Framtiden för DVD.

Permalänk
Glömsk

Framtiden för DVD.

Mors!

Ni som är insatta, trot ni att DVD-formatet kommer ersätta vanliga CD-skivor som lagringsmedia för programvaror i framtiden? Inom hur snar framtid isåfall?

Jag skrev ett långt inlägg om jag skulle skaffa en DVD-brännare men insåg allteftersom jag skrev att en DVD-brännare inte var något för mig utan en traditionell CD-brännare skulle passa bättre. Frågan om en DVD-läsare är därför mer intressant.

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk

Ja du, när programvarutillverkarna kommer att övergå till DVD kan man faktiskt fråga sig men att de kommer att göra det kan man nog vara ganska säker på.

Om du har några någorlunda datorintresserade kompisar kommer någon av dessa säkert inom kort att skaffa en DVD-brännare och då kan det nog vara praktiskt för dig att ha en DVD-läsare när de vill dela med sig av sina filmer och annat.

Nuförtiden kostar väl inte en DVD mer än en bit över femhundringen?

Och om du inte redan har köpt en brännare skulle jag rekommendera en combo-enhet.

Permalänk

Får man inte sämre kvalitet om man köper en komboenhet än om man köper två separata enheter? (Bara gissar, vet bara att det brukar vara så i allmänhet med elektronikprylar).

Permalänk

Jo det kanske skulle nligger något i det du säger men jag nog inte vara orolig för att köpa en komboenhet av kvalitetsskäl, däremot får man ju inte toppprestanda på varken DVD eller bränning.

Vid närmare eftertanke så kanske man inte tjänar speciellt på att köpa en combo heller?

Permalänk
Medlem

Grejen är den att de fortfarande inte kommit överens om en standard efter över fem år. Sen finns det som alltid nyare tekniker på horisonten, sk blue-ray DVD-brännare, men när de dyker upp och finns att köpa till ett humant pris kan nog dröja. Det finns iofs DVD-brännare som klarar båda de konkurrerande formaten DVD-RW/DVD+RW så om du har pengarna (runt 3000kr) är det en bra deal.

Det beror också på vad du ska använda den till. CDn kommer nog leva många år till så det man ska nog inte oroa sig över att den blir omodern.

Visa signatur
Permalänk

Mycket bra information men trådens skapare har vad jag kan förstå lagt ner sina planer på DVD-brännarinköp!