PC-tekniker PC-samordnare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flen
Registrerad
Aug 2013

PC-tekniker PC-samordnare

Hej.

jag har precis tagit studenten och kollar nu runt på olika sidor efter jobb & vet inte vad några tjänster som Manpower.se söker efter

PC-tekniker & PC-samordnare

Inte hört några av de hära förut under tiden i gymnasiet och vad jag har trott är att båda är teknisk sätt samma sak men vad är de för jobb & vad är det för olika tjänster dessa två gör?

MVH Bubb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Feb 2002

En PC-tekniker är vanligtvis vad man kan brukar kalla "adidas-tekniker" för man är ute och springer mycket. Någon som kanske jobbar med att fixa kontorsdatorer, byta ut dem, installera dem, fixa upp rättigheter osv. Väldigt klientfokuserat men på mindre ställen kan man säkert göra en hel del serverarbete också. I lite större organisationer kan det ofta kombinas dem med tex first eller second-line arbete.

PC-samordnare däremot kan vara lite mer löst grepp. Kan säkert är det kombinerat med pc-tekniker eller tex en teamleader-roll. Beror lite på om man jobbar på leverantör eller beställar-sidan av en organisation. Men man är ofta samtalspartnern mellan den som vill ha jobbet utfört och den som skall göra detta. Planera jobben som tekniker skall utföra till exempel eller kanske arbeta med att fånga upp vilket behov som behöver göras.
Man börjar sällan sin karriär som samordnare utan det är något som ofta någon som vet hur arbetet ska utföras. En form av arbetsledare kan det tex vara.