Grafikdrivrutinen har slutat fungera och har återställts (asus gtx 580 cu )

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orgrimmar
Registrerad
Apr 2010

Grafikdrivrutinen har slutat fungera och har återställts (asus gtx 580 cu )

Hej , jag har problem med min dator. Jag har ett asus gtx 580 cu 2. Jag spelar bf3 och wow, det är olika men antingen efter 5 sekunder eller upp till en timma så krashar spelen. Det händer bara när jag spelar ej i windows. Då händer 2 saker antingen så fryser hela spelet och det är gröna prickar över hela skärmen, eller så flyger man direkt in i windows.

Jag har haft grafikkortet i 1 år och det har varit detta problemet från och till hela tiden, men nu händer det hela tiden.

När jag installerade grafikkortet och skulle starta det för första gången så råkade jag bara sätta i 1 st 8pins kontakt i grafikkortet ( det skall vara 2)
då skrek det och lät som en apache helikopter och det blinkade en röd lampa). Kan det vara så att jag förstörde kortet redan första gången jag installerade det lol :D?

snälla någon som vet.

Jag har installerat windows och drivrutinen till kortet flera gånger men inget hjälper ? Det är därför jag har en tråd till i stationära datorer på vilken ny dator jag skall köpa så får brorsan min gamla även om den e deffekt.

tack

"zug zug"

"Det var ett inomhusjobb" + google translate -> ENG = orc smash!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jan 2009

Borde börja med att stresstesta och kolla temperaturer på det där kortet. Ladda ner t.ex. OCCT och kör gpu testet, då maxar du kortet och ser temperaturer på skärmen. Du får en loggfil också. Kan även prova Furmark men jag tycker OCCT alltid verkar köra korten hårdare.

Gröna prickar, dvs. artifakter, kan betyda att kortet är trasigt men det jag tror överhettning är mer sannolikt.

På mina GTX 580 var de inbyggda fläktkontrollerna dåliga, blev på tok för varmt och fläktarna stegrade både för sent och för lite så allt hann krasha. Lätt att ändra med t.ex. MSI Afterburner.

Knappast haft sönder kortet för att du gav det för lite ström där första gången. Röd lampa = för lite/ingen ström.

Om någon hittar mitt gamla användarkonto skicka det med postpaket, tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orgrimmar
Registrerad
Apr 2010

ok jag skall testa det du nämnde tack

"zug zug"

"Det var ett inomhusjobb" + google translate -> ENG = orc smash!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lumbridge
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av LFMDailyhc:

Hej , jag har problem med min dator. Jag har ett asus gtx 580 cu 2. Jag spelar bf3 och wow, det är olika men antingen efter 5 sekunder eller upp till en timma så krashar spelen. Det händer bara när jag spelar ej i windows. Då händer 2 saker antingen så fryser hela spelet och det är gröna prickar över hela skärmen, eller så flyger man direkt in i windows.

Jag har haft grafikkortet i 1 år och det har varit detta problemet från och till hela tiden, men nu händer det hela tiden.

När jag installerade grafikkortet och skulle starta det för första gången så råkade jag bara sätta i 1 st 8pins kontakt i grafikkortet ( det skall vara 2)
då skrek det och lät som en apache helikopter och det blinkade en röd lampa). Kan det vara så att jag förstörde kortet redan första gången jag installerade det lol :D?

snälla någon som vet.

Jag har installerat windows och drivrutinen till kortet flera gånger men inget hjälper ? Det är därför jag har en tråd till i stationära datorer på vilken ny dator jag skall köpa så får brorsan min gamla även om den e deffekt.

tack

Så du tror att din "felsökning" räcker? -Nej.
För övrigt finns det samma problem på AMD kort och till och med värre problem med de korten.

i7 8700K 4.6GHz|ASUS TUF Z370-PLUS GAMING|GTX 1070| Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz| SanDisk Ultra Plus 256GB| Kingston SUV400 120GB| WD Blue 1TB 7200RPM| Corsair RM850i| Windows 10 Pro| IGN: Kattmat | Discord: Kattmat#0001 | SteamID: id/nipett/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jun 2011

Testa att öka volten lite. Vet att många haft samma problem med 580 och lite mer sås till kortet ska ha gjort dunder.

Sapphire 7970 | 3570K | Sabertooth z77 | 8gb RAM | 2x Plextor M3 Pro raid0