Permalänk
Medlem

Mobilt bredband med öppna portar ?

Min normala uppkoppling är en fiber-lösning via stadsnätet, men nyligen låg min uppkoppling nere i 7dagar - nu är jag ute efter ett "reserv-internet" som har öppna portar för diverse server-lösningar och ip-kamera.

Tänkte skaffa mig en router med fail-over, alltså ett mobilt bredband som tar över om den vanliga koppling går ned, men nu visar det sig att nästan inget mobilt bredband (telia, tre, telenor, tele2) har öppna portar ?

Nu vill jag inte ha något fast abonnemang utan endast ett kontantkort som man snabbt kan fylla på vid behov.

Tydligen gick det att få publika ip-adresser med öppna portar förr om man använde vissa apn (typ bredband.tre.se eller liknande) men det verkar vara helt borttaget - nu är det endast privata ip-adresser med mobilt bredband såvida man inte har ett månads-abonnemang och betalar extra för en fast ip-adress.

På Dovados hemsida finns tips om att man kan koppla upp med VPN till en VPN-tjänst med öppna portar och på så sätt komma runt problemet men de använder Anonine som exempel - numera har väl även Anonine stängda portar (?)

http://www.dovado.com/en/dovado-blog/entry/no-public-ip-addre...

Har ni tips på hur man kan komma runt detta problem eller möjligtvis en VPN-tjänst som har öppna portar - alltså helst inte en tjänst där man kan få en "random" port tilldelad utan att alla portar över en viss gräns är öppna (som Anonine hade förr)

Permalänk
Rekordmedlem

Det finns denna typ av tjänster > http://vpnstaticip.com/

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Det finns denna typ av tjänster > http://vpnstaticip.com/

Verkar ju nästan skräddarsytt för mina behov, tack!

Det var inte billigt, men klart intressant

Permalänk
Medlem
Permalänk
Inaktiv

Det bästa vore om du sökte på forumet här då det finns ett ANTAL trådar om ämnet, även på en hel del andra forum............

Det finns massor av operatörer som tillåter att du har en server hemma, det har väldigt sällan med öppna portar och göra utan att de kör NAT (lika bra jag skriver CGNAT nu för tydligen envisas många här att kalla det så)

Jag har en alternativ route i min firewall som gör att jag går ut via ett 3G modem om mitt vanliga bredband dör. Jag får en fast publik IP adress med inga portar spärrande (förutom utgående port 25) och "inga portar spärrade".