Fläkt SFX nätaggregat HTPC

Permalänk
Medlem

Fläkt SFX nätaggregat HTPC

Hej, är ny här på forumet o behöver reda ut ett par frågor med er hjälp.
Jag har en htpc där jag bytt ut fläkten på nätaggregatet till en noctua rf8 (80mm).
Valde den då jag vill ha en tyst fläkt som flyttar bra med luft då mitt htpc chassi är väldigt trång.
Jag blev lite snopen då jag körde igång datorn och märkte att fläkten brummade på
Ganska högt trots att ULN adapter var inkopplad.

Min fråga till er sakkunniga är:

- Hur mycket CFM behövs egentligen för nätaggregatet, ska tilläggas att den fläkten kommer även agera utblås för hela burken. (Kunde inte hitta någon spec på orginalfläkten på nätet.)

- Får endast plats med en 40mm fläkt för insug (också noctua), det känns dock som att den inte blåser ett skit.
Räcker det med en sån?

- Rekommendationer på fläktar på 80mm som har bra CFM kontra dB värde. Alternativt bra sfx nätagg till rimligt pris som är tysta.

Chassit är för övrigt en MS tech MC1200

Tacksam för svar
MVH Darre

Permalänk

Om du kör fläkten i ett annat chassi, låter det då? Utan adapter säger Noctua att NF-R8 ligger på 17dB, och med tanke på att ett vanligt rum som är rätt tyst är ca. 20dB så ska den knappt höras.
Om den låter mycket där också så är det fel på den och då får du byta den men annars skulle det kunna vara vibrationer. Testa att köra utan UNA och se om problemet kvarstår. Kan vara frekvensen som sätter grejer i sväng vilket gör att det låter mycket. Fläkten i säg bör inte låta så att du hör den.

Det bästa sättet att veta om det är tillräckligt kallt i ett chassi är att kolla tempsen på viktiga komponenter medans datorn används. Ligger CPU:n i normal belastning för ändamålet under 85c så behöver man inte oroa sig. Även med damm så kommer det funka.

Visa signatur

Cooler Master HAF 922 / Asus P7P55 WS Supercomputer/ AMD FX8320@4GHz / 4x Kingston PC3-10700 2GB DDR3 1333MHz (8GB)/ Sapphire Tri-X R9 290 4GB / 2x 1TB HDD + Intel 320 120GB SSD
1x ASUS PB278Q 27" 1440p PLS / 2x BenQ G2222HDL 21,5" 1080p TN