Apple TV3 - Dålig prestanda vid Airplay-dubblering

Permalänk
Medlem

samma problem

har samma problem nu efter att Maverick kom ifrån min iMac.

Använder jag Beamer fungerar det klockrent precis som förut men just skärmdubblering om man vill kolla tv4play eller film ifrån VLC så är det kaotiskt stora pixlar fast ljudet hänger med som det ska..

Hade inga som helst problem i Mountain Lion med skärmdubbleringen o Apple ger mig som svar bara att uppdatera samtliga enheter..

Känns som att skärmdubbleringen kräver mycket mera i Maverick en vad den gjorde i ML, minns inte nu hur snabbt Wifi man har i iMac eller ATV3 men routern stödjer upp till 3xx mb/s.

Kabel dragning är uteslutet här hemma då ATV3 flyttas mellan sovrum o vardagsrum ibland och vore otroligt många meter kabel o dra..

Permalänk

Hej!

Jag har problem då också med min apple TV3. Jag kan streama film från tex swefilmer eller kanal 5 play galant på både mobil och ipaden. Men så fort jag aktiverar att apple tv ska streama på tv'n så laddar den otroligt länge och det fungerar mycket dåligt om det ens går igång. Vill minnas att det funkade galant i början.

Hursomhelst så prövade jag nu att stoppa in en nätverkskabel mellan router och apple tv. Verkar funka bra nu. Då undrar jag om inte det är min trådlösa router som är lite långsam, jag kör ju i princip alla enheter här hemma på det trådlösa. Tror ni att jag skulle bli av med detta problemet att behöva ha sladd om jag köpte en lite nyare router. Just nu har jag en (scientific Atlanta EPC2434) jag tror att den är från 2007 och jag kan heller inte riktigt läsa ut i manualen hur snabb denna är.

Hade en ny router hjälp måntro, jag har comhem?

Permalänk
Rekordmedlem

Ska du köra trådlöst beror prestandan mest på om det finns andra nät i närheten så kolla på det först.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk

Ursäkta min okunnighet men vad menar du med andra nät, jag använder mobil, dator, padda och då apple tv på mitt trådlösa.
Grannarna har också trådlösa nätverk?

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Ska du köra trådlöst beror prestandan mest på om det finns andra nät i närheten så kolla på det först.

Inte om man har en 7 år gammal router som bara har stöd för G-nät

Förutsatt att specsen jag hittade stämmer så är det rejäl skillnad med en modern router.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alejandro1:

Ursäkta min okunnighet men vad menar du med andra nät, jag använder mobil, dator, padda och då apple tv på mitt trådlösa.
Grannarna har också trådlösa nätverk?

Med trådlösa nät kan endast en enhet skicka åt gången. Dock så är denna begränsning inte intern inom det eget nätverk, utan delas med alla andra utanför dit egna nät som använder samma frekvens. Det finns bara 3 användbara frekvensband i vanliga Wifi nät, och detta område delas med av många andra enheter också (såsom bluetooth).

Vi säger att vi har 10 enheter i ett nätverk som behöver skicka, då går det till så här:

1 skickar, 2-10 väntar
2 skickar, 1,3-10 väntar
3 skickar, övriga väntar
4 skickar, övriga väntar
etc etc

Som du ser, kan enheten bara skicka 1/10 av tiden. Men den hastighet som alltid citeras (den här routern klarar 1300mbps), eller visas när du håller ALT och trycker på Wifi ikonen, indikerar bara hastigheten om du har 100% av sänd tiden. Din dator visar bara en representation av den här tabellen, den gör inga mätningar.

Så ja, din granne kan minska din möjlighet att skicka data via WiFi endast genom att använda sitt egna WiFi. Det samma gäller för dig; när du använder ditt WiFi, minskar du din grannes möjlighet.

Så vi säger att du har ett 150mbps nätverk. Din riktiga throughput i exemplet åvan är inte 150mbps, utan 15mbps.

Om enheten inte har optimal signal styrka, vilket är vanligt - blir problemet ännu större. Om signal styrkan kanske inte är optimal, utan nätet kanske bara klarar 39mbps till din laptop - så har den nu bara 3.9mbps tillgänglig. Inte tillräckligt för en vettig video ström.

För de som undrar, så är detta anledningen till att vi vill ha wifi nät som klarar "många megabits" även om enheterna individuellt inte behöver det. Desto snabbare de kan blir färdiga med att skicka och ta emot data, desto mindre påverkar dess närvaro andra enheter negativt. Observera att enheter som är långsamma behöver mer tid. En iPhone till exempel har en max wifi hastighet av 65mbps. Så om den behöver skicka 6mbps så tar den 10% av tiden. En MBPR däremot kan klara 450mbps. Den behöver knappt 1.5% av tiden. Det betyder att 6 stycket MBPR tar mindre nätverks resurser och är mindre destruktiva för nätverkets prestanda än en enda iPhone. Denna "destruktivitet" påverkas självklart av signal kvaliteten. Ju sämre den är, destå mer negativt påverkar enheten alla andra.

Detta gäller samtliga typer av nät; inklusive WiFi, 3G, och LTE.

Permalänk

Tack så mycket för att du tog dig tid till att svara!

Permalänk
Inaktiv

Jag har samma problem med ATV3 när jag spelar upp material från min iMac i signatur.

Allt går via tråd och via Time Capsule (deras router med hårddisk).

Men det fungerar utmärkt trådlöst från mobilen... (iPhone 5S)

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag har också en ATV3 och upplever precis samma sak. Att dubblera sin skärm är helt enkelt inte optimerat nog för att till exempel kika på film. När man kör trådlöst från mobilen så är jag ganska övertygad om att materialet streamas direkt till ATVn och därmed blir prestandan mycket bättre.

Visa signatur

Rigg: ASUS ROG Strix B660-I Gaming WIFI | i5 12400F | Corsair Vengence DDR5, 32 GB | nVidia Geforce GTX 1060 3GB | Samsung 980 PRO, 1 TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av wixia:

När man kör trådlöst från mobilen så är jag ganska övertygad om att materialet streamas direkt till ATVn och därmed blir prestandan mycket bättre.

Korrekt.
Gör ochså att mängden data som behöver strömmas ofta ochså är mycket mindre.