Permalänk
Medlem

Överklocka 3570K med offset

Tjena!

Försöker överklocka en 3570K med offset istället för manuell spänning. Den är stabil på 4,6GHz med 1.225V men för att få en lite lägre strömförbrukning och lägre värmeutveckling tänkte jag använda offset istället. Men det enda sättet för mig att få offset att funka är att ställa offset voltage på auto vilket ger en volt på 1,176 i idle och 1,408 i load vilket ger för tok höga temperaturer i load. Så fort jag ändrar offset voltage till + eller - 0.005V kommer jag inte ens in i windows. Är det nån inställning som jag har missat för att kunna använda offset?

Jag använder dessa inställningar: http://www.overclock.net/t/1291703/ivy-bridge-overclocking-guide-asus-motherboards

Förutom att Internal PLL Overvoltage ► Disabled
och
CPU Power Phase Control ► Optimized
samt
CPU Ratio: Auto och Speedstep på 46.

Är det bättre att köra på manual voltage så att jag inte får så hög load volt eller går det att få offset att funka?

Permalänk
Avstängd

Prova en större ökning av offset volten, typ 0.05 istället för 0.005.

Permalänk
Medlem

Kommer jag inte då få en ännu högre load volt?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Xzypher:

Kommer jag inte då få en ännu högre load volt?

Jag skulle tippa på att offset:en är ännu högre när den kör på auto, så det tror jag inte. Prova iaf att ställa den till mer än +0.005V tills du kommer in i Windows. Du kan ju prova i steg om 0.01V då.

Anledningen till att du inte kan boota windows med processorspänningen på auto är antagligen att den blir är för låg vid load = för låg offset för den spännings-drop som sker vid load.

Permalänk
Medlem

Jag kom in på offset på 0.100 och då landar volten på 1,232 i load. Antar att jag vill ha en lite lägre offset så den landar på 1,224 eftersom det var stabilt när jag använde manual voltage?

Permalänk
Medlem

Du måste ju ha högre offset än 0,005 volt för att kunna boota på 4,6....

Det är ju rätt uppenbart.

Permalänk
Medlem

Nu fattar jag, du trodde att auto är noll offset och att +0,005 betyder att det är +0,005 volt högre än på auto. Nä'r man har auto så ställer den själv in spänning baserat på vilken frekvens man kör på, den landar alltid på sjukt hög spänning då. Du måste ha en bra cpu om det öht fungerar på 4,6 med auto.

Skrivet av Xzypher:

Jag kom in på offset på 0.100 och då landar volten på 1,232 i load. Antar att jag vill ha en lite lägre offset så den landar på 1,224 eftersom det var stabilt när jag använde manual voltage?

Ja du kan prova, men det betyder att lägsta volten blir lägre så det kan vara ostabilt. Om inte så är det ju jättebra.

Skrivet av trolliban:

Jag skulle tippa på att offset:en är ännu högre när den kör på auto, så det tror jag inte. Prova iaf att ställa den till mer än +0.005V tills du kommer in i Windows. Du kan ju prova i steg om 0.01V då.

Anledningen till att du inte kan boota windows med processorspänningen på auto är antagligen att den blir är för låg vid load = för låg offset för den spännings-drop som sker vid load.

Han kan visst boota i auto.

Permalänk
Medlem
Citat:

Du måste ju ha högre offset än 0,005 volt för att kunna boota på 4,6....

Det är ju rätt uppenbart.

Japp det är ganska uppenbart om man tänker rätt

Citat:

Nu fattar jag, du trodde att auto är noll offset och att +0,005 betyder att det är +0,005 volt högre än på auto. Nä'r man har auto så ställer den själv in spänning baserat på vilken frekvens man kör på, den landar alltid på sjukt hög spänning då. Du måste ha en bra cpu om det öht fungerar på 4,6 med auto.

Ah precis tänkte lite galet där

Hur som helst så är det stabilt i prime 95 small FFT:s i 12 timmar med en offset på 0,090V vilket resulterar i en idel volt på 0,992V och en load volt på 1,224V.

Tackar så mycket för hjälpen!

Permalänk
Medlem

Ursäkta om jag hijackar din tråd. Men har lite samma problem. Stock volt är 1,100 på min 4770k, och för 4,6 behöver jag 1,325. Men när jag höjer offset med +0.225 bootar det inte ens.