Permalänk
Medlem

Beror på vad man programmerar, är de webbsidor eller små program i t.ex. C++ är det Sublime Text som gäller, annars är det väl Netbeans för Java eller MS. Visual Studio för större C++/C# projekt, blir lättare med klasser och sånt ;D
Men bästa editorn är definitivt Sublime Text, ÄLSKAR den verkligen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nanashi:

Beror på vad man programmerar, är de webbsidor eller små program i t.ex. C++ är det Sublime Text som gäller, annars är det väl Netbeans för Java eller MS. Visual Studio för större C++/C# projekt, blir lättare med klasser och sånt ;D
Men bästa editorn är definitivt Sublime Text, ÄLSKAR den verkligen.

Många använder sublime nu, jag vet inte om det verkligen är väldigt bra eller om det bara är "mode"? (Har inte använt själv).

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Provade Code::Blocks för C++ och den verkar trevlig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ozo64:

Visual studio c#. Har börjat använda eclipse nyligen för java och python och det känns ganska begränsat men det är kanske ovana.

Finns support för Python i VS2013 nu, även Community edition.

Kör själv VS2013 nu när jag börjat leka lite med Windows RT appar och gillar verkligen editorn. Har inte testat Python läget ännu men förhoppningsvis så fungerar det lika bra som de "egna" språken

Annars så kör jag Sublime som allmän editor. Bytte ifrån Notepaf++ efter "Je Suis Charlie" påhittet. Har inte tittat tillbaka sen dess.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

PyCharm till python känns också väldigt bra för nybörjare!

Permalänk
Medlem

Visual Studio ligger ååår före andra IDE's.

Permalänk

Visual Studio för C#, NetBeans för Java, Code::Blocks för C, Brackets för HTML/CSS/PHP

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Grejen är med Visual Studio är att den är för bra. Jag äger Visual Studio Professional via MSDNAA och tycker den är helt fantastisk. MEN, jag klarar inte av att använda den för mindre projekt. Det är för mycket bara. Då kommer Dev-C++ in i bilden.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag använder Atom för all programmering jag förutom om det är Java. Om det är Java så växlar jag mellan Eclipse och NetBeans.

Atom kan man anpassa med teman och paket.

Permalänk
Medlem

Alla Jetbrains produkter, såååå mycket bättre än eclipse o liknande. Vs är riktigt nice också, men bara med resharper.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

På jobbet använder vi Atom text editorn för att vi utvecklar vår egen dialekt av ett okänt programmerings språk med en buggig kompilator. GLSL i Ubuntu är dock värre då man inte ens får felmeddelanden när den slumpvist vägrar att kompilera beroende på vilken dator man är på.

Hemma använder jag Visual Studio men kan inte kompilera mitt MFC C++ projekt efter att jag gick från student licens till express version när DVD läsaren gick sönder.

Permalänk
Medlem

Visual Studio med Resharper är riktigt bra för C#, jag föredrar också Visual Studios' c++ debugger över i princip alla alternativ jag har provat.
För det mesta andra så blir det Emacs, utan vidare den bästa miljön jag har använt även om det tar ett tag att lära sig när man är ny.

Visa signatur

CPU: Intel Core i5 4770k @~4.3Ghz GPU: Zotac GTX 970 SLi Nättagg:Corsair AX 1200W 80+ Gold Chassi: Define R4 SSD: Intel SSD 520 240gb RAM: 4xCorsair XMS3 1600MHz

Permalänk
Inaktiv

Det Ide som tidigare användes till projektet att byta ställer bara till en massa problem inte minst övriga inblandade personer i projektet.
Vi bestämmer oss dock att uppgradera till nyasye med jämna mellanrum och vi gör byten ibland men det kostar skjortan och få kunder vill pröjsa för detta om inte skälen är mycket bra. -Att de har lagt ner utvecklingen av ett visst ide är en bra anledning, men inte ens det är skäl nog.
T.ex. har jag utvecklat VB6 komponenter än idag i visual studio 6. Rent idiotisk på alla sätt, men kund ville ej betala de miljoner som en uppgradering till c# skulle kosta.

Men när jag får välja för vanlig c# utveckling med allt vad det innebär så väljer jag senaste version av Visual studio ultimate, där jag har senaste vwindows server, SQL server, TFS etc. -Ingen mening att köra gammal dritt och senaste visual studio och sql server har typ alla idag installerat t.o.m på sin smartphone ;), så alla har lätt att testa utan att behöva installera något.

Permalänk
Avstängd

VS. Inte världens lättaste programsvit direkt men grym på så många områden. Sen behövs väl någon form av enklare texteditor också förstås, det är segt att dra igång VS om man typ bara ska ändra en connectionstring i någon config-fil eller så. Å andra sidan så väger ofta integrationen upp tiden det tar att dra igång VS även för mindre saker. Ska jag ändra säg en liten detalj i en web.config så skulle jag ju kunna göra det typ direkt på servern med notepad men då tappas ju all spårbarhet och liknande. Gör jag det i VS och sen publicerar ut det och checkar in så finns ändringen sparad i källkodshanteraren (TFS), kopplat till relevant ärende med kommentar osv. och både produktägare och kund kan gå in och se vad som är gjort och så (utan att för den delen kunna se själva ändringen om jag inte vill). Det går förstås att göra utan VS också men det går knappast snabbare liksom.

