Sony har precis lanserat Ghost of Tsushima Director's Cut på Windows via Steam och Epic Games Store. Som vår testare skrev häromdagen är PC-porten från Nixxes är utvecklad för att utnyttja moderna tekniker som uppskalning och bildrutegenerering som standard. Nu visar det sig att spelare kan blanda olika tekniker, rapporterar Techspot.

Nvidias DLSS anses allmänt vara den mest avancerade för både uppskalning och bildrutegenerering, men företaget har bara aktiverat den senare på kort i RTX 40-serien, medan uppskalning fungerar även på RTX 20- och 30-serien. AMD:s konkurrerande FSR-teknik är däremot mer öppen och går att använda även på kort från Nvidia och Intel. Det gäller även FSR 3:s bildrutegenerering.

Vad spelare har upptäckt är att det går att kombinera DLSS uppskalning på till exempel det idag vanligaste grafikkortet på Steam, RTX 3060, med FSR 3 för bildrutegenerering. X-kontot Bloohook visar hur ett RTX 3090 får ut 171 bilder per sekund i 4K-upplösning. AMD släppte FSR 3.1 i mars med bland annat mindre flimmer och andra spår av bildrutegenereringen.