Permalänk
Medlem
Skrivet av Fractalstar:

Har nu provat ESO och det är pinsamt dåligt. Grejjen är den att jag inte känner att Wildstar heller kommer att leverera, därmed fortsätter mitt MMO vakum.

Problemet är att man har Wow som referens till alla andra mmo's eftersom det var typ det första ordentliga mmo't som man prövade.

Jag tror man måste byta inställning för det finns inget spel som är bättre än WoW på att vara WoW. Så att säga

Permalänk
Medlem

ESO vs Wildstar (Testat båda)

punkt för punkt.

Grafik.

De har olika art style och de får de ha och det är ganska personligt men wildstar kan man ta world of warcraft tecknat och sedan dra upp det till 11 och så har man det väldigt mycket pastel färg.

Eso har en mer realistisk grafisk art style där det är på samma spår som andra elderscroll spel. tyvär så har det inte riktigt så höguplösta texturer som man kunde ha hoppats på men det klarar sig.

Content.
Kom i håg att det är beta och man hinner inte jätte långt då det är timed events.

Wildstar. Han inte jätte långt det var ganska buggiga serverar och den crasha 2 gånger under eventet. det var visligen tutorial men det köndes inte specielt öppet lite inlåst och massor med koridorer och olika rum som inte riktigt hade förklaringar.

Eso efter en kort intro sekvens så hamnar man i en grotta som går igenom basic combat och sedan slåss man mot sin första fiende och man får välja ett vapen. efter det så ska man lösa lite lätta quest så är man ute i värden. Efter yttligare en intro sekvens så får man röra sig fritt i en klassisk mmo zon tills man löst main story questet. Efter det så kommer man till vanliga stora kontinenten och då för utt sätter jag att man kan nästan röra sig fritt. Hade inget mount så kunde inte utforska alt för mycket men fick upffatningen om att kartan var ganska stor.

PvP
Inte testat.

Combat.
WIldstar minns jag inte exakt hur combaten va men man hade hot keys och sedan var det typ area of effect abilitys man kunde slåss manuelt också tror jag man fick abilitys när man levla upp.

ESO man hade block main attack och ett antal abilitys man kunde välja från och låsa upp när man levlade upp. man hade hotkeys som abilitys var på och man använda 2 resurser magicka och stamina. Det fanns även passiva permanenta abilitys. live action combat där man kan aktivt dodga vissa saker.

Crafting.

Wildstar
Kan inte komentera då jag inte testat det.

Eso
ganska intresant crafting system. man var tvungen att välja en av nedanstådande förutom trait för att crafta per katigori för clothier och blacksmith.

Type (Helm, Gloves, Chest, Belt, boots, tex)
Material. (Olika läder sorter eller metaler samt evntuel wood)
Trait. Detta är lite mer svår beskrivet. det gav olika bonusar beroande på vilket vall man gjorde det kunde tex vara 5% mer stamina eller något sådant. Dessa var man tvungen att göra reserch på.
Style. man måsta välja en style för att få crafta det. alla startar men dens ras style som tex Nord eller Kajit eller Bossamer.

Sedan kommer twisten att man kan välja att använda mera materials för att få en högre level av samma item.

Sedan kan man som i skyrim få saker att få högre kvalitet. ( klasiska green blue purple yellow orange skala)

Djup och attmosfär.

Wildstar kändes som att vara ett klassiskt mmo och det skulle kuna bli något men testat det för lite för att kunna säga det defenitivt.

Eso, en blandning av klassiskt mmo och elderscrolls känsla. Klassisk pathing mellan quest camps med quests på vägen i bland belönar off the path upptäcks färder och det värkar som att sådant är inte alltid där utan kan vara där i bland så har ingen aning om vad man kan missa igentligen.

Kontenta.
Wildstar kan säkert vara bra mer av ett klasiskt snitt. men en art style som wow tagen till max. Svårt att säga hur bra combaten kommer bli. Personligen har jag lite svårt för art stylen och Scifi gulligulandet som är nästan på frästande.

ESO intresant på ytan i alla fall hur långt dom tar det kan bli intresant. Beror på hur långt de tar världen i betan fanns det bara 2 gjillen att gå med i men det ska finnas flera tydligen. (mage guild fighters guild) combat systemet funkar ingent igenligen exeptionelt och förhoppnings vis något dom kommer att polera på.