Edit: MS har ju också precis släppt VS Code som ju är typ deras svar på Sublime och liknande, alltså ett program som ligger mellan en texteditor och en IDE. Jag har bara lekt runt en liten stund i det men hittills ser det rätt så lovande ut.

Permalänk
Datavetare
Skrivet av snajk:

MS har ju också precis släppt VS Code som ju är typ deras svar på Sublime och liknande, alltså ett program som ligger mellan en texteditor och en IDE. Jag har bara lekt runt en liten stund i det men hittills ser det rätt så lovande ut.

Rätt coolt att VS Code är skrivet i TypeScript (pratas om det i denna presentation från Build).

Lite OT: men verkar faktiskt som Microsoft verkligen fått bollen i rullning kring TypeScript, är rejält uppbackning från opensource världen och alla större editorer (inklusive Emacs, Vim, Sublime) har nu riktigt bra integrationer med språket. Google har också hoppat på detta tåg, ramverk som Angular (som startades av Google) kommer i nästa version, Angular2, vara utvecklat i TypeScript.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem

Får väl slå ett slag for Atom.io, enkel text-editor med många packages/addons för att anpassa och få ytterligare funktionalitet.

Visa signatur

Define Meshify T GC - Gigabyte Z370 Ultra Gaming - i7-8700k@Stock (CM 212 Evo) - Gainward 1070 PE - 16GB DDR4 300MHz - High Seirra (MacOS)

Define R4 - MSI Pro Carbon x370 - Ryzen 1800x@Stock (CM 212 Evo) - MSI PE 660Ti - 16 GB DDR4 3000MHz - Unraid (NAS / Application server)

MacBook Pro 2019, MacBook Pro 2013 Late, IPad Pro 2017 10.5.

Permalänk
Inaktiv

Visual Studio och Atom.

Permalänk
Medlem

Vim är det som gäller.

Permalänk
Medlem

Intellij för Java, Xcode för Swift, Visual Studio eller Xamarin för C#, Sublime för allt annat.

Visa signatur

Ryzen 5600X | MSI Tomahawk | GTX 3070

Permalänk
Inaktiv

Använder Visual Studio Code till allt.

Permalänk

Visual Studio 2013 för C#, C, C++, Windows Phone och Sharepoint-utveckling, IntelliJ för Java, Android Studio (bygger på IntelliJ)för Android och Code (från utvecklarna av Visual Studio) för standard HTML, CSS och Javascript.

Permalänk
Medlem

Visual Studio 2015 för all större utveckling, använder dock Linqpad rejält flitigt med, funkar ypperligt när man vill testa saker och hjacka in dll'er som ligger djupt ner i system utan massa krångel.

Har också börjat använda VS Code för att underhålla en drös äldre PHP applikationer jag inte önskar jag hade kvar, en vacker dag lär jag skriva om dessa hemsidor men 50k+ rader kod skriver inte precis om sig självt.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk

Intellij för android.
Visual Studio för C++
Vim/Sublime text 2 för annat

Permalänk
Medlem

Visual Studio 2015 för .NET-kod.
Sublime för allt annat (främst node/JS och PHP).

Permalänk
Inaktiv

Under windows:
Visual Studio 2015 för C, C++ och C#
Notepad++ för shaders, skript och webbutveckling

Under GNU/Linux:
KDevelop för C, C++
Kate och Vim allt annat

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Atom och Visual Studio

Om vi ska snacka Java så föredrar jag faktiskt att använda Githubs Atom tillsammans med kommandotolken för att kompilera. Upplever att Intellij, Eclipse och de andra IDEs för Java är alldeles för grötiga och koden blir svårare att hantera om man inte har en större skärm med högre upplösning. En personlig preferens som sagt. Annars tycker jag om senaste Visual Studio för C# och C++.

Permalänk
Medlem

C#, .net grejer och annan Windows utveckling gör jag oftast i visual studio. Inte suttit jätte mycket med Java men har då använt Eclipse som jag tycker är bra. Övriga saker brukar jag skriva i sublime text (ex, Python eller c++ projekt under Linux)

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

| Ryzen 5800x | Asus prime x470 pro | Asus rtx 3080 tuf oc | Gskill 32gb 3,6ghz | aw3225qf |

Permalänk
Medlem

Jag använder Eclipse för Java och Visual Studio för C++/C#/ASP.NET.

Visa signatur

|CPU: Intel Core i7 2600k | GPU: ASUS GeForce GTX680 |Moderkort: Asus Maximus IV Extreme-B3 | Chassi: Fractal Design XL | PSU: Corsair AX850 | Minne: Corsair Dominator GT 2133MHz | Hårddisk: 1tb Western Digital Caviar Black, 1tb Western Digital Caviar Blue |

Permalänk

Eclipse för Java.
Sublime med Anaconda tillägget för python.

Permalänk
Medlem

Netbeans för Java, Visual Studio för C++ och VS/notepad++/vim för lite allt möjligt.
Endast vim när jag kör på linux.

Visa signatur

MAIN: AMD Ryzen 1700x@4GHz | ASUS PRIME B350-PLUS | Corsair 16GB | Gainward GTX 1070 | Qnix QX2710 115Hz
SRV1-4: 2x Intel Xeon E5-2660 | 16GB ECC | CentOS 7
SRV5: 2x Intel Xeon E5620 | 240GB ECC | CentOS 7

"I can show you a real Tunnel Snake, Amata."