Permalänk
Medlem

Rippa till mp3/flac

På Rythmbox kunde man rippa sina cd till mp3,flac och andra format,nu har man mediaspelaren Banshee och den verkar bara ha ogg som alteranativ,nån som vet hur man fixa eller har ni nåt annat tips på bra rippningsprogram till linux mint 14?

Permalänk

Varför inte installera rhythmbox om du trivs och är van vid att arbeta med den?

Annars hittade jag denna länk..
http://askubuntu.com/questions/13006/how-to-rip-cds-in-flac-f...
Där skrivs det att man behöver installera libflac8 för att få flac i Banshee.

Permalänk
Medlem

Kan ju kolla här och se om något program är bra.. knappt använt linux så inte testat något av dom.
http://alternativeto.net/software/audiograbber/?platform=linu...

Permalänk
Hedersmedlem

Ja, Banshees hemsida säger gällande rippning:

Citat:

If you don't see the file format you want, you need to ensure you have the appropriate GStreamer plugin/codec installed.

För MP3 tror jag du behöver installera `gstreamer0.10-plugins-ugly` (eller `gstreamer1.0-plugins-ugly` om du har det paketet i stället; verkar vara en versionsövergång i faggorna). Det inkluderar bl a `libmp3lame0` som ska aktivera MP3-rippning. "`ugly`" syftar på att licenserna för dessa plugins är lite luriga ur "fri mjukvara"-perspektiv.

För FLAC så är det enklast att installera paketet `flac`, rätt och slätt. Det drar automatiskt in `libflac8` och ser till att du automatiskt uppgraderar till nya FLAC-versioner när de dyker ner i pakethanteraren.

Ett mycket lovande rippningsprogram är morituri som aspirerar på att bli en direkt motsvarighet till EAC som finns för Windows i funktionalitet och kvalitet. Det är fortfarande under stark utveckling, men det är inte mycket som saknas. Det är måhända lite krångligare att sätta sig in i för tillfället, dock.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem

Nu fick man rätt på det,mp3-paketen var redan installerade,hade bara glömt att välja cd som källa i inställningarna