LOGITECH G110| HÖGTALARE M-AUDIO AV 40|